2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Dobozos játékhoz minek Steam?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha nem lesz Steam akkor a mai játékokkal nem is lehet majd játszani? Miért kell Steam az aktiváláshoz.
Miért ez a nagy ragaszkodás, 4 DVD-re simán ráfér a DS3. Régen is megvoltak Steam nélkül a játékosok.

Hozzászólások

(#1) total90


total90
(PH! kedvence)

A cégek spórolnak rengeteg költséget, másik meg, hogy manapság mindneki online játszik és nincs optikai meghajtó a gépben. Az enyémben sincs, sőt olyan a házam, hogy nem is lehet bele tenni, de ha lehetne sem tennék.
Steam meg ha tönkre is menne, egyik napról a másikra nem...

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#2) Klaus Duran válasza total90 (#1) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem sincs. vettem USB-set.
De ha már kiadják dobozosan akkor minek Steam az aktiváláshoz?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#3) DeFranco válasza total90 (#1) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

másik meg, hogy manapság mindneki online játszik

nem.

ON: mert olcsóbb és mert erre van kereslet. én most rádrótoztam a pc-t a TV-re is, és a legjobb ami történhetett a játékaimmal az a steam big picture. hátradőlök, puttyogok a kontrollerrel, játszok, kilépek, stb. mindezt egy nagy képernyőre optimalizált home entertainment felületen. ami nincs a kliensben azt is berakom ezek után.

multiplayerben tényleg iszonyat jó támogatást ad, a steam egyben közösségi platform is amire igény van, meg egy idő után már elvárod hogy oda is regisztrálható legyen a játék, mert az a fő "libraryd".

[ Szerkesztve ]

(#4) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Pl: Workshop támogazás miatt, vagy a felhős mentés miatt, esetleg az automatikus patchelések miatt. Egyébként bennem is felmerült annó, amikor elkezdtem Steamen vásárolgatni a játékaimat, hogy ha lelövik a Steamet, nem tudok majd játszani a játékaimmal, de a Steam gyűjteményem azóta is sértetlen, miközben a lemezeim már egytől egyig elvesztek, szétkarcolódtak, valakinél ottmaradtak kölcsönben, vagy csak simán nem működnek modern rendszereken, miközben Steamen két kattintással elérhető az épp aktuális Windows verzión (esetleg grátiszként Mac-en, vagy Linuxon is ha számít valakinek) működő változat.

(#5) szente


szente
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy mai játékhoz kellene 5-6 DVD még dupla rétegben is. Ennyit meg már gyorsabban letöltök, mint DVD-ről feltelepíteném.

(#6) erer1000 válasza szente (#5) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

x16-os sebességel tud olvasni az én meghajtóm ami 22.2MB/s, ami 177,6Mbps

Szombathelyen lakom, és 30Mbps itt az elérhető max a lakásban. 2 házzal odébb már 2gigabit

szerintem sok embernek még a DVDről telepítés hamarabb megvan mint a letöltés.
egy 60GB játék DVD-ről 46perc kb, netről 30mbps-el 4 és fél óra, és közben lehal a net

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#7) KubanitoS válasza erer1000 (#6) üzenetére


KubanitoS
(PH! kedvence)

Sok embernek a VHS is biztosan megfelelő a harmincéves tévéiken. A technika fejlődik, ehhez hozzátartozik a DVD lemezek háttérbe kerülése is, de szerintem idővel a PC játékokat már csak online lehet majd megvásárolni. Egyszerűen nincs értelme manapság bármit is lemezen kiadni. A boltok megkapják a megjelenéskori magas árakon a játékokat, amelyekből elfogy valamennyi, valamennyi meg a nyakukon marad fene se tudja mennyi ideig. Eközben a játék online már folyamatosan kapja az akciót, így a boltnak is csökkenteni kell az árát az amúgy eladhatatlan terméknek ami ugye veszteséget termel nekik...

Amúgy pár éve én is 5/0,5-ös nettel toltam, nem volt nagy öröm, de mindent le tudtam tölteni akár a Steamről is, csak több türelem kellett. Az adott játékhoz kijött javításokat amúgy is le kell tölteni, ezek is lehetne gigás nagyságúak.

A Steamről pedig az a véleményem, hogy az egyik legjobb találmány, ami a pécésekkel történhetett volna. Egy helyen van az összes játék, folyamatos leárazások, közösségi funkciók, automatikus javítások a játékokhoz, pár kattintás alatt tudtok haverral egymás játékához csatlakozni blablabla... Pedig gyakorlatilag egy DRM-nek indult az egész és mi lett belőle.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#8) quailstorm válasza erer1000 (#6) üzenetére


quailstorm
(PH! félisten)

Sokra nem mész a DVD-vel, ha utána frissíteni kell egyből. Vannak DVD-s dobozos játékaim a polcon, Steamesek. Meghajtót egyik se látott, mert mire megvettem már másik verzió volt kinn belőle. még singleplayer-only is, ami kapott egy tonna free DLC-t és patchet

A DVD-gyártás ilyen célra majdhogynem csak ipari hulladék-előállítás.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.