2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Négy kerék meghajtású okos robot

Írta: | Kulcsszavak: Arduino . robot . elektronika . távvezérlés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Végre volt egy igazán szabad nyaram: túl vagyok az érettségin, felvettek arra az egyetemre, amelyikre mindig is pályáztam, a szállásom Kolozsváron el van intézve. Így hát volt időm arra, hogy építsek egy új robotot, amely ezúttal már jobban hasonít egy autóhoz, mint egy tankhoz. Minden kerékhez külön motor tartozik, így erősebb és gyorsabb is, mint a régi. :) Sok mindent újrahasznosítottam az ezelőtti robotból, de még több új került a nemlétező motorházfedél alá. Erről is szívesen írnék címlapos cikket, de nem tartom valószínűnek, hogy érdekelne másokat is.

Itt egy kis videó arról, hogy hogyan is működik az egész.

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Nekem tetszik.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#2) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Ügyes munka. :C

El tudnék vele játszani. :) Meddig bírja az aksi? A 90 fokos kanyart hogyan tudja véghezvinni?

(#3) KISDUCK


KISDUCK
(senior tag)

Menő! :D

(#4) KGellért válasza petipetya (#2) üzenetére


KGellért
(Műholdas)

Én 2000 mAh-os akkukat használok, ezekkel kb. 30-40 perc folyamatos használatot bír ki, de mivel szabványos NiMH akkuk, bármikor tehetek helyükre akár 4000 mAh-osakat is.

A helyben fordulás úgy működik, hogy a bal oldalon lévő kerekek egy irányba forognak és a jobb oldaliak ugyanolyan sebességgel az ellenkező irányba.

(#5) bambano


bambano
(Jómunkásember)

király :)

"Erről is szívesen írnék címlapos cikket, de nem tartom valószínűnek, hogy érdekelne másokat is.": azt majd a szerkesztő eldönti.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) petipetya válasza KGellért (#4) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Köszi az infót, nagyon tetszik.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.