2020. október 26., hétfő

Gyorskeresés

Egy autómosó felemelkedése... és bukása

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A bejegyzésben természetesen saját véleményemet fogalmazom meg. Teljesen szubjektív a dolog, viszont nem egy embertől hallottam már hasonlóan negatív dolgokat a sarkadi autómosóval kapcsolatban.

A történet egy messzi- messzi galaxisban... :) akarom mondani a rég múltban kezdődik. Pontos dátumot nem tudok adni, de abban a városban ahol felnőttem, melynek a neve Sarkad. Nem volt autómosó abban az időben és egy kedves vállalkozó beruházást indított és megvalósította az ott élő gépkocsitulajdonosok álmát. Helyben lehetett autót mosni. Nagyon szuperül működött a dolog és az utóbbi évekig nem is volt semmi probléma, ám elkezdődött a minőség romlása. Mivel nincs versenytárs a környéken és a városban sem, így monopol helyzetben van a vállalkozó. Nem kell fejlesztéseket végezni és a minőségre sem kell figyelnie, mert aki autót akar mosni és nem akar több 10 kilómétert egy kocsimosásért utazni az megmossa itt.

A történetem a következő:

Már lassan 4 éve Budapesten élek és gépkocsi tulajdonos vagyok. Nem sűrűn, de 2-3 havonta meglátogatom szüleimet, akik azóta is ott élnek. Gondoltam mikor kocsival utazok haza, akkor majd hétvégén lemosom a kocsit Sarkadon és tiszta autóval jövök haza. Mégis könnyebb egy belső takarítást elvégezni vidéken mint a panelek árnyékában.
Beálltam a mosóba (kézi) és 700 forintot költöttem az autóra. Fehér színű a verda, szóval minden meglátszik rajta. A minőségről csak annyit mondanék, hogy 700 forintom bánta, mert utána még szüleimnél át kellett szivaccsal is mossam és öblítenem. Nagyjából tiszta lett, de ha ezt előre tudom akkor megspóroltam volna 700 forintot és az idegeskedést.

Könyörgöm, hogy lehet 2015-ben ilyen szolgáltatást nyújtani? De tanultam a hibámból. Szüleimnél fogok autót mosni, de abba a mosóba soha a büdös életbé nem viszem többet a kocsit. Inkább kézzel megtakarítom és még 2 doboz sört is tudok a megspórolt pénzből inni. :DDD

Hozzászólások

(#1) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Szomorú és megrázó történet. :(

最低だ、俺って。

(#2) Lauda


Lauda
félisten

Hat 700 ft-ert sok mindent ne is varjunk. Felenk amit itt tudok kezi mosot, 1000 ft felett van ha jol emlekszem a kezi mosas. Amugy a legtobb embernek tokeletesen megfelel az ilyen elnagyolt kocsimosas. Lenyeg, hogy o ne legyen vizes es ne kelljen megfogni sem a szivacsot.

(#3) BoB


BoB
addikt
LOGOUT blog

Én 400ft-ból lemosom csináld magad nagynyomású mosónál. Mosogassa hogy szép legyen akinek szép drága autója van, az én 15 éves kopott autómnak tök mindegy hogy foltos marad vagy sem.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#4) Kakaduku válasza Lauda (#2) üzenetére


Kakaduku
senior tag

Várjunk! Lehet rosszul fogalmaztam. Itt én mostam le 700 forintért a kocsit. Tehát nincs személyzet. Szóval kétszer is vizes lettem, de nem baj. Vidéki gyerek vagyok! :DDD

A másik pedig az, hogy Békéscsabán (ami kb. 30 km-re van az említett várostól) van egy mosó. Ehrle márkájú. 100 forinért több időt ad, ráadásul, ha végigmosod az egész programot kb. 800-1000 Forint között (tapasztalat), akkor csepmentesen szárad, forró viasszal vonja be a kocsit. Szóval jobban megéri, de kevesen kocsikáznak ennyit egy mosásért (köztük én sem, csak ha arra volt/van dolgom).

[ Szerkesztve ]

(#5) creation


creation
senior tag

Most csak nekem nem egyértelmű, hogy mi is a baja a cikk írójának?!

Kicsi volt a nyomás és nem hozta le a városi "sarat"? Vagy nem volt jó a samponozás? Vagy mi?!

Mert csak azt tudtuk meg, hogy van Sarkadon egy autómosó és oda ne menjünk, mert már rosszabb a minősége mint régen... Mert nem fejlesztettek... Vagy miért?

Apropó jármű mosás...

Budapesten az Orczy téren van egy Lukoil kút, ott van egy "autókozmetika". Régebben oda vittem az MZ-met, mert 500ft-ból nagyon szépen lemosták... Most hogy már Hondám van, ugyan ez a mosás 2000HUF... Azt hiszem ezt a mosót egy ideig kerülöm... A szolgáltatás nem változott, de hogy MZ helyett már Honda feliratom van, az ár 4X-es... No comment...

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#6) Kakaduku válasza creation (#5) üzenetére


Kakaduku
senior tag

Igazad van, pontosítom, de nem vagyok szakértő. Amit laikus szemmel észrevettem az az, hogy a samponozás nem megfelelő. Valószínű, hogy a legolcsóbb hozzávalót veszik, valamint a mennyiség sem elegendő. Alig habos az autó, szinte olyan mintha meleg vízzel mosnád. Emellett a nyomás sem megfelelő. De mint említettem nem értek hozzá. Azt viszont tudom, hogy szivacs sampon kombinációja jobb eredményt hozott.

Nem a fejlesztéssel van gond, hanem nincs karbantartva a mosó, valamint a hozzávalók használata nem megfelelő.

(#7) Lauda válasza Kakaduku (#4) üzenetére


Lauda
félisten

Ertem. Szoval te mostad le a kocsit es a mosora haragszol mert foltos maradt. :DDD

(#8) creation válasza Kakaduku (#6) üzenetére


creation
senior tag

Az nem lehet, hogy amit eddig használtak sampon, az megszűnt és most más márkát használnak? Mennyibe került egy mosás nyitáskor? Mennyibe került 5 éve (ha régebben nyitott)? És mennyibe került 1 éve? Mikortól kezdett romlani a mosó minősége? Nem lehet, hogy csak alkalmi meghibásodás és készlet hiány az oka?

Van a tulajnak elérhetősége? Mit mondanak a helyek? Ők is ezt tapasztalják amit te?

:R

Nem kötekedés, csak igazából a tényt, hogy lemostad a kocsid és most nem sikerült jóra, próbálom feltárni ezekkel a kérdésekkel...

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#9) tDr1v3r válasza Lauda (#2) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Amúgy feltakarítottál a szobádban? ;]

最低だ、俺って。

(#10) Fr0z3n válasza Kakaduku (#4) üzenetére


Fr0z3n
őstag

A jaminaira gondolsz vagy a Csányi utcaira?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.