2020. július 2., csütörtök

Gyorskeresés

Simson Star VII.

Írta: | Kulcsszavak: Simson . Star . lengéscsillapító.

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Helyzetjelentés
A legjobb szoci motor Change my mind

Már két hónapja nem volt poszt, gondoltam most egy az egyben leírom mik történtek.

2019.08.05

A Star igazán jól bírta ezt az 5 napot, talán ez az az egy hét amikor nem csináltam rajta semmit, mert minden remekül ment. Lassan gondolkozok az új hátsó lengéscsillapítók beszerzésén. Mondjuk előtte új láncszett kéne. Jó ha tönkremegy akkor betekerem góccal és rádobálok némi sarat hátha segít.

Teleszkópok

A facebook csoportban ajánlották ezt a lengéscsillapítót, ha meglesz az új láncszett akkor ez lesz a következő alkatrész amit kicserélek.
Jön-megy-megáll, fűt-zenél-világít. :DD

2019.08.09

Elég dúrva túrán vagyok túl, nem nagyon volt kímélve a gépsárkány. Volt ahol sietnünk kellett ezért ~25 kilométeren vállalhatatlanul gyorsan mentünk. Persze tudtam, hogy lesznek helyzetek ahhol oda kell majd neki húznom ezért nem eni Scooter fogkrémestubusos olajat vettem bele. Hanem eni i-Ride moto racinget, azt mondták ez kevésbé füstöl. És lám :O Igazuk lett. Az előttem tépő S50 33-as eni scooteres keverékétől semmit sem láttunk, bezzeg az én moto racingel kevert üzemanyagommal korom és kék füst mentes volt a járgány. (Nem fizetett promóció)

Persze tudom, hogy ez az agipos kutak sajátmárkás löttye, de nálunk csak ez van a faluban és nem igazán jutok el olyan motorosboltba ahhol lehetne venni mondjuk egy Motul 710-et. De legközelebb rendelek netről, addigra lesz tapasztalatom ezzel az olajjal.

Jut eszembe, kiszámoltam és ~2.7l a fogyasztásom, ami... Hát nem tudom, hogy egy ilyen korú géptől sok vagy kevés, de én megvagyok vele.

2019.08.15(Csütörtök)
Defektet kapott a hátsó kerék. A hétvégét meg kellett várnom vele, hogy legyen rá idő. Új belsőt kapott, nem fogom ragasztgatni.

2019.08.23(Péntek)
Elestem. Eltörtem a lábtartót. Bő 1 óra volt megcsinálni. Közben a blokk bal oldalán az üres jelzőnél kifolyt kb 1dl olaj. Gyorsan dobtam után is töltöttem.

Tudjátok honnan lehet tudni, hogy kevés az olaj a blokkban? Elcsúszik a kuplung mikor be akarod rúgni.

2019.08.25(Vasárnap)
Mindjárt elszakad az alig 2 hónapos, sűrűn olajozott kuplung bowdenem. Jó hát nincs mese venni kell másikat.
+1 lassan megrendelem az új láncszettet. A mostanival az a baj, hogy csattog, kattog és rozsdás. Nem olyan mint amit szívesen használ az ember. Persze nincs megnyúlva de engem istenverte módon zavar. Persze egy első lánckerék is kelleni fog. A hátsó furcsán jó állapotban van.

2019.09.25(Vasárnap)
Alig egy hónappal később minden meglett,

2019.10.04(Péntek)
Felszereltem az új láncszettet.
Képek:


Ez a hideg gyilkos, de azért nem bírtam ki motorozás nélkül. :DDD
Jön, megy, füt, zenél, világít. :P

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"Jut eszembe, kiszámoltam és ~2.7l a fogyasztásom, ami..."

Á, az nem sok. Az 1,2L autóm majdnem a dupláját eszi meg nagyvárosban..

A korban hozzáhasonlítható Babetta (Csehszlovákia remekműve.) érte be kevesebbel. Szovjetek hasonló terméke fogyasztásával emelkedett a többiek fölé, akár a négyliteres álom fogyasztást képes volt elérni.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#2) Veatta


Veatta
(aktív tag)

Simsonnak sok a 2,7,hacsak nem nyélgázon jársz vele.

(#3) kisvakond111 válasza Veatta (#2) üzenetére


kisvakond111
(tag)
LOGOUT blog

Azért minden alkalommal ki van belőle motorozva az a 3,4Le mikor ráülök.
És egy öregecske bontatlan blokkos startol nem sok a 2,7 liter/100. Ez nem egy S51-es, hogy másfél literrel elketyegjen. Ez 83-as benzinnel is elmegy, ergo nem nagyon tud keveset zabálni.

"amúgy mint olyan"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.