2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Windows 8 - három nap után

Írta: | Kulcsszavak: windows 8 . RTM . win . windows . 8 . 3 . három . nap . tapasztalat . vélemény

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amióta feltelepítettem elég aktívan használom. Mindenfélét csinálok, pont mint a régi Windows 7 alatt, az új dolgokhoz már kissé jobban hozzászokva majdnem ugyanolyan sebességgel.

Néha még bevillan az agyamba, hogy keressem a piros X-et a jobb felső sarokban, de most már "a kezdeti meglepődés" nélkül kapcsolok egyből és alkalmazom a huzigálós programkidobást. :D A Windows Áruház felhozatala még igencsak vérszegény (magyarán szinte semmi sincs, amire az embernek szüksége lenne...), tehát a Metro (csakazértis :DDD ) felületű dolgokat elég keveset használok. Azok közül is legfőképp a "gyári" e-mail klienset és azt a pár játékot amit az androidos telefonomon is kedvelek (Fruit Ninja, Cut the Rope, Minesweeper) meg persze a Beállításokat, ami elég tetszetős új külsőt kapott.

Ebből kifolyólag az egész Metro (megint csakazértis) dolog viszonylag hamar elvesztette szerepét, igazából már csak azért térek be a Start menübe, hogy hozzászokjak. Szép az egész, de amíg nincsenek appok semmit sem ér (erre nem most jöttem rá, sejtettem, hogy hamar elmúlik az újdonság varázsa). Persze ez remélhetőleg robbanásszerűen fog megváltozni a jövőben, hisz a Microsoft nemrég elérhetővé tette a Visual Studio 2012 kiadását,a miben egy csomó sample és template van ilyen típusú appok írására. Ugyancsak pár napja (vagy hete?) a fejlesztők hivatalosan is közzétehetik ingyenes és fizetős programjaikat a Windows Áruházban, aminek eddig szinte semmilyen látható nyomát nem találtam sajnos...

A megszokott Asztal és a hozzá tartozó programok pont úgy működnek, mint eddig, megkockáztatnám azt a kijelentést, hogy kicsivel gyorsabban, de nem mernék megesküdni rá. Leállásokkal, instabilitással, kompatibilitási problémákkal abszolút nem találkoztam. Az mindenképp említést érdemel, hogty egy kivételével minden driver feltelpült automatikusan (vagy eleve integrálva volt? ez lehet, hogy hülyeség :) ), ami nagyjából már a Windows 7-nél is így volt, de azért meglepődtem. :)

A legutóbbi paragrafus tartalma még nem lenne elég ahhoz, hogy kijelentsem, ennél a rendszernél maradok, hisz ugyanezt nyújtotta Windows 7 is. Viszont reménykedem abban, hogy hamarosan tényleg hasznos és használható appok érkeznek be az Áruházba, gondolom ez október 26. után fog megtörténni. Remélem karácsonyra már lesz annyi mennyiségben és minőségben, hogy tényleg megérje váltani hivatalosan is, nem csak ilyen próbaverzióval, mint amit most használok.

Hozzászólások

(#1) KGellért


KGellért
Műholdas

Na úgy látom eltűnt mindenki és csak én vagyok ilyen éjjeli bagoly. :) Vagy már senkit sem érdekel amit írok... :DDD :W :Y

(#2) westcoastog


westcoastog
veterán

Én valamikor szeretnék váltani, hisz csak beváltok a modern ui-ra, és az arcomba tol egyszerre minden információt amire szükségem van, külön programok megnyitása nélkül. :)

(#3) KGellért válasza westcoastog (#2) üzenetére


KGellért
Műholdas

Igen, szó szerint. Az élő csempék szerintem is nagyon praktikusak. Csak lenne több program ami ki is használja őket. Nem számoltam össze, de jelenleg biztosan nincs 500 nál több app az Áruházban, amiből legalább 100 értékelhetetlen...

(#4) RootRulez


RootRulez
félisten

Miféle rang az, hogy "Műholdas"? :U

W8-ban nincs X? :F Csak ki kéne már próbálni...

[ Szerkesztve ]

═════════════════════════════════════════

(#5) westcoastog válasza KGellért (#3) üzenetére


westcoastog
veterán

Pár napja megjelent oprendszernél még senki ne várjon 10ezer kiválló minőségű alkalmazást a startra, ez érthető szerintem.

(#6) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Nincs piros X? Efölött valahogy elsiklottam.

(#7) KGellért válasza westcoastog (#5) üzenetére


KGellért
Műholdas

Persze, ahogy leírtam a cikkemben is, nagyjából sejtem mi áll a háttérben. :)
Ezért gondolom, hogy karácsonyra már abszolút megéri majd váltani bárkinek, aki most Windows 7-et használ.

RootRulez: Hagyományos asztal nézetben van, az nagyon hasonlít a Windows 7-hez, csak start menü nélkül és az ablakoknál az Office-ból már ismert szalagos menükkel(vagy mi a csuda?). Viszont Metro Modern UI/Windows 8 Styled UI nézetben nincsen. Az ilyen appokat speciális "egér gesztussal" lehet bezárni. Angolul swype down-nak hívják, most hirtelen nem tudnám szépen lefordítani.

A Műholdas egyedi rand, amit a négy címlapos cikkemért kaptam. Olvasd el őket és megérted. :D

[ Szerkesztve ]

(#8) Ringman válasza KGellért (#3) üzenetére


Ringman
nagyúr

hát winamp 2.95 illetve cad-ek nem lesznek élő csempések (vagy vedd meg a legújabbat - utóbbinál 100k+ tétel), szóval ez nekem nem hoz majd hasznot.

+ csempékre rá lehet tenni külön-külön/csempénként 8-15 pdf-et is?

eladó biciklis cuccok: új Luck Osiris 42-es spd-s cipő 30k; aliexpress matt full karbon nyereg: 6,3k; time atac hybrid pedál+stopli: 12k; time xc2 pedál+stopli: 8k; alig használt DXC edzőgörgő (Deca In'ride 100) 20k, gyak. kipróbált schwalbe edző külső 700x35c - 7k

(#9) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Most nem azért, de egy kereskedelmi forgalomba még ki nem adott oprendszertől mit vársz?
Akinek már elérhető annak elsősorban tesztelőnek / fejlesztőnek / it szakembernek kéne lennie, hogy felkészüljenek a bevezetésre.
Az eszközök már elérhetőek de idő kell mire teletöltik a bótot. Ugye te se rontasz be a szerkezetkész tecsóba, hogy holvanmápedig a gazdaságos párizsi és csak :F fejjel néznek rád vissza a munkások :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10) KGellért válasza kraftxld (#9) üzenetére


KGellért
Műholdas

Beszarás, hogy a cikkben is meg itt a fórumban is leírtam, hogy NEM VÁROK SEMMIT, és tudom, hogy mi zajlik a háttérben, miért nincsenek még appok. Nem csak egy vérpistike vagyok, aki felrakja z új rendszert, hogy villoghasson vele aztán panaszkodik, hogy nincsenek appok, mert fogalma sincs az egészről. Remélem most már sikerült tisztázni a dolgot és nem fognak többször olyanok oltani, akik nem értették meg a szövegem mondandóját... Egyszerűen azt írtam, hogy egyelőre nincs túl sok hasznom a Metro UI-ból. Nem kell megharagudni, csak irritál, ha félreértenek valamit, ami számomra teljesen egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.