2019. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Ania - über retro ezerrel, segítség!

Írta: | Kulcsszavak: ania . diavetítő . retro . alkatrész . segíícccs . tuning

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Ez inkább kis hírdetés féleség lesz, bocsi hogy ilyenekkel zaklatom az itteni népséget, de nem tudom hova írhatnék ezzel a problémával, és szeretném, hogy minél több emberhez eljusson.

Na szóval.. Kinek mond valamit az a szó, hogy ANIA?

Bezonyám, jóféle kis diavetítőgép, amivel kiskukis koromban vetítette anyuka a Három Pillangót meg a Jancsi és Juliskát... Megvan még, tökéletes állapotban, kipróbáltam, működik, de hiányos. Az elejéről a fókuszáló lenccsés tekerős cucc (nem tudom mi a neve, de aki képben van az biztos tudja miről van szó) hiányzik.

Pont ilyen a miénk is, ilyen szép libafoszöld. Látszik az elején az a nagy tekerős cucc amit ha teker az ember akkor vagy távolodik vagy közeledik a lencse a diához, így be lehetett állítani a fókuszt, attól függően, hogy milyen messze van a fal amire vetítettünk.
Na az a helyzet, hogy ennek a tekerős valaminek egy része meg van, itt látható, hogy pontosan micsoda. Ebben egy darab lencse van, de semmi nem fogja, kiesik, ráadásul így nem is lehet rendesen fókuszálni, pici, elmosódott lesz a kép, akárhogy is tekerem. Szóval szerintem abba a nagy tekerőbe is van egy lencse.

Ha bárkinek van elfekvőben egy ilyen alkatrésze az kérem jelezze. Nagyon boldoggá tenne vele. Mondjuk szerintem elég kicsi az esély rá, hogy csak úgy legyen valakinek, de hátha.

Vagy ha valaki nagyon ért hozzá és megmondja hogy milyen lencse kell még elé, vagy hogy lehet megcsinálni, és elmondja, az is jó nagyon :D

Ha sikerül szereznem egy ilyen alkatrészt, akkor beindul a modding. Egy legalább 500 tonnás trafó van benne, álomszép E vasmagokkal, primer oldalon ha jól számoltam 1237816238712361 menettel, szekunder oldalon már jóval kevesebb. Ez csodaszépen meghajt egy 6Voltos 20 Wattos kis izzót, ami a 20 wattból szerint legalább 19.9 wattot eldisszipál hő formájában. A trafó meg még zúg is. Szóval így elég szoci feeling a diavetítő, nehéz is, meleg is, zúg is, ja és még ráadásul elég csúnya sárga fénye is van, szóval nem a legjobb. De működik!! Múltkor izzót cseréltem az asztali lámpámban, de egy picit hevesebb áthelyezés következtében egyből elszakadt a wolfram. Ez meg ki tudja hány éve működik. Beszarás. De az említett problémákat el szeretném hárítani, még pedig úgy, hogy az elektronikát kiszedem belőle, és egy kis 9Voltos elemmel hajtott LEDes valamivel fogom helyettesíteni. Van elfekvőben itthon egy zacskónyi LED-em, végre hasznát veszem. Könnyebb lesz, nem fog melegedni, szebb (sárga helyett fehér) színe lesz a világításnak, nem fog zúgni, és még kábelmentes is lesz. Ez életem eddigi legjobb ötlete. Remélem sikerül olyan lencsés akármit szereznem hozzá.

Köszi, hogy meghallgattál
Tisztelettel,
Tamás

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

Ha sikerül hozzá alkatrészt bugáznom (megfizetem persze, ezt elfelejtettem mondani), akkor olyan címlapos írás lesz a "modding" folyamatáról, hogy meghűltök :D

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#2) Elekellek válasza kemotox (#1) üzenetére


Elekellek
(újonc)

Nahát! Épp ma vettem egy Aniát, most hoztam haza, arról ment az esti mese.

Mivel elég gyengus a képe, szétszedtem az optikát. Elég nehéz volt, mert a két műanyag alkatrész ragasztva van, de a lényeg: csak egyetlen lencse van benne. A Lemezárugyári bádogvetítő optikája sokkal jobb, azt fogom beleépíteni. Az izzója persze nem eredeti, így nincs rendes fókusz sem, gondoltam is, hogy átalakítom LED-esre. Ahogy kerestem az izzóra, ide keveredtem, meg is lepődtem, hogy tegnapi a bejegyzésed.

Szóval számodra a lényeg: a nagyobbik gyűrű csak tartja a lencsét a csigamenetes cső végében, tehát a tiédnek is működnie kell.

(#3) prohardver27


prohardver27
(fanatikus tag)

Sziasztok! nekem is van egy ilyen gépem rossz volt de a neten találtam egy jó szerelő-javítót Óbudán, nekem bevált, lencsét is tudott adni. emailcímre nem emlékszem de a telefonszáma megvan: 06/70-9442024

Én meg ezt találtam :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.