2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Életem második laptopja. HP Compaq NX 7300

Írta: | Kulcsszavak: laptop . hp compaq nx7300

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Két hete nézegettem az interneten laptopokat, valami olyat kerestem, ami jó filmnézésre, internetre és játékra egyaránt. Nyilván, hogy nem egy ALIENWARE gépre gondoltam... A választásom, azért esett erre a modelre, mert Intel Core Duo ( 2x1,86GH) procsszor van benne, 80GB -os winyó, alapból 512MB memória, ezekkel az elemekkel kihúzom egy ideig... A videókártya egy -Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family- picit érdekes teljesítményt nyújtott. A Doom3 maxon elment,a BF 1942 is hasolóan,áma BF2-ről le kell mondanom..
[kép]
Sebaj, arra ottvan az otthoni PC-m..
Nem értem a HP-t. Semmilyen (!) drivert nem adott a géphez. Nem tudom, hogy mennyi plusz költséget okozott volna egy CD vagy egy DVD, de valamin kellett spórolni.
A gép nagyon masszív, a teteje szürke, a többi része fekete. Állítólag magnéziumból van a szürke rész,ám ezt nehezen tudom elképzelni...
A gépet mindenkinek tudom ajánlani, aki egy bővíthető laptopot szeretne, nem akar miliókat fizetni egy laptopra és játékra is akarja használni. A súlya 2,7kg, ez táskával, fejhallgatóval,stb.. tartozékokkal több, mint 3,5k, de szerintem ez semmi...
Utazás közben, csak azt tudom mondani, hogy 1óra zenehallgatás után megnéztem egy kétórás filmet és voltam annyira szemét, hogy beizzítotam a GTA Vice City-t, feszültség levezetése képpen...

//mivel ez az első írásom,lehetnek benne hibák; megköszönöm a pozitív kritikálat,a negatívot viszont nem szeretem XD\\

Hozzászólások

(#1) Kistarcsa


Kistarcsa
csendes tag

:D Várom a hozzászólásokat :)

(#2) aXXon válasza Kistarcsa (#1) üzenetére


aXXon
senior tag

kölcség - költség

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#3) agent_k válasza Kistarcsa (#1) üzenetére


agent_k
őstag

Végre egy ember aki be meri vallani, hogy bizony játszani is szeretne a laptopján.
Egy 3dmark sorozatot azért lefuttathatnál rajta, hogy tudjuk a grafikai teljesítményt valamihez mérni... Meguntam az asztali gépemet, mert nagy és hangos és a teljesítménye sem az igazi már. Én is laptopot szeretnék, de sehol nincs arra igazi objektív teszt, hogy egyes laptopok mit tudnak a játékok terén.
Szóval egy részletesebb tesztet szivesen várnék...

(#4) Kistarcsa


Kistarcsa
csendes tag

Oké, javítom / ha lesz időm, feltétlenül írok egy nagyobb tesztet. Egyébként a gépemet tudom ajánlani játékra, de azért ne akarjon valaki Halo 2-őzni rajta, de 1-1,5 éves játékok szépen mennek rajta..

[Szerkesztve]

(#5) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

1.) Driver-kérdés: mivel előre telepített operációs rendszer vana gépeden, amiről biztonsági mentést is csinálhatsz, így driver lemeznek nem lenne értelme. Mégis mit akarsz még telepíteni? Másrészt driver CD-ken mindig jópár hónapos meghajtók vannak, a gyártó honlapjáról ellenben a mindenkori legfrissebb eszközvezérlők is letölthetők néhány perc alatt. Mindezek függvényében egyetértek a HP-val, hogy a driver CD egy fölösleges sallang.

2.) Nem magmnézium a ház anyaga, hanem Mg-Al ötvözettel erősített műanyag.

3.) Tényleg érdemes lenne alaposabban, részletesebben, és tesztekkel, külső hivatkozásokkal is alátámasztva körbejárni a bemutatót. Emellett helyesírás és elgépelések tekintetében is érdemes lenne átolvasni, mielőtt véglegesen publikálod.

4.) A Doom 3 maxon egy kicsit túlzás, de tény, hogy a játékok nagy része kompromisszumokkal műkökdőképes a mai integrált megoldásokon. Én is játszottam a notimon CS Source-ot, NFS Underground 2-t, és UT2k3-at is, Flatout 2-ről nem is beszélve, de bizony a kompromiszumok mindenhol jelen vannak (nekem i915GM van, ez általánosságban olyan 10-20%-kal nyújt gyengébb teljesítményt a tiédnél). Feltétlenül igaz az, hogy ezek a gépek nem játékra valók, és senki ne lepődjön meg, ha egy-egy újabb játék el sem indul rajtuk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#6) Kistarcsa


Kistarcsa
csendes tag

Nem volt előre telepítve semmilyen op.rendszer (jah, bocs, a FreeDos nevezetű szörnyűség rajta volt..), egyébkét igazad van a driver CD-vel kapcs.
Köszönöm a pozitív kritikákat.... :)

(#7) Sárpac válasza parandroid (#5) üzenetére


Sárpac
nagyúr

''Másrészt driver CD-ken mindig jópár hónapos meghajtók vannak, a gyártó honlapjáról ellenben a mindenkori legfrissebb eszközvezérlők is letölthetők néhány perc alatt. ''

Ezen kívűl mindennel egyetértek. Pl. lásd intel integrált vga, chipset stb. inkább az intel oldaláról..

Alapfesz alatt a maximumon túl!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.