2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

uTorrent - azonos torrent lista, több felhasználóval

Írta: | Kulcsszavak: windows 8 . windows . utorrent . torrent . lista . megosztás . felhasználók . között

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most, hogy felraktam a Windows 8 RTM változatát a gépemre rákényszerültem, hogy a testvéremnek is létrehozzak egy Windows ID-t (korábban Live ID), hogy külön felhasználója lehessen. Egyből felmerült a probléma, hogy a torrenteket azért seed-elni kéne akkkor is, ha éppen ő van gép előtt, így nekiálltam a keresésnek.

Meglepően kevés és felszínes leírást találtam a témában, de végül sikerült kibogoznom, hogy mit is kell csinálni, ahogy kiderült pár pofátlanul egyszerű lépés után máris meg volt oldva a probléma. Azt érdemes tudni, hogy az uTorrent egy külön mappában tárolja a saját adatait és az éppen aktív torrent fájlokat. Ezt Windows 7 és 8 alatt is az %appdata% keresőbe való bepötyögésével tudjuk előhívni. Ott aztán lehet, hogy még be kell lépnünk egy Roaming nevű mappába, de én egyből megtaláltam a díszes uTorrent nevűt.
Gondolom egyszerűbb ha megszámozva leírom a lépéseket, hátha valakinek segítek vele. FEltételezzük, hogy a gépen van egy A és egy B felhasználói fiók, mindkettőben felinstalállva az uTorrent, viszont a torrent lista csak az A felhasználótól érhető el:

1. Az A felhasználnál előhívjuk az %appdata% helyen található UTorrent mappát és a tartalmát átmásoljuk moda, ahova felinstalláltuk magát a torrent klienset. Ez legtöbb esetben valahogy így néz ki: C:/Program Files/uTorrent.

2. Ha ez megvan, akkor letöröljük az A felhasználó %appdata%, tehát eredeti helyen lévő uTorrent mappa tartlamát.

3. Belépünk B felhasználóhoz és nála is egyszerűen kitöröljük a saját %appdata% helyen megtalálható uTorrent mappa tartalmát.

4. "Voálá", kész is volnánk, ha az egyik felhasználó hozzáad egy torrentet, az a másiknál is megjelenik majd automatikusan a kliensben.

Ez azért történik meg, mert a C:/ vagy akármelyik particióra felinstallállt programokat jobik esetben mindkét felhasználó eléri, viszont az %appdata% felhasználófüggű, azaz mindenkinél más.

Ezt jól elbonyolítottam, de remélem ha valakinek segítségre van szüksége megérti belőle amit kell. :)
(Ha egy két helyen hülyeséget írtam ne kövezzetek meg.)

Hozzászólások

(#1) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Ezért tiéd a fele királyságom :R köszönöm! Nem is olyan régen kb fél éve kivágtak egy oldalról, mert ritkán voltam bejelentkezve a saját fiókommal, így nem ment a seed, és hit n run blabla... Most nagy nehézségek árán újra tag vagyok ott, így már nem esek 2* ugyanabba a hibába.

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

(#2) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Fogalmam sincs, hogy akadtam erre a cikkre, de egy-két korrekció:
Az %AppData% egy környezeti változó, ez megadja annak a könyvtárnak a fizikai helyét, ahol felhasználói profilhoz kötődő, alkalmazásspecifikus adatok helyezkednek el.
Ez XP-nél a
C:\Documents and Settings\{username}\Application Data,
Vistától felfelé a
C:\Users\{username}\AppData\Roaming,
magyarul tehát az úgy nem korrekt, hogy "Ezt Windows 7 és 8 alatt is az %appdata% keresőbe való bepötyögésével tudjuk előhívni. Ott aztán lehet, hogy még be kell lépnünk egy Roaming nevű mappába", mert nem kell belépnünk a Roaming mappába, egyből oda lyukadunk ki az %appdata% bepötyögése után - amit amúgy legegyszerűbb a Win+R-rel előhívható Futtatás ablaknál lévő szövegmezőbe beírni, majd Entert nyomni.

Egyébként szerintem érdemes az egész µTorrent-könyvtárat hordozhatóvá tenni, mégpedig úgy, hogy nem a rendszerpartícióra tesszük, hanem olyanra, amelyet egy Windows-újratelepítésnél nem bántunk (pl. D:-partíció, vagy ilyesmi, már ha van ilyen egyáltalán az adott gépen). Például fontos, hogy NE a C:\Program Files vagy C:\Program Files (x86) vagy hasonló könyvtárban legyen, főleg, hogy a Program Files-könyvtárakkal kapcsolatban jogosultságbeli problémáink lehetnek - pl. hogy adott esetben adminisztrátori jog híján ebbe a könyvtárba alapértelmezetten nem tud írni az alkalmazás! Csak ha explicite bárki által (vagy az adott felhasználó nevében indított alkalmazásnál adott felhasználó által) írhatóvá tesszük. Ha létrehozunk egy tetszőleges könyvtárat valamelyik partíción, és ugyanannak a felhasználónak a nevében indul az alkalmazás, akkor nincsenek ilyen jogosultságbeli problémák.

Az egészből egyébként a lényeg annyi, hogy ahhoz, hogy a µTorrent hordozhatóvá váljon, az utorrent.exe fájllal azonos könyvtárban legyen elhelyezve a settings.dat, resume.dat fájl, meg a többi (főleg a settings.dat fájl, ami a beállítások tárolásáért felelős; lásd ezzel kapcsolatban ezt, meg ezt: "How can I use µTorrent on a USB key or other removable drive? Copy settings.dat (located in %AppData%\uTorrent) to the same folder as utorrent.exe, and you're done"); így a µTorrent mindig ebben a könyvtárban fog kotorászni, és innentől kezdve nem nyúl az %AppData%-könyvtárhoz.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.