2019. július 21., vasárnap

Gyorskeresés

Igazi vita Paks 2-ről(Ökopolisz).

Írta: | Kulcsszavak: Paks2

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gondoltam megosztom veletek ezt a videót,végre egy normális vita a témában ahol politikusok mellett szakértők is vitatkoznak.Korábban vitázott egymással Szél Bernadett és Csepreghy Nándor,méghozzá nem is rosszul,de mivel mindketten politikusok értelemszerűen nem ugyanebben a mélységben.
Teljesen véletlenül akadtam rá, videó ajánló feldobta RTL klub 2 perces videóját hogy vitáznak Paks 2-ről, utána rákerestem, így lett meg.Sajnos a sajtó nem igazán hirdeti hogy ilyenek is vannak és ha nem dobja fel a tartalom ajánló , soha nem látom.Jó szórakozást. :) :) :)

https://www.youtube.com/watch?v=6zOX40eTs4U

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Elejét néztem.
Szerintem ne az emberek döntsenek (LMP csaj érvelése) PAKS2-ről, amíg 98%-uk még a Wh és W közötti különbséget sem ismerik.
Most atom ellenes hangulatban persze hogy leszavaznák.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Én úgy tudom, hogy aktuálpolitika a logouton nem mehet. (Esetleg mégis, ha baller.)

Üdv: Középer

Az internet a mindenki számára elérhető tudás, és önigazolás tárháza.

(#3) CPT.Pirk válasza Eastman (#2) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez itt inkább energiapolitikai kérdés, amiből sajnos pártérdek lett, mert zsíros bödön.

Valamennyire ismerve a magyar VER-t, atomerőmű mint alaperőmű továbbra is szükséges. Jelenleg nincs olyan erőmű technológia, ami érdemben kiválthatná, hacsak nem akarunk arra a szintre, jutni mint ahol ahol Kína is van, hogy léptén nyomon szénerőműbe botlunk...

Jártam a Duna-menti szénerőműben, láttam az irtózatos méreteit, a kitermelő gépet ami az ország legnagyobb épített berendezése és mégis ennek a monstrumnak eltörpült a teljesítménye Paks-hoz képest.

Ezzel nem azt mondom, hogy támogatom Paks2-t, csak azt, hogy jelenleg nincs értelmes alternatíva, ha le akarják kapcsolni Paks1-et, akkor kell építeni egy Paks2-t. Persze Paks1 még egy ideig nyugodtan működhet...

Atomerőmű terén inkább azt kellene meglépni, hogy a következő ne hagyományos atomerőmű legyen, hanem tórium fűtésű. Ilyenek már épülnek Indiában és Kínában is, maga a koncepció pedig a 60-as évekből származik. Sokkal biztonságosabb technika és tórium nagy mennyiségben rendelkezésre áll mindenütt, csak maga a szerkezet megvalósítása nehezebb a korróziós problémák miatt. Akit érdekel, talál erről videókat a youtube-on tórium összeesküvés néven.

Unokáink meg talán már élvezhetik majd a fúziós kísérletek eredményeit...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#4) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Politika csak a politika topikban megengedett.

(#5) blackrulz válasza CPT.Pirk (#3) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Reálisan nézve sajnos ott állunk, hogy az elektromos piac megint robbanás előtt áll a keresleti oldalon... Az ipar egy dolog, de ugye ha másért nem az elkövetkező 10 évben az elektromos autózás egyre nagyobb teret fog nyerni. Azt az energiát valahogy elő kell állítani.

És itt rohadt jól hangzik, hogy teleszórod a tetőt napelemekkel, faternak is van és kiszámoltuk, hogy ha két leafet töltene róla nyáron és azzal járnának dolgozni lehetne tölteni őket vígan, csak ugye nappal amikor termel is, akkor senki nincs otthon... Az meg megint nem megoldás, hogy a falra fel egy lítiumos powerwall-t felhányni, vagy kettőt, ha mindenki ezt tenné, az ugye azt jelentené, hogy iszonyatos környezeti terhelésbe futunk bele amikor ezeket megint le kell cserélni...

Ahogy írod, abból kell főzni ami van. Értem én hogy sokan egyáltalán nem szeretnék paks 2-őt, én inkább ebben a formában nem szeretném... Ilyen költségvetéssel, a haverral megint a háttérben, nekem annyira nem gyerebe, de igazából a helyzet az, hogy a teljesítménye kelleni fog, alternatíva meg még egy darabig nem lesz. A német példa se járható út, látjuk hogy már rövid távon is gondokat okoz...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#6) Eastman válasza blackrulz (#5) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Pluszegy.

Az internet a mindenki számára elérhető tudás, és önigazolás tárháza.

(#7) Dluinet válasza blackrulz (#5) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

nekem is ez az egy ellenvetésem van:
"én inkább ebben a formában nem szeretném... Ilyen költségvetéssel, a haverral megint a háttérben, nekem annyira nem gyerebe"

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#8) blackrulz válasza Dluinet (#7) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Nem csak az energiatermelés szenved a papíron, labor körülmények között, az ígéretek szerint kecsegtető hatékonysággal működő megoldásokkal az a baj...

Most érted. Az ilyen megnyilvánulásoktól, hogy energiastratégiai döntésekről a pusztavacsi nyugdíjas otthont kérdezzük meg, a hajam égnek áll.

Ez részemről -az alapelveket tiszteletben tartva- pont ugyanaz, mint a fosszilis üzemanyagot használó gépjárművek tipikus esete. Tudjuk hogy szar. Tudjuk hogy rengeteg hátránya van. Lehet reális alternatíva ami jobban teljesít, de vagy még nem elég kiforrott hogy széles körben terjedhessen bár az irány jó, vagy olyan mint a Fisker. Jól hangzik, csinál valamit, majd csődbe megy mint a szél. Aztán feltámasztják, és beközli hogy a következő modell aksija 800 km-et bír, és 1 perc alatt lesz tölthető tele. És akkor ne rázzon a röhögés.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#9) nemlehet válasza Dluinet (#7) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Szintén.

Meglátásom szerint még mindig az atom az egyik legtisztább energia valamint az alaperőművi funkciókat nem lehet máshogy ellátni. Jó szénnel meg gázzal igen de hát azt nem akarhatja senki akinek van egy kis esze.

Az egész paks2 projektel az a bajom, hogy olyan mértékű adósságba fogják verni az országot, hogy a büdös életbe nem lesz kiheverve. Plusz nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy esetleges kormányváltáskor (amire van esély mert nem 1 év alatt lesz felhúzva) simán befulladhat az egész projekt.
Arról nem beszélve, hogy ennek a garnitúrának (és most nem politizálni meg fikázni akarok, hanem szimpla tény) még többszörösen túlárazva sem sikerült normálisan megépíttetni semmit. Ez Bivalybasznád-alsó bekötőútjánál csak bosszantó, de egy atomerőműnél nem játék.

A finnek is nem rég építettek atomerőművet és ott is elszálltak a költségek (pedig ott alacsony a korrupció) és volt egy csomó nehézség. Akkor itt mi lesz? Már az eredeti tervekkel sem jön ki a megtérülés hát még ha majd 4x annyiba kerül a végére...

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) Dluinet válasza nemlehet (#9) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

Japán verzió az 3× többe került volna (papíron), negyed annyi idő alatt felépítve a nagyon gyorsan szabályozható reaktor.
Viszont, nem is került volna többe, mint amit előre kiszámoltak.
Ennek a vége, pedig hogy 4× annyi idő az építés (papíron) és annyiba kerül majd, mint a japán verzió.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.