2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Egyszerű de finom húsleves - szerintem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mély ízű, illatos, finom leves és tényleg szinte a semmiből készül.

Hozzávalók:
- 1 nagy csontos csirkemell
- 3 sárgarépa vastagra karikázva
- 1 nagy fehérrépa karikázva
- 1 nagy vöröshagyma félbevágva
- 1 ujjnyi gyömbér félbevágva
- 5-6 gerezd fokhagyma nem megpucolva
- szárított petrezselyemzöld (az mindig van, ha zöld nincs)
- 10-15 szem bors és ízlés szerint őrölt
- só
- tészta külön kifőzve
- ha éppen holnap kelkáposzta főzelék lesz, akkor csumázd ki a káposztát és az is mehet bele vagy 1-2 levelet is tehetsz

A csirkemellet kicsontozzuk és a húsból megcsináljuk ezt. A hagymát egy fazék alján kis olajon barnára sütjük a vágott felével lefelé. Utána a csirkebőrt lesütjük kicsit, hogy legyen zsír, arra pedig a többi zöldséget, fűszert és a csirkecsontot tesszük, mindent megsózunk és azokat is megpirítjuk (a vöröshagyma is marad benne).
Pár percig sütjük a zöldségeket és a húst, majd felöntjük vízzel. Kis lángon, lassan, sokáig főzzük, kb. 1 óra a forrástól.

Ha kész, a hagyma és a gyömbér kuka, a csontról a húst lefejtjük és mehet a levesbe, ahogy a fokhagymákat is ki lehet nyomni, ínyencfalatok a levesben.

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Mi a hagymát aprózzuk/egészben hagyjuk és benne marad :)
De ez is gazdagon van répával :D Apósom szokta mondani amikor teli a tál nem hússal, hogy a felesége főzött zöldséglevest hússal :)

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) G-Guts


G-Guts
(senior tag)

Jól hangzik, bár gyömbérrel még nem kóstoltam. Karalábét, zellert, és karfiolt hiányolom a hozzávalókból. Az viszont szerintem is jó ötlet, hogy kelkáposztát is teszel bele. :)

(#3) Kalandor válasza G-Guts (#2) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a gazdagon verzió, ez meg a gyors, egyszerű.

bitpork: szerintem az nem finom.

[ Szerkesztve ]

(#4) total90


total90
(PH! kedvence)

Ez a leves amit elrontani sem lehet, de nagyon jó.
Marha csontból is fincsi.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#5) woodworm


woodworm
(PH! addikt)

Jobban szeretem a karakteresebb ízű húsleveseket, ezért a csirke elég hátul kullog a sorban. Nálam a csirkesonka szerepét a húskrém tölti be, ezért a csirkemell húsostól fő a levesben és csak később vált szerepet.

(#4) total90
Mindent el lehet, a húsleves halála a siettetett főzés.

[ Szerkesztve ]

(#6) G-Guts válasza Kalandor (#3) üzenetére


G-Guts
(senior tag)

Értem. A csontot (nálunk csirke alsó vagy felső comb megy a levesbe) benne szoktuk hagyni a levesben, amelyet én hosszában ketté török és belőle a csontvelőt elfogyasztom. :K

[ Szerkesztve ]

(#7) ivana válasza woodworm (#5) üzenetére


ivana
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+1 én nem igazán vagyok oda a húslevesért, de marhából elmegy, a többi számomra ízetlen, viszont a főtt marhahús finom nagyon, fater szokott ilyeneket gyártani... Én inkább a bab illetve gulyás leveseket kedvelem.Meg a mindenféle zöldségből készült krémleveseket (tudom erős a kontraszt :) )

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.