2018. július 22., vasárnap

Gyorskeresés

Asztali gép: Levesbe veled!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Soha az életben nem tudtam elképzelni, hogy én valaha meg fogok válni az asztali erőműtől, mert valljuk be az volt. Felmerült bennem, hogy eladom, olyan 2 hete, meg is hirdettem, írtak is rá elég sokan. Volt a fejemben egy "ár", mivel évek óta nem követem, nem játszok, nem is tudtam mi mit ér. A beárazós topic lassan ment, nem jött válasz. Jött rá egy közel 2x-es ajánlat a fejemben lévőre és tudtam még többet ér, addig- addig kutattam, de egy valós életesemény miatt legyintettem rá vidd ennyiért. Akadályok voltak igen, gördítettek elém, de csak elment.
Úgy töröltem róla mindent és csomagoltam be, hogy egy cseppet sem bántam, egy fikarcnyit sem. Valamikor közép suli 10.-ben történt amikor az jutott eszembe, hogy játsszon az akinek 16 anyja van, időpazarlás. Sőt, pénzt adni egy alkatrészre ami virtuális dolgot ad? Pl VGA. Azért csak csak szinten tartottam, de azt mint régen, hogy csúcs VGA ki volt csukva. Nem tudom mi lelt, de ez ma is él. Nem tudok fél - 1 óránál többet leülni játszani, azt is csak ilyenekkel mint Tiberian Sun, Dungeon Kepper 2. Nem, ez nem az öregség jele. Ezek még játékok voltak. :)
Cuccok geléria

A fenti jószágot notebookra cseréltem. Egy olyanra ami lent van legalul, igaz az összetört, de a lelke és jó néhány alkatrésze (pl keret) az "újban" él tovább. Még az I7 matrica is ugyan oda került (előbb ideért franciáktól mint egy sima levél MO-n belül, kb).

Azonnal más megvilágításba kerültek dolgok, asztal, tápforrás, hűtőpad és egyéb dolgok terén. Azért a lehetőség adott, hogy 32 colon nézzem a netet és használjam a rendes billentyűzetet és egeret is az 5.1-es hangrendszerrel együtt.
Néha eszembe jut mi lesz ha elkap a gépszíj és játszani akarok, úgy rendesen, valami ütős ma nagyra tartott játékkal, mint GTA5, mert hát valaki ezért vesz SSD-t, meg VGA-t mint olvasom (agyrém). Aztán eszembe jut, hogy erre nem volt példa évek óta, nem most fogok bekattanni. Számítógépre már biztosan nem. Inkább valami sor4-es csodára. ;] Na ez meg mások szerint agyrém. Tudjátok, értem én mit mondasz, csak lrm!

Hihetetlen mennyi doboz és papír volt a régi gép körül. 2 órát pakoltam és keresetem mire minden meglett. Úgy vágtam ki a házból mintha soha nem tartozott volna ide. Rengeteg hely maradt. Idővel biztosan elő fognak kerülni asztalihoz tartozó dolgok, azokat meg meghirdetem, én többet semmit nem tartok meg feleslegesen.

Hozzászólások

(#1) Dhampir


Dhampir
(PH! félisten)

Bizony, rengeteg hely marad és lehetőség adódik a gép könnyű hordozására, mert asztalit cibálni kicsit körülményesebb. :D

A játékot sem muszáj elvetni, ha a konfiguráció elegendő naftát biztosít. :)

Mac OS X Leopard (Perfact Kiadó, 2008)

(#2) Kolondrum válasza Dhampir (#1) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem tudom mit tud a HD3000-es, de amit eddig feltettem az ment, ennek erősen köze lehet a 12,5 colos kis felbontású kijelzőhöz. Nem nagyon mozgat, bár a 2570P-n elgondolkoztam, abban HD4000 van, de annyival kerül többe, hogy nem éri meg.
Dedikált VGA-val meg nem számolok, Acer 5830TG öt perc alatt melegedet túl kb. 2 hét után úgy adtam el mintha soha nem lett volna nekem olyan.

A mobilitása nagyon jó, amire kell arra nagyon jó, 2 akkuval 8 órát elmegy nettel. Ugye ő lett a kedvenc, kapott tokot, meg van a helye, óvom védem. :)) Ami és aki nem érdekel azzal nagyon csúnyán tudok bánni. ;]

[ Szerkesztve ]

Én is motorozok.... Szóval ha autózok akkor próbálom a tempót átültetni. :D

(#3) Dhampir válasza Kolondrum (#2) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Intel HD 4000-el alacsony felbontáson (1366x768) szépen futott a Stalker CoP és a CS is egy HP ProBook 6570b notin. A HD 3000 nem sokkal gyengébb.

A mobilitásnak sok előnye lehet.

Mac OS X Leopard (Perfact Kiadó, 2008)

(#4) Fecogame


Fecogame
(PH! addikt)

Helyes, jól döntöttél. Vigyázz is rá, és akkor sokáig jó szolgálatot tesz majd :)

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#5) Kolondrum válasza Fecogame (#4) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Éjjel a tokjában pihen, por sem érheti. :B

Én is motorozok.... Szóval ha autózok akkor próbálom a tempót átültetni. :D

(#6) Dhampir válasza Dhampir (#3) üzenetére


Dhampir
(PH! félisten)

Jut eszembe, a Lost Alpha egy részét is játszottam a HD 4000-el. :D

Mac OS X Leopard (Perfact Kiadó, 2008)

(#7) Saint_


Saint_
(PH! nagyúr)

Okos dontes. Nalam is kb kozepsuli kozepen jott el, hogy nem kell pc (igaz, qrva reg volt az mar :D ), aztan az egyetem miatt lett laptop. De szinten a kisebb laptopokaz szeretem (12-14" kozott, tokeletes meret).

De ha ssd-d nincs, azt majd szerezz azert be. Jol sejtem, HP elitebookot vettel? :-)

En most kezdek racsuszni a tabletekre,eddig nem volt, most van egy low budget, de ez meg meg kenyelmesebb tartalomfogasztasra... :-) ugyhogy nem kizart, hogy hamarosan beszerzek egy jobb tabot, ezzel is kimelem a notebookot ;]

I humbly and respectfully decline™

(#8) Kolondrum válasza Saint_ (#7) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát hallod én sem ma jártam közép suliba, már van tanárom aki nem is él.

12.5 nekem is elég, csak nem látom messziről ennyi.

Intel 530 120gb + WD10SPCX combóval tolom. Mint a villám.
Tablet nekem is van, hirdetem, de a kutyának nem kell. 2x megnyomkodtam már, aztán elátkoztam és betettem a dobozába. ;] Büdös android!

Én is motorozok.... Szóval ha autózok akkor próbálom a tempót átültetni. :D

(#9) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az új számítógépem - JustVidman

Én is motorozok.... Szóval ha autózok akkor próbálom a tempót átültetni. :D

(#10) JoeYi


JoeYi
(őstag)

de-de, pontosan azt jelenti hogy öreg vagy :)

Én pl a minap előkapartam a Settlers 1-et :D Amúgy meg a franc se akar 25 gigákat telepíteni, vmint warezolni sincs már kedvem, 5-15k-t perkálni meg pláne. Így ha játszani akarnék tableten lövök vmi free-t

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.