2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

Filmsznobizmusom rövid története, első kötet, első fejezet

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...szóval... Nagy filmrajongó vagyok. Sokan azt mondanák, egyenesen filmsznob. Van, aki ki is mondja  Ez van, nem tagadom.
Ez persze nem azt jelenti, hogy lenézem Hollywoodot és csak és kizárólag fekete-fehér azerbajdzsáni filmdrámákat nézek amikben a vak tangóharmonikás hermafrodita a láb nélküli anyja által húzott talicskán járja be a Szaharát, hogy megkeresse 5 éve rákban és AIDS-ben egyaránt elhunyt apja holttestét. Ez azt jelenti, hogy pl elvből nem néztem meg a Minyonokat (Minion rohadtul nem minyont jelent, de tökmindegy) mert a franc se kíváncsi egy csapat idióta sárga kapszulára, akik jaj hát furán beszélnek és jaj hát nem beleestek a trutyiba? Jaj hát móka és kacagás.... NEM!A Gru is sokkal jobb lett volna nélkülük, vagy mittudomén, nem ennyire kihangsúlyozva ezeket a kis gyökereket.
Nemrég olvastam egy hozzászólást valamelyik film trailerénél Youtube-on, hogy „Ezt nem úgy kell nézni,mint a többi filmet, hogy elolvasod Wikipedián a sztoriját, aztán megnézed az akciósabb jeleneteket, a dumálós részeket meg áttekered.” Mondom, mi van? Ez egy létező filmnézési mód? És akkor jönnek Előreugró-állkapcsúék, hogy: He, gecc, nem értettem az Eredetet, meg F***om, he, hát tök érthetetlen ez az Interstellar. Talán ha nem a telefonon nézted volna, vagy nem tweetelted volna végig a moziban akkor értetted volna. Én valami agyontekert sztorit vártam ezek alapján az Inerstellartól és a végén azt nem értettem, hogy én miért értettem a filmet. Aztán jött a Zinternet népe és odalett a maradék reményem is az emberiség jövőjét tekintve. Aszondják, hogy: Jaj hát tökre nem is így néz ki egy szupermasszív fekete lyuk. Teljesen rossz volt az egészben a fizika, nem is így viselkedik egy űrhajó az extradimenzionális térben. Tényleg? Nem így? Ezt gimiben tanultad? Azért azt megnézném, hogy ezek a sufnifizikusok leülnek ezt megvitatni Kip Thorne csillagásszal, aki a felkért szakértő volt és Christopher Nolannal, aki az egyik legalaposabb rendező mostanában.
Majd lesz még sok filmes bejegyzés, mert érzékeny téma ez nekem.

Hozzászólások

(#1) Penty


Penty
tag

Az írásodat olvasva rájöttem, hogy én is filmsznob vagyok, de nem bánom.

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Én filmek szintjén teljesen ,,amatőr,, vagyok, nem is szoktam nézni nagyon filmeket, csak ami aktuálisan érdekel vagy amire azt mondják hogy jó, most kezdem el bepótolni ezt az egészet, mivel most esténként van időm egy-két filmre, holnapra van tervben az eredet, szinkronnal vagy eredeti nyelven érdemesebb megnézni szerintetek? :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) SwissBread


SwissBread
újonc

Christopher Nolan nekem is az egyik kedvenc rendezőm. Nagy részt egyet értek a leírtakkal, de egy kérdés, mi a baj azzal hogyha valaki a telefonjáról nézi a filmet? Oké nem a legjobb mozis élmény, de pl. utazás közben elég jól leköti az embert.

<script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

(#4) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Gyere a filmes topikba, hadd építsük le azt a nagy sznobériát. ;]

Szerk.: Nolan meg egy megalomán, hetvenötszörösen túlértékelt mókus. :D

[ Szerkesztve ]

(#5) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
veterán

Szóval vannak a Minion-ök, amik rosszak, meg a Nolan-filmek, amik jók. És erről írtál egy fellengzős bejegyzést. Hát, nem lehet egy bonyolult világod...

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#6) daczkó


daczkó
aktív tag

Na várjunk, két szarról állítod, hogy az egyik jó. Valóban, az egyik jó volt, de ma már nem az csak hájpolt.
Nolan 2006-ban meghalt a The Prestige megírása és rendezése után, azóta a sárga kis ugráló biszbaszok szintjén van a számomra.

Jöhet a sav :DDD

Ui: Hány olyan 2006 utáni Nolan film van, amit meg tudnál nézni egymás után kétszer? Mert a Prestige-ig ilyen filmeket csinált..

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#7) elmepocok válasza daczkó (#6) üzenetére


elmepocok
tag

Én sem értem ezt a Nolan-fetisizmust, mintha arannyá válna, amihez hozzáér, közben meg... nem válik :D
A futószalagon érkező animációs meg képregényhősös györtelmekre viszont valóban kár időt pazarolni.

(#8) daczkó válasza elmepocok (#7) üzenetére


daczkó
aktív tag

Abban én megértem őket, hogy nem csinál rossz filmeket, igaz egyszer nézhetős vonalon van, de azon kiemelkedő és a legtöbb filmnéző az az egyszer megnéz egy filmet, rá 10 percre kommentel egyet, vagy pontoz IMDB-n, majd örökre elfelejti színvonalon van. Személy szerint én többre értékelem bármelyik random BS & TH filmet, mint a 2006 utáni Nolan filmeket.

/ignore wwenigma

(#9) voyager4.4


voyager4.4
senior tag

Én lenézem hollywood-ot. Akkor én nagyobb sznob vagyok ? Link

no fate but what we make

(#10) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

"csak és kizárólag fekete-fehér azerbajdzsáni filmdrámákat nézek amikben a vak tangóharmonikás hermafrodita a láb nélküli anyja által húzott talicskán járja be a Szaharát, hogy megkeresse 5 éve rákban és AIDS-ben egyaránt elhunyt apja holttestét"

Ez óriási szöveg, fel is írtam valahova. :DD

Az előttem hozzászólókhoz hasonlóan én sem értem, hogy egy vérbeli filmsznob hogy-hogy szereti az Interstellart? Legalábbis ebből az (btw egyelőre sehova sem tartó) sztoridból ez jött le. Pont hogy az Interstellar való a Minyonokra izguló emberkéknek, mert annyira buta a film, hogy az már fáj. És itt nem arról beszélek, hogy hogyan "viselkedik egy űrhajó az extradimenzionális térben", hanem a "misztikus" egyenletre, a Heuréka jellegű örömkiáltásokra, a tökkelütött mérnök pilótára, akinek el kell magyarázni az egész féreglyuk teóriát (papíron lerajzolva, te jó ég....nyilván a nezőknek szánták, de pont ettől válik komolyan vehetetlenné a film), no meg a logikai bukfencekre és egyebekre.

Azzal nem értek egyet, hogy Nolan 2006-ban fuccsolt be ( A sötét lovag a legjobb popcorn film ever, de nekem még az Inception is tetszett), azzal viszont igen, hogy a legutóbbi két filmje eléggé sz@r lett, szóval az utóbbi években szerintem is erősen kisiklott a Nolan vonat.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.