2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

Apró

Írta: | Kulcsszavak: pest . pesti . panel . eladás . hardverapró

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gyerekek most durrant el az agyam. Meghirdetem a terméket, megmondom, hol lehet átvenni, erre jön a pesti huligán, hogy neki az nem jó, vigyem közelebb(mert lusta), mondom a másik alternatívát, azóta belépett számtalanszor, de egyszer sem tudja odabökni, hogy jó vagy sem. Ez nem először fordul elő, a pestiek 85%-ára vonatkozik ez. I-re a pont, amikor ugyan ez a szerep, hogy én vagyok az eladó, de Ő megszabja nekem, hogy mikor és hova vigyem. Gyűlölöm ezeket az embereket, azt képzelik magukról, hogy ők felsőbbrendű lényeg, és nekik mindent szabad. :W Na ezért nem szoktam foglalkozni a pestiekkel és ezért van kiírva a hirdetéseimhez is, hogy nincs házhoz szállítás. Akkor mondja azt, hogy nem kell a termék és kész, elviszi más.

Hozzászólások

(#1) mickemoto


mickemoto
senior tag

Hirdetek én is vidéki átvétellel vagy csomagküldéssel, jött is az érdeklődő hogy ekkor meg ekkor Budapesten lesz és akkor megoldható az átvétel? :F
Válaszolok hogy természetesen nem mert nem is írtam sehol.Erre jön a válasz hogy akkor csak csomagküldés marad, de az neki nem jó mert nem bonthatja ki a csomagot mielőtt átveszi. :W

Vagy másik érdeklődő aki telefonszámot kér mikor az benne van a hirdetésben.

Nem értem. Nem tudnak olvasni, vagy végig sem olvassa a hirdetést.
Az ilyen egyének amúgy 99%-ban pár napos reggesek pár piaci hozzáböfögéssel.

Az hogy ha kérdezek valamit és választ kapok az már nagyon jó.
Ha valaki értelmes összetett mondatokban válaszol azt már külön meg szoktam köszönni.
Nem vicc. :(

[ Szerkesztve ]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#2) Simi87


Simi87
senior tag

Hát barátom, ez nagyon kemény. Budaiként kikérem magamnak, odaírhatnád, hogy tisztelet a kivételnek. Én nem lusta vagyok, hanem nincs időm, és így is megoldom a vidékről vásárlást. Múlthéten pl. Kisvárdáról vettem egy Mac távirányítót a moszkván, úgy hogy nem volt csomagküldés, és az eladó sem mozdult ki szabolcsból.
Ha én elkezdeném szapulni a vidékieket, akkor megrohamoznátok a várat, és polgárháború törne ki?

(#3) Evil Snowman


Evil Snowman
őstag

Én pesti vagyok, de nem vagyok ilyen surmó. Szóval egy "Tisztelet a kivételnek" valóban odafért volna, ahogy Simi87 is írja. A problémádat természetesen megértem és el is fogadom, de azért vannak még normális emberek. :R

(#4) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Én sem értem,
A pestieknek van bérletük 30-45 perc alatt a város bármely pontjára el lehet jutni.
(robogóról kocsiról ne is beszéljünk)

Én sem értem hogy nem lehet megbeszélni egy találka pontot (van pár metró megálló és csomópont) ott átadni a cuccot és szevasz tavasz.

Ki a fasz akar a putris ganés lakásába menni?

Sajnos volt olyan cuccom amit fel kellett vinni BP-re lakásra (ok örültem hogy elpasszoltam végre veszteséggel)
De volt olyan is amit c. családhoz kellett vinnem...legalább nem tudta meg mi a lakcímem.

De a bútor a legrosszabb. van egy ár van 50-400e ft +10eFt a szállítatás amit neki kéne intézni az már sok.
Ok mondom intézem, de ő fizet, -> sok
.nyád

De vidéken is előfordult már hogy "hozzam már le" 200 km-re mert ő nem akar postával bajlódni. Hát nyád.
ok ha fizeted,-> sok úgy nem kell, k.nyád

Kedvencem mikor én veszek cuccot, mondom hogy előre utalok fizetem a postát és fingja sincs hogy kell kitölteni egy feladószelvényt nem hogy mennyibe kerülne. (20 éves és meg kell kérdezni a szüleit hogy kell kitöltenie és mi az átutalás-hová- mert neki nincs számlája, mentségére lány volt.

Nah és a nem válaszolás, idő húzás. Venni akar tőlem valamit és 2-3 nap/levél sebességgel válaszlnak.
Hát szétbasz az ideg tőlük.

Vagy kint van az ár minden információ, amit csak meg lehet adni(de tényleg!) link hivatkozás kép stb.
Mi az első kérdése: ár? adatok? hát k. nyád bemásolom az 20-dik kérdezőnek is 20-adjára.

:W

(#5) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Én igyekszem rugalmasan kezelni az ilyet, de ha beleírom a hirdetésbe (mindig! beleírom), hogy itt és itt, valaki meg hót ellentétes irányba akar elrángatni, különösen olyan időpontban, ami nekem nem jó, attól én is falramászok. Néhányan azt hiszik, hogy az embernek az élete forog kockán, ha nem adja el azonnal, amit árul az első jöttmentnek, aztán ebből kiindulva igyekeznek minél nagyobb arcátlanságot előhúzni a kalapból. Mert ugye ide tartozik a "mennyit engedsz a feléből" és társai is... én már rég nem foglalkozok ilyenekkel. Aki idióta, azt szó nélkül lepattintom, gondoljon amit akar.
Volt olyan, hogy megbeszéltem valakivel, hogy házhoz jön (monitor), megvolt, hogy mennyi pénz stb. Hív, hogy már itt van pesten, fél óra múlva érkezik. De tankolnia is kell, hát leugrik több, mint egy ezres, mert nincs több pénze. De vinné ám így is. Mondtam neki, hogy barátom... no deal. Amit megbeszéltünk, azt megbeszéltük. Ő legalább nem anyázott, tényleg el akarta vinni, úgyhogy kicsit szomorú volt. De attól még az efféle hülyítésre nem vagyok vevő, mert nyilvánvalóan tudta előre, hogy nem lesz elég a lóvé. Másnap elvitte valaki más (kérdés nélkül jött, nem alkudott, megnézte, aszonta jó, fizetett, csőcsumi).

Sent from my keyBoard

(#6) Simi87 válasza angyalpc2 (#4) üzenetére


Simi87
senior tag

hát téged se engednélek be a "putris / ganés" 2.-ik kerületi lakásomba. :U

(#7) Ed3r_X_ válasza N€T0X|N (#5) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ilyen nekem is volt. Galaxy Minimet adtam el, 17-ért hirdettem. Srác jelentkezik Esztergomból, vigyem le neki a buszvégállomásra, este 9-re. Mondom jól van, bár kissé elővigyázatos voltam.

Megjön a srác, nálam fiatalabb gyerek, és kezdi előadni a mesét, hogy otthon hagyta a diákját, és kénytelen volt teljes árú jegyet venni, ezért nem tud 17-et adni, csak 15500Ft-ot. Mondom ácsi, nem ezt beszéltük meg. Kicsit erősködött, de nem engedtem, erre előkerült még 1500Ft, és haza is tudott menni érdekesen :U

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#8) angyalpc2 válasza Simi87 (#6) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

10-en valahanyadik kerület volt, panel speciel (nem azt mondom hogy nem volt korrekt lakásos találkozó)

De a vidéki cigós volt az utolsó csepp a pohárban, azóta elhajtok mindenkit a picsába aki a lakásra invitál.(vagy legalább is csak nagyon spéci helyzetekben teszek kivételt)

De nem is erről van szó, nem akarom látni hogy él, nem rám tartozik az ő magán élete.
Én miért nem akarom, hogy hozzám lakásra jöjjön egy vadidegen?
...és ha leütnek, elrabolnak, bántalmaznak a lakásban...stb

Nah mindegy, amitől szét tudok még menni:
http://hardverapro.hu/apro/lenovo_g50-70_i7proci_uj
pár napos és már eladó 40ezret veszt rajta+ ingyen posta, minek vette meg? Nah ennyire előre látóak egyesek.
Ha kéne laptop le is csapnék rá, de sajnos nem ez a kategórai kell.
És tucatnyi ilyet láttam már.

De ez(korábban felsorolt f@szságok) nem csak a hardverapron van így, bármely eladási felület, olx, jófogás, sőt vatera. Bármilyen fórumon hirdetsz vagy veszel. Az a kreténizmus ami egyeseket beleng, az valami félelmetes. :C :R

[ Szerkesztve ]

(#9) Simi87 válasza angyalpc2 (#8) üzenetére


Simi87
senior tag

Én csak akkor mondom, hogy jöjjenek házhoz a cuccért, ha ingyen adom.

(#10) bzoley


bzoley
veterán

Hát igen. Néhány eladó azt képzeli, aranyba kéne foglalni a nevét, mert elad valamit. Az ilyeneket messzire elkerülöm. Pesti is vagyok, lusta is, de ebből még egy velem kapcsolatban álló eladónak sem volt gondja. Ha ki volt írva, hol vehető át az árú, és nem tetszett, eleve nem írtam az eladónak. Ha csak a város volt megadva, megkérdeztem, hol vehető át, illetve közelebb megoldható-e. Ha nem, elköszöntünk egymástól. De érdekes módon az utolsó adásvétel létrejött úgy, hogy sem az eladó nem jött el a kerületembe, sem én nem mozdultam ki. Az üzlet sikeressége múlik az eladón, és a vevőn is. A témaindítótól nyilván nem vennék semmit, szeretem a tiszta, problémamentes üzletet.
Az meg eleve valami tévhit, hogy hajbókolni kéne egy árúért. A piactér hatalmas, ha az egyik nem megfelelő, még mindig van ezer másik(a legtöbb esetben). Soha nem éreztem magam kiszolgáltatott helyzetben.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.