2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Hazafelé élmélkedve

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Mentünk haza a szőnyegrendelés után és mögöttünk egy szakaszon egy szakadt -ez tény- első generációs swift jött. Néztem és néhány gondolat futott át a fejemen összekötve autósámán Rav4-es videója láttán.
A bácsi aki vezette hamarosan elgondolkodhat azon vesz e kenyeret -a kenyér az eszköz lesz, hogy világos legyen mire akarok kilyukadni- , mert olyan világ következik, ebben biztos vagyok.
Aztán beugrott a rav4-es videó csak úgy, ahol azt ecsetelte az Autósámán, hogy 6L alatt is tud enni ez a Rav4 Plugin, aminek egy 2.5-ös szívó az alapja.
Valószínűleg aki ezt megveszi, az most ebben a percben tudna venni 10db kenyeret, a bácsival szemben aki 1-et. Ha kicsit ugrunk az időben, akkor a bácsi talán nem fog tudni venni kenyeret, még a Rav4 tulajdonosa 8-at, mert romlott az életszínvonala, de akkor sem venne 8-at, mert neki 5db is elég lesz. Igazából neki mind1 mennyit eszik az autó, mert bármi belefér, nem ő fogja nézni a Litereket. A bácsi már inkább nézné, de már autóba sem fog tudni ülni.
Űr van ember és ember között. Lesz aki vállat ránt arra ami jön és lesz aki el fog "veszni", ez a legjobb szó rá. A Swiftes bácsiból több van.
Ha szerencséje lesz autóba nem fog ülni, de lesz 1db kenyere.

A napelem is kicsit ilyen, akinek spórol és ez fontos dolog, az pont nem tudja feltenni, aki meg fel tudja, annak igazából mind1. Max verheti magát, hogy zöld vagyok.

Én ma befejeztem a ház körüli kábelezést, hamarosan ásom a földkábeknek az árkot. Eonnak már beadtam a bővítési igényem. Őszre el tudom dönteni mivel fűtök: fa, gáz, ha nagyon SOS akkor villany, mert a teljesítmény, kábelezés alapjai már meg lesznek, de vegyük tudomásul, van az a pont, ahol egy szűk réteget kivéve, ha fejre állunk, akkor sem tudjuk a jelenlegi szinten élni az életünket.

Egyébként nem aggódok, mert ÉN mindent megteszek azért, hogy minél kevesebb fogás legyen rajtunk. Mi nem a Rav4-es emberek vagyunk, de nem is a Swiftes bácsik.

Szép napot!

Hozzászólások

(#1) Moki2


Moki2
aktív tag

Sajnos igazad van...

(#2) Somatom


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Ez így van. Yacht -ja sincs a többségnek. Luxuscikk. Az autó miért ne lenne az?

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#3) Kolondrum válasza Somatom (#2) üzenetére


Kolondrum
félisten

Örök mondás, hogy mindenki a maga szintjén nyomorog.
Nálunk pl a benzin ára elég fontos pont, mert innen gyalog járni bárhová az önszopatás egy formája és feleségemmel külön autóval járunk.

RMX3301 - 2022-es S-cross lökhárító elem (nem a teljes) eladó kis sérüléssel!

(#4) Somatom válasza Kolondrum (#3) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

No, igen. De, az "innen" is sok esetben luxus. Budapest lakossága csökken, az aggloé meg nő. Onnan mivel járnak be? Van egy lakásom a nyócban. Nem egy romantikus környék, de gyalog öt perc a metró, két perc a piac, Lidl. Oda nem kell autó.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#5) Hieronymus válasza Somatom (#4) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Azért nem ennyire egyszerű a képlet.
Én kilenc kilométerre járok dolgozni.

Autóval vasárnap reggel 12-13 perc. Hétfőn 40 perc, mert mindenki akkor megy a városba. Hétköznap 20 perc.
Kerékpárral jó időben 40 perc.
Tömegközlekedéssel 30-50 perc. Ha lekések egy átszállást, csúcsidőben +10 perc, azon kívül + 20 perc.
Plusz az egészséges gyaloglás a megállókig. Lazán egy óra hosszával számolhatok, ha nem kések csatlakozást. Napi kettő óra, amit jobb esetben napi 30 percre lehet lenyomni autóval.

A havi bérlet árából, három hétre elegendő benzint tudok tankolni. (Most a kerékpározással 1 hónap is összejön.)

ruszkik, haza!

(#6) Somatom válasza Hieronymus (#5) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

De, ilyen egyszerű a képlet. Hacsak nincs másodállásod, akkor a két órádra nincs költséged. A benzinedre/autódra meg van.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#7) Hieronymus válasza Somatom (#6) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Köszike, de én osztom be magamnak az időmet. Nem kell ahhoz más okoskodása.

Ha a tömegközlekedés javítása érdekelné a várost, akkor húznának egy közvetlen buszjáratot a két település között. De nem érdekel senkit, mert csak 18 ezer lakost érint a dolog.

Amúgy köszike, tényleg rendes vagy hogy más helyett próbálsz gondolkodni. De ne erőltesd a dolgot.

ruszkik, haza!

(#8) totron


totron
őstag

Meg mindenki saját magából indul ki. Nem hallottam olvasás közben a hangsúlyt az ÉN résznél, de az megvan, hogy nem mindenki tehetős? Régen volt ez a megnevezés a gazdagra és igen találónak, kifejezőnek érzem. Nem is mindenkinek van olyan eszköztára, hogy tehetős legyen, hogy amit egyébként átlát, azt meg is valósítsa az anyagi/fizikai síkon. Nem mindenki hülye vagy felelőtlen aki nem tud szűkös vagy épp nem létező anyagiak okán betárazni, több opciót nyitva hagyni, választások garmadája közepette élni. Gyakran összekeverik, összemossák, csak tudám miért... Mások kárán/mások árnyalatlan látásával, megítélésével való önigazolás?

A Swifthez meg... Az önbecsülésnek is van elvileg egy gyújtópontja, alsó limitje, de legalábbis kellene, hogy legyen. Soha nem ülnék Swiftbe. Van egy szint. Másban is megtalálható az optimum.

(#9) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Most éppen mi rosszat tettem?

RMX3301 - 2022-es S-cross lökhárító elem (nem a teljes) eladó kis sérüléssel!

(#10) totron válasza Kolondrum (#9) üzenetére


totron
őstag

Ha nekem szól a kérdés semmit, csak a szöveg közbeni empátiát az ÉN megteszek mindent-résszel az én értelmezésemben agyon is csaptad, de nem tudhatom pontosan. Ezért is írtam, hogy azon a ponton nem hallottam a hangsúlyt, ez egy burkolt kérdés volt tulajdonképpen, hogy akkor mi is rejtezik a soraid mögött. A legtöbb ember senyved egyébként és egyet tud: beleszokni a nélkülözésbe, az épphogy csak felszínen maradni tudásba.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.