2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Windows 8 - első tapasztalatok

Írta: | Kulcsszavak: Windows 8 . windows . 8 . RTM . első próba . tapasztalat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma végre vettem a bátorságot és felpattintottam a gépemre a Windows 8 RTM publikus 90 napos próbaverzióját. Szó szerint felpattintottam, mert a boot DVD lemez behelyezésétől számítva 21 perc 34 másodperc (persze, hogy lemértem, a mobilom stopperével :DDD ) elteltével már a megújult Metro "Modern UI" Start menüben bóklásztam. Persze ebben benne van az beállítási procedúra is, ami a Windows ID géphez kötését jelenti.

A Windows ID-mhez már régebb hozzákapcsoltam az összes e-mail címem és a Facebook felhaználómat is, így már az első pillanatban a barátaim vigyorogtak szemebe velem a Start menüből és máris jelezte a rendszer, hogy "íméled jött, teeeeee, nézd má' meg, ott villog az a k*rva nagy egyes, kattints oda!!".

Utánna hideg zuhanyként ért, hogy a Windows nem találja a második patriciót a merevlemezen, csak az elsődlegest, amin ő maga van rajta (még tiszta szerencse, hogy azt megtalálta magától... :W ). Ez elég sok fejtörést okozott, de megtaláltam a megoldást. Ha bárki ezzel küszködne, szívesen segítek. :C :K

Azután követve egy másik tutorialt ITT és voálá, öt perc múlva már magyarul diskurálgattam a cuccal. Még arra is találtam megoldást, hogy hogyan lehet kilőni a 90 nap után lejáró licensszel, így akár fél évig is használhatom majd a rendszert, ha megtetszik.

Mit is mondhatnék? Szerintem az új interfész nem az ördögtől való, én kimondottan élvezem, hogy végre valami új dolgot próbálgathatok, a régi már nagyon unalmas és egyhangú volt (Windows 7). Persze hozzá kell szokni, nekem sem megy könnyen, de az nem azt jelenti, hogy nem jó az új felület, csak más. És szerintem kimondottan stílusos, sok más ember véleményével szemeben.

Még egy utolsó dolog: A gépem mintha repülne. Szó szerint, minden szélsebes és akadásmentes. Persze még nem telepítettem fel az összes programot amire szükségem van, tehát valószínűleg lassulni fog a gép ha ezt megteszem, de a különbség majdhogynem hihetetlen. Kb. úgy vagyok mint a székely bácsi: "Én nem tudom, hogy egyesekből meg nullákból hogyan lesznek pucér nők, de az Isten áldja meg érte a programozókat".

Na ennyit mára. Kiváncsi vagyok, hogy legalább egy ember elolvassa-e ezt. :D ;]

Hozzászólások

(#1) gamek!ller


gamek!ller
senior tag

Ha lenne dvd olvasóm, feltenném. De nincs. Marad a 2 éves win7 a maga lassúságával. :(

(#2) lsebestyen válasza gamek!ller (#1) üzenetére


lsebestyen
addikt

pendriveról telepítés? :U

(#3) huntermati válasza lsebestyen (#2) üzenetére


huntermati
tag

Az túl egyszerű.

(#4) Иван


Иван
őstag

Szélsebességről annyit, hogy mikor win7-re álltam át, nekem is repült a rendszer. Most van fent kb 2 éve, és belassult. A windows ilyen, ahogy hazsnálod, telepítesz, leszedsz stb használódik.

Én is láttam a metrot, ki is próbáltam, de szimpla asztali gépen/notin még mindig nem látom értelmét. A sima start menüs felület ezerszer praktikusabb. Szerintem.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#5) KGellért válasza Иван (#4) üzenetére


KGellért
Műholdas

Én úgy érzem, hogy csak a megszokás miatt boldogulok a régi Start menüvel könnyebben, ha eltelik egy kis idő ezzel is pont úgy tudom majd intézni a dolgaimat.

Majd meglátom három hónap után, ha már tele lesz mindenfélével, hogy akkor milyen lesz az általános sebesség. :)

(#6) Brutális eb


Brutális eb
addikt

"Mit is mondhatnék? Szerintem az új interfész nem az ördögtől való, én kimondottan élvezem, hogy végre valami új dolgot próbálgathatok, a régi már nagyon unalmas és egyhangú volt (Windows 7)."

3 perc alatt témázható a win7 is.

"Még egy utolsó dolog: A gépem mintha repülne. Szó szerint, minden szélsebes és akadásmentes. "

Hajaj friss rendszer...
lakd be majd egy múlva térjünk vissza rá.

Egyébként használd megelégedettséggel.
Én maradok 7-es rendszeren hacsak valamelyik nagyon fontos progim nem kívánja meg a váltást.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#7) KGellért válasza Brutális eb (#6) üzenetére


KGellért
Műholdas

Próbáltam több témát is a régebbi rendszeren, de nem nagyon tetszettek. Nem a háttércserélgetős hivatalos dolgokra gondolok, hanem a "third party" témákra, amik tényleg átszabják a kinézetet. Meg használtam mellé object dock-ot, néha rain meter-t meg efféléket. :)

És igen, tudom, hogy lassulni fog az egész, nem vagyok teljesen hülye. :) Csak leírtam, hogy mennyire mellbevágó a különbség a régi és az új között.

Ahogy enézem egyelőre a programok inkább annak örülnek, ha 7-est használ ember, van pár ami nem nagyon szívleli az új rendszert, már a driverek között is találtam ilyet.

(#8) D1Rect


D1Rect
félisten

Még mindig nem győztek meg, hogy ez megér 40€-t.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#9) KGellért válasza D1Rect (#8) üzenetére


KGellért
Műholdas

Én is éppen ezért próbálom ki ezt a 90 napos verziót, ha nem végül az sül ki, hogy csak lelassítja és a bonyolultabbá teszi az életem, akkor jöhet vissza a jó öreg Windows 7 és semmilyen anyagi vonzata nincs az egésznek. :)

(#10) Ice!? válasza KGellért (#9) üzenetére


Ice!?
őstag

Műholdas? :Y

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.