2019. augusztus 23., péntek

Gyorskeresés

Szövegkiemelő gyorsteszt

Írta: | Kulcsszavak: pojén . teszt . polyén

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tescos szövegkiemelő - Avagy nem mindig a drágább a jobb

Jelent gyorstesztünk tárgya két mezei szövegkiemelő, amelyek a Tesco szaküzletben lettek vásárolva. A termék kétféle színben érkezik a boltok polcaira: hagyományos sárga, és rózsaszín. Az árukra pontosan nem emlékszem, de jóval 100 ft alatt voltak, tehát a gyártó egyértelműen az alsóbb árszegmenst célozta be a termékkel. Szegény diákok, illetve egyszeri casual felhasználók lehetnek a célközönség - gondolná az ember. De szerencsére kellemes meglepetésekben lehet részünk, ha ezt a fajta szövegkiemelőt választjuk.

A külsőségek
Csomagolás, design

A csomagoláson nem gondolkodtak sokat a designerek: egy sima kis átlátszó műanyag zacsiban érkezik az eszköz. Ez két dolgot sugallhat a vásárlónak: egyrészt kicsit kiábrándító lehet, ha már a csomagolás is ilyen puritán, másrészt az optimistábbak azt gondolhatják, hogy ez annak a jele, hogy nem a külsőségekbe, hanem a minőségre fektették a hangsúlyt a tervező mérnökök.
Mivel a csomagolás olyan, amilyen, egyből láthatjuk a terméket. Itt jön az első komolyabb csapás. Maga a filc is teljesen letisztult desingt követ. Manapság nagyon divatos ez a minimalista kinézet, de én személy szerint elvártam volna valami feliratot a készülékházon. Semmi információ, semmi jelölés. Legalább azt megjelölhették volna, hogy melyik oldalával kell írni, nehogy véletlenül eltévessze a figyelmetlen felhasználó. Szépnek szép, de nem túl hatásos. Fekete pont.
A készülékház a széleken épphogy csak picit sorjás, ezért az árért sokkal igénytelenebb megjelenést vár az ember. Piros pont! A kupaknál kicsit recseg, de egyáltalán nem vészes.

A puding próbája az evés - a szövegkiemelőjé a szövegkiemelés!
Lássuk mit tud a kis bestia

Ha túl tettük magunkat a külsőségek által okozott meghökkenéseken, és kipróbáljuk a készüléket, akkor hamar rájöhetünk, hogy ez bizony tényleg egy bestia. Egy olyan bestia, amely megeszi reggelire a drágább társait. A drágább, mainstream szövegkiemelők ára elérheti a tesztalany árának akár ötszörösét is, azonban ez a kis olcsóság majdnem ugyanazt a minőséget nyújtja. Persze azért szemmel látható a különbség, de a célnak tökéletesen megfelel.

Következzen az éles teszt: négy darab szövegkiemelést fogunk végrehajtani, kettőt-kettőt a két színnel.

Látható, hogy a filc eléggé keni a szöveget, de a tesztszöveg eléggé friss nyomtatás volt, így nem kell elkeseredni, hétköznapi esetben sokkal jobb lesz a helyzet. (Plusz ezen még tud a gyártó később javítani egy szoftverfrissítéssel)
Érdekes, hogy a rózsaszín kevésbé ken, pedig elvileg ugyanaz az anyaghasználat a két szín esetében.

Specifikációk
Műszaki paraméterek

Méret: 115 x 24 x 13 mm
Súly: nagyon könnyű
Űrtartalom: 60 oldalnyi
Elérhető színek: sárga, rózsaszín
Beépített extrák: -

Összegzés, értékelés
Most ugrik a majom a vízbe

Összeségében egy nagyon jó ár-érték arányú készülékkel van dolgunk. A puritán kinézet, és a kenődés fájó pont, de az ára kárpótol mindenért. Nagyon határon volt, de végül is megkapta a "Tetszik"-et. Ha raktak volna valami feliratot a készülékházra, és elérhető lenne többféle színben is, akkor megkapná az "Ajánlott" plecsnit is. Majd később kiderül, hogy mik a gyártó tervei a jövőre nézve, hátha be fognak majd törni a prémium kategóriás kiemelők piacára is.

kemotox

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(őstag)

Nem akartam címlapos tesztként megírni, mert elvonta volna a figyelmet a többi tesztről. Adok esélyt a többieknek is.

(#2) nakos1212 válasza kemotox (#1) üzenetére


nakos1212
(senior tag)

a nap trollja, jüt röhögtem :DD

(#3) pulyka jocó


pulyka jocó
(senior tag)

A számítógépes utalások ( szoftverfrissítés) jó volt!
De ez igaz ,nem mindig a drága a legjobb.... :DD

[ Szerkesztve ]

(#4) gyurkikrisz


gyurkikrisz
(őstag)

A RAM mennyiségét nem találom a cikkben, egyébként jó teszt lett! :R Nekem hiányoznak az extra funkciók, de gondolom lesz egy hardware frissített változat, amiben már sok lesz. Ennyiért absolute bestbuy, lehet még a tavasz során beszerzek egy ilyet, ha tudok rá eleget gyűjteni.

Egy kis javaslat: Ha terméket tesztelsz, jó lenne belinkelni a gyártó oldalát, és a gyártó álltal adott specifikációkat, mert a saját adataid elég vérszegények voltak :(

[ Szerkesztve ]

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#5) HuMarc


HuMarc
(addikt)

Én sznob vagyok, én csak a Stabilo Boss-ra vagyok szövegkiemelőként tekinteni. A többi az mind gagyi sz@r. ;] Remek teszt lett, egy kiemelést mindenképpen megérdemelne.

(#6) kemotox válasza HuMarc (#5) üzenetére


kemotox
(őstag)

Basszus, erről jutott eszembe, hogy bele akartam írni az "5ször olyan drágább márkás cuccok" részhez zárójelben, hogy Stabil Ló... :D

Ja és amúgy a méretek teljesen reálisak, megmértem a cuccot.. Egy XD-200 as típusú vonalzóval.. Lehet arról is lesz teszt, úgy is hamarosan megjelenik az XD-350S típus, és faszán össze lehetne hasonlítani a kettőt.

[ Szerkesztve ]

(#7) petipetya


petipetya
(nagyúr)
LOGOUT blog

Szeretnék ilyet rendelni Kínából, mert nagyon megtetszett. Mit tegyek, hogy ne fogják meg a vámon?

(#8) Vakegérke válasza kemotox (#6) üzenetére

Ecsééém, nem semmi vagy. Vonalzó teszt... :C

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) kemotox válasza petipetya (#7) üzenetére


kemotox
(őstag)

Menj el érte :DD

Ha már itt vagyunk, kicsit komolytalanra fordítom a szót a sok komolyság után, és elmesélem, hogy:
Rendes tesztet/cikket akartam írni, tudniillik születésem óta éget a vágy, hogy saját avatarom lehessen mán végre. Nagyon sokat kéne hozzá kommentelni, vaaaagy, írni sok jó cikket. Hm. Ez lett a terv. De persze se írni nem tudok (mármint szépen fogalmazni meg ilyenek), se ötletem nincs, hogy egyáltalán miről írjak. Így jött kapóra az "amit először meglátok" technika.
Na meg aztán eléggé szeretek szerelgetni (=szétszedni, szétbarmolni dolgokat, úgy hogy aztán ne tudjam összerakni), meg imádtam régen a "barkács" videókat (Gamestar, FixTV, vágja valaki?), így eszembe jutott mi nap, hogy kéne indítani egy Szakbarbár nevű rovatot. Majd meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre van itthon alapanyag bőven. Még egy egész TV is arra vár, hogy szétperverzkedjem.

[ Szerkesztve ]

(#10) nakos1212 válasza kemotox (#9) üzenetére


nakos1212
(senior tag)

perverz disznó! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.