2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

Asus UX300 ismertető

Írta: | Kulcsszavak: Asus UX300 . egér . AsusUX300

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egér.

Első benyomás: kicsi de baromi jól csúszik. (az alja!) De lehet csak azért kicsi, mert nagy a kezem és nagy egerekhez vagyok szokva. De még így is nagyon kényelmes.
Közepes minőségű a cucc, apróbb összeszerelési, akármilyen hibák felfedezhetők rajta, de nem vészesek. 3200Ft-ért ne várjunk többet.
Én kifogtam rögtön egy olyat, ami kicsit billegett. Az elülső talp kb fél mm-rel félre volt ragasztva, hiába, a kínai szalagmunkás a napi 3000. darabnál néha félrenyomja kicsit. Ezt egy kis nyomkodással a helyére igazítottam, így már minden ok. Bal oldala és a görgő közepe tapadós gumi, jó cucc, a többi kopogós műanyag. Az Asus felirat nem lesz hosszú életű.

Gombok: a két fő gomb ok, se nem hangos se nem halk, közepes nyomáserősségel kattintható.
Az oldalsó gombok elhelyezése nekem nem áll kézre, csak a visszalépés gomb jó, az pont az ujjamnál van, az előrelépés gombhoz tornáznom kell egy kicsit. Én hátrébb tettem volna a gombpárost. Ráadásul nehéz is őket benyomni, hangosan és nehezen kattannak, nem állnak eléggé ki oldalra.
Aki böngészésen kívül is masszívan akarja használni ezeket a gombokat, annak nem ajánlom az egeret.

Görgő: kicsit nehezen gördíthető, de nem vészes, jól tapad, kicsit nehezen is nyomható be, de nincs különösebb gond vele. A kábel hosszáról sehol nincs infó, ezért leírom: relatíve vékony, (szerintem) könnyen törő, 150cm-es kábel.

Az egér aljáról sem találtam képet neten, hát íme:

Két teljes szélességű talpon csúszik, méghozzá nagyon-nagyon jól. Az egész egér egyébként nagyon könnyű, 85g, szerintem nagyon jól is néz ki, alul kéken világít (ettől blu-ray :D ) felül meg ha megnyomjuk a DPI-gombot, akkor azon túl, hogy az átlátszó műanyag-görgő felveszi a piros színt, az egér átvált 1000-ről 1600dpi-s üzemmódba.
Összességében csak az oldalsó gombokat tudom kifogásolni, nehezen elérhetők, nem állnak kézre, nem állnak ki eléggé. Minden más jó.

Hozzászólások

(#1) Kloden


Kloden
senior tag

..eleddig faxán teszi dolgát, panaszom nincs.

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#2) Kloden


Kloden
senior tag

Kezdem megszokni az oldalsó gombokat is... De jó lenne, ha nem csúszós műanyagból lennének.

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#3) Arthur944


Arthur944
csendes tag

Nekem egy problémám van ezzel az egérrel: Nem tudom hogy kéne fogni. Ha úgy fogom hogy a középső ujjam legyen a görgőn, akkor kicsit kényelmetlen, ha meg úgy hogy a kisujjam lelógjon akkor az zavar. Szerintem hozzá tudnék szokni az egyikhez, de hogy volt kitalálva?

Most már manuálisan lélegzel.

(#4) Kloden válasza Arthur944 (#3) üzenetére


Kloden
senior tag

Nem tudom, de nekem sosem jutott eszembe a középső ujjamat a görgőre tenni. Úgy nem is kényelmes nekem. A középső ujjam a jobb gombon van.

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.