2020. január 26., vasárnap

Gyorskeresés

BlitzWolf BW-SHP2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A történet kb 10 éve indult útjára. Ekkor döntöttem úgy, hogy a szobai villany távirányítós lesz. Meg is vásároltam Vaterán egy 433MHz-n működő távirányítós konnektor szettet. Az elem nem olyan régen lett benne cserélve, azért ennyi idő után adta magát a dolog.
Pár hete banggoodon megláttam, hogy az egyik kedvenc gyártóm a BlitzWolf forgalmaz 2.4G wifi hálózaton kommunikáló kapcsolható konnektorokat. Ekkor még csak nézegettem őket, mivel van belőle USB-s verzió is. A lényeg, hogy szkeptikus voltam megbízhatóság terén. Viszont befutt ez a kis okosság: [link] Kettő és fél perc alatt működésre bírtam, szerethető darab. Mondtam magamba, ha ez ilyen könnyen ment és ennyire stabilan teszi a dolgát, akkor jöhet a következő szint.

Hát mit is mondjak. Másfél perc kibontással együtt. Már kukáztam is a 433MHz-s rendszert.

Leírás működés:
Play áruházból letöltöd a Blitzwolf (1.0.8) appot, regisztráció után csatlakoztatod az eszközt a 230V-os hálózathoz. Ekkor a LED kéken villogó. Az appban a kíválsztod az Electeical Outlet menüt, megadod az appnak a wifi hálózatod kódját (csak 2.4-et kezel) és néhány másodperc múlva az eszköz csatlakozik hozzá. Onnantól kezdve minden interneten zajlik és appon keresztül lehet vezérelni. Ez az alap modell. Ennek ellenére méri a pillanatnyi hatásos fogyasztást is amit összesítve Kwh-ban is láthatunk havi bontásban. Ha valakit érdekel, még az átfolyó pillanatnyi mA-t is nézheti a hálózati feszültséggel együtt.

2*9W-os LED izzók

Lehet időzítővel be, illetve, ki-kapcsolni attól függően milyen alapállapotról végeztük a beállítást.

Heti / napi időzítés:

A beállítások menü így néz ki, ezekkel az eszközökkel tud még együtt működni: [link]

Találni rajta egy fizikai gombot is, ez a be, illetve ki, kapcsoló, nevezhető manuális ON/OFF gombnak.

A reakcióidő érintés után kb azonnali, maga az app Redmi Note 7-en 2 másodpercen belül elindul, ha pedig már fut, azonnal bejön a főmenü, ahol belépés nélkül is lehetőség van be/ki kapcsolásra.

Hatótáv: Xiaomi Routerem van, kis bokor, vékony téglafal olyan 15 méter után a jel 77dBm, ezt is appból lehet kiolvasni. A 20. méter után ez már 88dBm.

Megosztható! Akinek le van töltve az app és regisztrált, annak meg tudom osztani az eszközt, de admin akkor is csak én leszek, a fő funkciókat tudja vezérelni az akinek osztom.

Jobban örültem volna egy Omron relének benne, de így sem lehet ok panaszra, aki nem akar 3650W-os dolgokat kapcsolgatni, annak biztosan hosszú lesz az élettartam.

Hátránya, hogy interneten hiba esetén megbénul a rendszer azon része ami nem hozzáférhető fizikailag, nálunk van ilyen eszköz.

Képek: [link]

Megéri? - Meg. Pont.

Csoportosan 3300ft/db, de ha 4200-at mondok szállítással együtt, akkor nem hazudtam.

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Open

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#2) SteveK88 válasza Kolondrum (#1) üzenetére


SteveK88
(tag)

Nagyon állat! Én is bírom a Blitzwolfot. Nekem eddig mobiltöltőm meg USB kábelem van tőlük de nagyon minőségi. Ez a wifi konnektor meg elég ötletes, amikor nem vagy otthon mert mondjuk nyaralsz akkor is kapcsol villanyt az illúzió miatt :)

"Bárki aki elém áll, azon nyomban bekakál"

(#3) Kolondrum válasza SteveK88 (#2) üzenetére


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Itt nem azért kapcsolod, fizikai kapcsolója soha nem volt annak ahová került (nem a videón).

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#4) INGJOKE


INGJOKE
(addikt)

Én is nézegettem ezt az eszközt, mert már régóta használok távirányítós konnektort. Régen valami német cucc volt otthon, de annak meghalt a távirányítója és lett helyette smart. Azzal meg most az a baj, hogy a redőny motorja is tőlük van és ha fel vagy lehúzom a redőnyt bekapcsol a konnektor is. Néztem több fajta wifis cuccot is, de most úgy néz ki, hogy válni fogok így az új helyre ahova költözök már nézhetek ilyeneket. Jó cikk volt megerősített benne, hogy ez jó lesz kezdésnek. :D
Nekem pont jó hogy a 2,4 ghz-es hálózatot ismeri csak, mert a telefonom és a lapim az 5-öst használja így jobban eloszlanak majd a dolgok :D

[ Szerkesztve ]

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit Stratos 3 +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+Logitech g903+Jabra Elite T65

(#5) Kolondrum válasza INGJOKE (#4) üzenetére


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Rendeletem egy ilyet, így elfér a duplás helyen úgy, hogy nem akadályozza az első konnektort.
[link]
Csak 10A-t kapcsol, de elég.

Este haza jövünk, mire a ház elé érünk. Lesz villany bent, udvaron, beállón. Sztem nem baromság.

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#6) cavman


cavman
(tag)

Sziasztok!

Problémám akadt a Blitzwolf SHP2 konnektorral. Ahol először beüzemeltem, másik wifi router volt.
Tökéletesen működött.
Idehaza pedig nem tudom felismertetni a telefonnal. valakinek tapasztalat, vagy megoldás?
Már több órám ráment. :W :W :W
PLS help!

(#7) Chaser válasza cavman (#6) üzenetére


Chaser
(titán)

routeren másik csatornakiosztás, 2,4/5g esetleg?

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#8) cavman válasza Chaser (#7) üzenetére


cavman
(tag)

2.4G, de tudja az itthoni is. Csak ezen van 5G is.

(#9) cavman


cavman
(tag)

Köszönöm! Megoldódott a probléma. A router sz.patott! Soha többet Dlink Csak a szívás volt vele a vásárlás óta. Váltottam routert.

(#10) Cickánykoma


Cickánykoma
(tag)

Nekem is ma érkezett meg 1 db ilyen eszköz, de egyszerűen sehogysem ismeri fel a telefonos app.
Leírás szerint bekapcsoltam, villogó kék fény, itthoni Wifi hálózat kiválaszt, jelszó megad, elkezd szkennelni az eszköz után, aztán olyan 5-6% körül levágja magat a LED-je pirosba.... az app csak megállapítja, hogy Timeout, próbáljam újra :((( Próbáltam AP módban is a manual alapján, de nem látja a telefonom a hivatkozott 'Smartlife" SSID-t...TP-.Link Archer routerem van, Egyazon helységben, ahol a Blitzwolf eszközt, kb. 1,5 méterre tőle, rálátással. Néztem a 2.4-es csatornáján a csatlakozó eszközöket, de ott sem látszik ez a cucc. Valami tipp, hogy mivel lehet működésre bírni? :R

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.