2021. május 16., vasárnap

Gyorskeresés

Képekkel: brassói aprópecsenye-szerűség tárcsán a konyhában

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzávalók:
- 6-7 nagy krumpli kockázva
- egy nagy méretű egész csirkemell, kb. 80dkg ("szűzpecsenye nincs, bélszín nem is volt...") csíkozva
- 3 nagy vöröshagyma félfőre vágva
- 1 csomag csirkemáj (fél kg kb.)
- 15-20 kisebb gerezd fokhagyma apró kockára vágva
- ha van, akkor pár marék zöldborsó
- 1 EK mozsárban frissen tört bors (őröltből kevesebb)
- 2 csokor petrezselyemzöld
- só
- olaj (zsír)

A krumplit olajban kisütjük. Sütés után itatóspapírra tegyük 1-2 percre, de után egy sűrű rácson érdemes kihűteni, nem lesz szottyos, olajos.

A tárcsát a legnagyobb gázrózsára tesszük és előmelegítjük.

A hagymát némi olajban hirtelen sütjük, nem baj, sőt az a finom, ha lesz benne egészen sült és szinte nyers is. A hagymát a tárcsa szélére húzzuk, innentől párolódik.

A csirkehúst magas hőfokon jól lesütjük, és szélére húzzuk.

A májat közepes fokon sütjük, hagyjunk neki időt. Ha félig átsült, akkor mehet rá a fokhagyma és készre sütjük. Ha átsült, akkor 1-2 dl fehérborral felöntjük és minden pörzsanyagot felszedünk a tárcsáról. (Ha van borsó, ekkor mehet bele)

Magas hőfokra vesszük, és minden szélére húzott cuccal jól átsütjük az egészet, miközben összesütjük, sózzuk, borsozzuk (nagyon sok borssal a finom), és a petrezselyem is mehet bele a legvégén. Fél deci vizet érdemes önteni a végén rá, hogy szaftos legyen.

A krumplira szedjük (remélem látszik, hogy nem az a csillogós szottyadt valamit, amit én személy szerint nem szeretek, hanem tiszta, száraz, jól átsült, kívül kemény, belül puha) és megesszük.

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ez ölég guszta lett! Váljon egészségetekre :R

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) petipetya


petipetya
nagyúr

Akár reggelire is elfogadnám, nagyon jól néz ki. :C

"nincs rá lezsóidő"

(#4) Kalandor válasza #45553408 (#3) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Fél perc csak, amíg átmelegszik kellően, persze az enyém nem igazi traktorról levett tárcsa, annak több kell, vastagabb az anyag.

(#6) tothbe


tothbe
addikt

Nyami. Gratulálok, ez istenien néz ki és ízre is isteni lehetett.

By(e) Tothbe

(#7) Kalandor válasza tothbe (#6) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Köszi, vasárnap girosz lesz rajta sült pitában :)

(#8) Freiherr


Freiherr
őstag

20 gerezd fokhagyma?Asztaq...a

Back to the future

(#9) Kalandor válasza Freiherr (#8) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Valentin napra.

(#10) Freiherr válasza Kalandor (#9) üzenetére


Freiherr
őstag

Remélem, a puszi étkezés előtt csattant el.;)

Back to the future

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.