2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Képzelt válaszlevél a NAV-nak

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt NAV (ügyintéző neve nélkül)!

Köszönjük válaszlevelüket, amiben óriási gondot fordítottak arra, hogy kielemezzék egy légkondicionált irodából azt, hogy maguk szerint mi mennyiből gazdálkodunk/hó. Szemét hunyva a felett, hogy még a zokni méretemre is rákérdeztek, elmondom: Téves a kép. Az ördög a részletekben rejlik, mint pl 20 éves kazán, 15 éves kicsikocsi futómű, kormány, váltó stb, megjegyzés rovat nem volt, így most momdom. Elég sok témát ölel fel a sor ami nem élvezeti cikk, maga az autó sem, ha nem haragszik nem folytatom. Élvezeti cikk tudja mi? A Carling Cider 300-ért, mert megérdemlem este vacsora után. Bnőm pedig fodrászt, körmöst, mert mi nem a Kolompár Gézáék vagyunk, csak sima átlag emberek, akik ha megjelennek mások előtt, akkor nem a kapa lóg ki a szánkból és nem büdös aura vesz körbe minket.

Továbbá azt is köszönjük, hogy tanáccsal láttak el arra vonatkozóan, hogy önök szerint az autónk vagy a motorom piaci értéke fedezi azt az önök szerint jogosan kiszabott illetéket, talán amúgy az utóbbi. Én úgy gondolom, hogy hagy döntsem el ÉN, hogy el akarom e adni egy olyan illeték kifizetése miatt eme járműveket, aminek már a megléte sem jogos, ne verje más @#_&val a csalánt mélyen tisztelt ügyintéző asszony, bár tudom, maga is alkalmazott. Ugyanis adózok mineből, adózott fizetésem van nekem is, adón alapszik minden, ergo szerintünk nem jogos az, hogy ezek után az adózott pénzünkből vásárolt ingatlan után még adózzak.
Ha az ön ügyéről lenne szó sejtésem szerint magának is kinyílna a bicska a zsebében.
Elnézését kérjük ha az 5 oldalon taglalt miért "nem"-re, nem végig reagálok. Kérdezzük mi, ha nekünk nem, akkor kinek? Kolompár Gézának? Ha nem itt akkor hol van az a pont, ahol NEM 'elutasítom"-al kezdődik a levél?
Ja és még valami! Nem eltörlést, csak mérsékelést kértem, de legyen, megkapja az állam a teljes összeget az év végéig, nincs semmi baj, cserébe kérem, ha haladok a 11-es úton 50-el, akkor ne törjön ki a kereket és ha munkába akarok jutni reggel 5-kor hóban azért, mert nekem ez "szórakozás", akkor ne én legyek a hókortó mint legutóbb. ;) Thx, Köszönettel, Gipsz Jakab

Hozzászólások

(#1) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Ház illeték?

We depend on each other's dream coming true.

(#2) Kolondrum válasza Kalandor (#1) üzenetére

Aham :)
A számolása, hogy kell e fizetni, már érdekes dolog.

N105 okosóra eladó, új, olcsón. Poco F2 Pro

(#3) donmackó


donmackó
(őstag)

Véleményem szerint a NAV elengedni vagy mérsékelni nem nagyon szokott, ha valamit fizetni kell. A részletfizetést még meg szokták adni.

Szerk:Annó mi is hasonlóan jártunk a lakásvásárlási illetékkel. Pedig volt 2 gyerek meg egy kisbaba, és egyedül voltam kereső. Nekünk is csak részletet adtak.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#4) Viktor77


Viktor77
(félisten)

Hogy egy gázszerelő 8 év alatt magyarország leggazdagabb embere lett, az a NAV szerint rendben van.
Kisembert azt tudnak baszogatni.

Some people move on, but not us ... not us

(#5) Kolondrum válasza donmackó (#3) üzenetére

A részlet az alap, máshogy hogy. Költői.

Ezek a dolgok azért rendbe teszik az ember gondolkodásmódját, nézeteit, miegymás.

N105 okosóra eladó, új, olcsón. Poco F2 Pro

(#6) muszurkefal


muszurkefal
(tag)

Ez amúgy vicc, hogy hányszor kell adóznod a pénzedből, de sajnos ilyen a világ. Már a feudalizmusban is több helyre fizettek :O Ez van.

(#7) szaszyka


szaszyka
(aktív tag)

A feudalizmus annyiból jobb volt talán, hogy nem a teljes bérköltség majd kétharmada lett az államé/földesúré, hanem talán csak egyharmada.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#8) Ygg válasza szaszyka (#7) üzenetére


Ygg
(senior tag)

Olvass csak utána, ez nem ilyen egyszerű.
Illetve nagyon függ az adott időszaktól.
De ha már belemegyünk, Magyarországon klasszikus feudalizmus sosem volt.

(#9) DeFranco válasza donmackó (#3) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

mi ketten vettük a lakást, külön kértük a mérséklést, mindkettőnknek elengedték az illeték 50%-át a többit 3 éves kamatmentes részletre kellett befizetni.

az "utcáról" kértük, sógor-koma-jóbarát nem segített. szerk: ja és mindent pontosan a valóságnak megfelelően töltöttünk ki.

[ Szerkesztve ]

(#10) nyogo83 válasza DeFranco (#9) üzenetére


nyogo83
(senior tag)

Kivancsi lennek amugy, hogy mi alapjan megy a biralat. Ismerosom tavaly ev vegen koltozott kertes hazba, elotte volt 2 lakasa Pesten. Az elso 2 lakasanal teljesen elengedtek az illeteket, a mostaninal pedig 50%-os merseklest es 2 eves reszletfizetest kapott. Semmi ismerose nincs, ferjevel ketten voltak csak az elso ket lakasban, a mostaniba gyerekkel koltoztek. Dolgoznak mind a ketten, atlag kozeli keresettel.

Amikor en vettem a lakast egyedul, akkor mindent a valosagnak megfeleloen kitoltve kijott, hogy kb 30k marad egy honapra minden kiadas levonasa utan. Merseklest nem kaptam, csak 2 ev reszletfizetest, 24k/ho reszlettel :U Ja, meg egy fejmosast, hogy ejnye, ennek az osszegnek mar eleve zsebbe kellett volna lenni vasarlaskor.

Nem okozott gondot, mert akkor koltoztem ossze a parommal, valamint foallas mellett elkezdtem mellekallasban egy vallalkozast, 1-2 honap mulva gyokeresen valtozott sokminden a bevetelt illetoen is.

Viszont mai napig nem ertem az elbiralast.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.