2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Füstölt só készítése házilag - szerintem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha már nem kell a tűz, alig pislákol a parázs, itt az idő egy kis füstölt só készítésére! A boltinak 3-4000 kilója, én huszadennyiből készítettem.

Mire jó a füstölt só? A konyhai ételeknek is finom ízt és illatot ad, kicsit olyat, mintha szabad tűzön készült volna (nem lesz olyan, de egész jó).

Durvaszemű tengeri só kell, én Sale Marino Grosso-t vettem, 150 forint környéke egy kiló. A parázs fölé tettem egy grillrácsot, arra pedig kb. 70 cm-es alufóliát félbehajtva, oldalait felhajtva egy kis alutepsit készítettem, ebbe ment a só, és az egészet lefedtem a grilltárcsával. Tehát rács, tepsi a sóval és rajta a tárcsa, így a füst jól átjárta a sót, néha levettem a tárcsát és átkevertem a sót, hogy a mélyebb rétegeket is jól érje, 40-60 perc alatt szép sötét lett a só.

Ha levesbe, pörkölbe teszem, akkor feloldódik, ha szórni szeretném, akkor mozsárban meg kell őrölni.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.