2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Google Nexus 6 téma összefoglaló

Írta: | Kulcsszavak: nexus . google . összefoglaló

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

(B) Google Nexus 6(/B)

A Google első phablet telefonja, amit a Motorola gyártott. A telefon 5,96" QHD kijelzőjét egy Snapdragon 805 processzor hajtja meg ami mellé 3 giga ram társul. Valamint egy 13 megapixeles kamera és 32 vagy 64 gigabájt belső tárhely, és természetesen a legfrissebb android 5.0-ás főverzióval adták ki , ami a Lollipop nevet kapta.

Specifikáció

- 5,96" QHD AMOLED kijelző
- 1440x2560 felbontás (493ppi)
- Gorilla Glass 3
- Négymagos 2,7Ghz-es Qualcomm Snapdragon 805 processzor
- Adreno 420-as GPU
- 32/64 Gb belső tárhely
- 13 megapixel kamera, optikai képstabilizátor, dual led segédfény
- 2 megapixeles előlapi kamera
- 3220 mAh-s lítium-ion akkumulátor, ami vezeték nélkül is tölthető
- 184 gramm
- sötét kék, világos szürke szín

A doboz tartalma

- telefon
- 1,6 amperes töltőfej
- mikrofonos headset, megléte régiónként változik.
- USB kábel
- SIM tű
- leírás

Figyelem!

A Nexus 6 - ból két féle verzió létezik:

-XT1100

Nemzetközi verzió.

GSM: 850/900/1800/1900 MHz
CDMA: nem támogatott
WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8/9/19
LTE: Bands: 1/3/5/7/8/9/19/20/28/41
CA DL: B3-B5, B3-B8

-XT1103

Amerikai verzió.

GSM: 850/900/1800/1900 MHz
CDMA: Band Class: 0/1/10
WCDMA: Bands: 1/2/4/5/8
LTE: Bands: 2/3/4/5/7/12/13/17/25/26/29/41
CA DL: Bands: B2-B13, B2-B17, B2-29, B4-B5, B4-B13, B4-B17, B4-B29

A két tipus között a modem rész kivételével semmilyen más hardveres különbség nincs!

Gyakori kérdések

Előforduló hibák?

Alacsony fényerőn rózsaszínes árnyalatú kijelző, felpúposodó hátlap kép. A púposodó hátlap kevés készüléket érint és garanciában cserélik. A rózsaszínes kijelző pedig ezzel az alkalmazásal orvosolható.

Hol érdemes megvenni a telefont?

Itthon sajnos hivatalosan nem lesz forgalmazva a Motorola support hiánya miatt. Ezért Magyaroszágon pár GSM-bolt fogja forgalmazni. A GSM boltokkal vigyázni kell mert nem gyártói garanciát kapunk hanem boltit. A bolti garanciával az a "baj" hogy a telefonra a bolt vállal garanciát és nem a gyártó. Ez akkor szokott gond lenni ha gariztatni akarod. A megbízható GSM boltok általában szó nélkül javítják bolti garival is. Vagy akár megrendelhetjük valamelyik online webáruházból is, pl expansys.

Milyen SIM kártya való a telefonba?

Nano-SIM - Ha még régi típusú SIM kártyád van (normál/micro méretű) akkor a szolgáltatódnál ki tudod cseréltetni, illetve házilag is méretre lehet vágni a megfelelő eszközzel.

Mekkora a tényleges tárhely a 32GB-os illetve a 64GB-os verzióban ?

32Gb ból- 25,98 Gb szabad
64Gb ból- 54,65 GB szabad

Támogatja-e a telefon az OTG-t, ha igen kell hozzá root?

Igen támogatja, nem kell hozzá root, csak ez az alkalmazás.

Van-e garancia a külföldön megvett telefonokra?

A Google Playen vásárolt telefonok garanciális ügyintézését a Google intézi, abban az országban, ahol vásárolták a telefont. Itthon a hivatalos szervíz a Cordon Electronics.

Milyen képeket készít a telefon kamerája?

Az előző Nexusokhoz képest sokat javult, ez köszönhető az új kamera API-nak is amivel RAW formátban is tudunk képeket kékészíteni. Itt egy remek írás az új kamera api-ról.

Itt pedig pár kép ami az új kamera api kihasználásával készült.

Íme néhány teszt kép. Köszönet érte laleh fórumtársnak.

A Google 2015.10.05-én kiadta a telefonunkhoz az Android 6.0-ás frissítést. Számos újdonság került bele. Olyanok mint a Doze ami akkor aktiválódik ha bizonyos ideig tétlen van a telefonunk, ilyenkor minimálisra csökkenti a készülék fogyaztását a hattérfolyamatok vissza fogásával. Újítás még az Alkalmazásengedélyek amival egyenként adhatunk engedélyeket az alkalmazásoknak és vonhatjuk azokat. Amiket megtagadhatunk vagy engedéyezhetünk: szenzorok, naptár, helyadatok, kamera,kapcsolatok, telefon, mikrofon, üzenetek. Újítas még az Automatikus adatmentés amivel automatikusan mentésre kerülnek a beállítások és az alkalmazásadatok a Google Drive-ba.

Kezelő felület hangoló, vagy system UI tuner: Nyisd le az értesítési sávot, nyomd meg hosszan a fogaskereket, ezáltal a beállítások menüből elérhető lesz a kezelőfelület-hangoló. Ha jól csináltad megjelenik egy csavar kulcs a fogaskerék mellett.

Átállíthatjuk az akkumulátort százalékos kijelzésre, átrendezhetjük, és ki/be kapcsolhatjuk az értesítési sáv ikonjait külső alkalmazás használata nélkül.

Layers Az android 6.0-ba belekerült az RRO forrás kódja. Ezáltal lehetőségünk nyílik a rendszer témázására. Nem kell hozza más csak a Root és a Layers Manager meg persze egy tetszőleges téma a playről.

A frissítés letölthető innen factory image formájában, vagy innen recovery-ből telepíthető változatként.

Android 6.0 Root:

1, Telepíts valamilyen recovery-t a telefonodra. Tetszés szerint lehet TWRP/CWM vagy esetleg Philz Touch.

2, Töltsd le a rootolt gyári kernelt és a legfrissebb SuperSU-zip-et.

3, Indítsd a telefonod recovery módban és telepítsd a fentebb linkelt fájlokat.

4, Ha bebootolt akkor már egy rootolt stock rendszered lesz.

Custom kernelekkel is lehet rootolni, de elég nagy az esély rá hogy boot előtt ilyen hibaüzenetet kapsz:

Nexus Root Toolkit

Ez a program egyben tartalmazza az összes szükséges eszközt ahhoz, hogy nyitni és zárni tudd a bootloadert, rootolj és unrootolj, zip fájlok tartalmát telepítsd, mentsd/visszaállítsd fontos adataid, alkalmazásokat telepíts, és még sorolhatnám. Mindezt pár kattintással! Az összes Nexus eszköz, illetve a legfrissebb rendszerek is támogatottak. A program intelligens módon tölti le a szükséges fájlokat, így gondoskodva arról, hogy a legfrissebb fájlok legyenek használva, illetve a program képes önmagától észlelni a telefon típusát, és a rendszer verzióját is.

LETÖLTÉS

NRT használatát bemutató videó!

Factory image telepítése: Martinitius leírása alapján.

A következőkben bemutatom, miként telepíthetjük újra Nexus készülékünket gyári img fájlból. Hanyagolnám az NRT-s verziót, helyette a klasszikus parancssoros módszert ismertetem.

Figyelem! A művelet mindent töröl a telefonról, gyakorlatilag olyan állapotba hozza a készüléket, mintha először kapcsolnánk be. Ha tehát szeretnénk, készítsünk mentést fotóinkról, videóinkról, zenéinkről stb.

Amikre szükségünk lesz:
1. Nexus készülékünk, lehetőleg feltöltve! (de min. 50%-os akkuszint)
2. SDK: Platform-tools mappa -> innen
(megjegyzés: A platform-tools mappát frissen kell tartani! Az új Android rendszerverziók flasheléséhez mindig az elérhető legfrissebb platform-tools kell. A frissítést SDK manageren keresztül végezhetjük. A "developer preview" img fájlokhoz preview sdk szükséges!)
2.1. Java SE Development Kit (JDK) - (ez az SDK-hoz kell) - innen
3. Google USB driver -> innen
4. Factory Image file (evidens mód a készülékünknek megfelelő, a félreflash téglázhatja a telefont) ->innen

Lépésről lépésre:
1. Gépünkön készítsünk egy üres mappát, ide kerüljön az SDK!
1.1. Telefonon: Beállítások -> "A telefonról" menüpont -> Build-számra 6x gyorsan tapizzunk rá, ekkor engedélyezzük a Fejlesztői beállítások menüpontot.

1.2. A Fejlesztői beállításokban pipáljuk be az "USB hibakeresést"!

2. Csatlakoztassuk a telefont! (csak simán bekapcsolva, nem kell fastbootba tenni)

3. Ellenőrizzük a Vezérlőpult -> Eszközkezelőben, hogy rendben vannak-e a driverek, ha nem, telepítsük a Google USB Drivert. Ha rendben van, ezt kell látnunk:

4. Töltsük le a készülékünknek megfelelő Factory Image fájlt (teljesen mindegy, hogy hova), majd tömörítsük ki.

5. A kitömörített mappát nyissuk meg, majd az ott található fájlokat jelöljük ki, és kattinstunk a másolásra. (Nexus 5 img fájl esetében ez 6 db fájlt jelent, wifi only táblagépeknél nincs pl. "radio" fájl.)

6. A fájlokat másoljuk az SDK -> Platform-tools mappába.

7. Bootloader nyitása. Ezt a műveletet nyilván csak akkor kell elvégeznünk, ha korábban még nem nyitottuk ki, vagy azóta visszazártuk. Ennek menete: A platform-tools mappába Shift+Jobb egérklikk -> Parancsablak nyitása itt.A parancsablakba gépeljük be:
adb devices - Enter!
Ha gépünk megfelelően kommunikál a telefonnal, kiírja a telefon azonosítóját: (esetemben: 04707aa8291ff62 device). Amennyiben nem, unathorized feliratot kapunk, és a telefon képernyőjén megjelenik egy felugróablak, az ott található kis négyzetet pipáljuk be, okézzük le, majd ismételjük meg az "adb devices" parancsot. Ezek után már mindenképp a telefon azonosítóját kell kiírnia. (Amennyiben mégsem, ellenőrizzük a drivereket az Eszközkezelőben.)

Ezután gépeljük be a parancssorba:
adb reboot bootloader - Enter! - Ekkor a telefon újraindul, és a bootloaderhez jutunk.

Bootloadert a következő paranccsal tudunk nyitni:
fastboot oem unlock - Enter! - A telefon megkérdezi, valóban akarunk-e bootloadert nyitni, a hangerőgombokkal tudunk választani, hogy igen v. nem, majd nyomjuk meg a bekapcsológombot, ezzel okézzük a választást. A bootloader kinyílik, a "lock state" státusza pedig "unlocked"-ra változik.

8.Tulajdonképpen nem kardinális lépés, de biztos ami biztos alapon tegyük meg:
fastboot devices - Enter! - a telefon azonosítóját kell megkapnunk, utána a "fastboot" felirattal. Ezzel biztosak lehetünk benne, hogy a telefon és a gép megfelelően kommunikál.

9. Adjuk ki a flash parancsát:
flash-all - Enter! - ezzel szépen elindul a folyamat, a gép teljesítményétől függően pár percet vagy maximum 10 percet vesz igénybe. Amíg a parancssor alján nem látjuk, hogy "Press any key to exit",addig se a telefont, se a gépet ne piszkáljuk.

10. A telefon újraindul, és bootolni kezd. Az első boot hosszú, ne ijedjünk meg, akár 5-10-15 perc is lehet.
11. Telefon bebootolva.

Ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz! Ha garanciális javítást szeretnél igénybe venni, előtte zárd vissza a bootloadert: fastboot oem lock (nyilván fastboot módban kiadva).

Figyelem! Image flash utan előfordulhat hogy a 64Gb-os telefonból 32Gb-os lesz, ezt egy gyári recoveryben történő factory resettel lehet orvosolni.

Factory Image telepítés Linux alól:

1. lépés: Engedélyezzük az USB hibakeresést
Navigálj a Beállítások → A telefonról menüpontba, majd nyomkodd addig a „Build-szám” (Build Number) pontot, míg a telefon nem írja ki, „Ön mostantól már fejlesztő!”
Most lépj vissza a Beállításokba, és látni fogsz egy új menüpontot Fejlesztői lehetőségek (Developer Options) néven. Lépj be ide, keresd meg az „USB hibakeresés” (USB debugging) pontot, és engedélyezd azt.

2. lépés: Tölts le gyári image fájlt az eszközödhöz:
Nyisd meg az alábbi linket, és töltsd le a megfelelő buildet az eszközödhöz.

https://developers.google.com/android/nexus/images

3. lépés: Csatlakoztasd az eszközöd a számítógéphez USB kábel segítségével.

4. lépés: Telepítsd az Android Fejlesztői Eszközöket (Android Developer Tools)

Ez a lépés disztribúcióként változik.
a,
Ubuntu alapú disztribúcióknál a következő paranccsal tudjuk az ADB és a Fastboot csomagokat telepíteni:

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get install android-tools-adb
sudo apt-get install android-tools-fastboot

b,
Arch Linux alatt pedig az AUR-ból tudjuk telepíteni az sdk-tools-t, természetesen szükségünk van a dependenciákra is.
X,
Unviverzális megoldás az SDK telepítése.
http://developer.android.coml
Ez egy ~/android-sdk-linux/tools mappát hoz létre melyből indíthatók az ADB és fastboot parancsok.
...
Kiegészítés:
Amennyiben egyesével szeretnénk a részeket flashelni, megtehetjük a firmware.zip kicsomagolása után a következő parancsokkal:
Ürítsük a partíciókat:

fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system

Flasheljük az új bootloadert:

fastboot flash bootloader bl_neve.img
fastboot reboot-bootloader

Flasheljük az új rádiót:

fastboot flash radio radio_neve
fastboot reboot-bootloader

Flasheljük a partíciókat:

fastboot flash system system.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash cache cache.img

Ürítsük majd flasheljük a user data-t:

fastboot erase userdata
fastboot flash userdata userdata.img

Reboot:
fastboot reboot

Belépés gyari recoverybe: Nyomd le egyszerre hosszan a bekapcsoló és a hangerő le-fel gombokat amíg a telefonod újra nem indul fastboot módban. Itt a hangerő gombokkal tudsz navigálni. Navigálj a recovery opcióra majd nyomd meg a power gombot. Ekkor bejön egy fekvő robot piros háromszöggel a hasában. Ekkor nyomd le hosszan a powert majd utána gyorsan a hang fel gombot. Ekkor be kell jönnie a stock recoverynek. Ezt kell latnunk:

Nyitás, Rootolás, Recovery

Azok, akik a legtöbbet akarják kihozni a Nexus 6-ból, valószínűleg rootolni is szeretnének. A telefonod rootolása sok előnnyel jár. Ez az, amiért te most ezt olvasod. Kérlek, vedd figyelembe, hogy bármikor előfordulhat hiba a műveletek alatt. Rossz, vagy hibás USB kábel, USB port, rossz, vagy öreg driverek a számítógépen, vagy egy túlbuzgó vírusirtó. Ez csak néhány hibaforrás, amik meggátolhatják a telefon helyes felismerését, vagy a rootolási/flashelési folyamatot. Kizárólag hibátlan, gyári kábelt használj! Távolítsd el az összes drivert, amit korábbi eszközökhöz telepítettél, és tiltsd le a vírusírtót.

Mielőtt belevágnál, győződj meg róla, hogy be van kapcsolva az USB hibakeresés!

Mielőtt folytatnád, engedélyezned kell a Fejlesztői lehetőségeket a Beállítások menüben, és ki kell választanod az OEM feloldás opciót. Mit is kell tenned:

- Lépj a Beállításokba

- Az A telefonról menüben keresd meg a Build szám mezőt.

- Nyomj 7-szer a Build számra, hogy engedélyezd a Fejlesztői lehetőségeket
Lépj be a Fejlesztői beállításokba, és győződj meg róla, hogy engedélyezve van az OEM feloldás engedélyezése opció.

- Ellenőrizd, hogy az USB hibakeresés engedélyezve van.

A Bootloader nyitása

Kapcsold ki a telefont, majd indítsd újra fastboot módban (bekapcsoló gomb + hangerő fel és le gombok egyszerre).

Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, majd nyisd meg a Parancssort, és írd be az alábbi parancsokat.

cd Desktop/android-sdk-windows/platform-tools

fastboot devices

Ez a parancs ki fogja listázni a fastboot módban csatlakoztatott eszközöket. Amennyiben a telefonod szériaszáma megjelenik, minden rendben, folytathatod a nyitást. Viszont ha a telefon nem jelenik meg a listában, akkor valószínűleg nem megfelelőek a driverek. Mielőtt folytatnád, mindenképp meg kell oldd ezt a hibát.

Emlékeztető: A bootloader nyitása MINDENT törölni fog a telefonról!

Ha a telefont felismerte a számítógép, kinyithatod a bootloadert az alábbi paranccsal:

fastboot oem unlock

A telefonon fel fog bukkanni egy kérdés, hogy biztosan szeretnéd-e nyitni a bootloadert. A hangerőgombok segítségével lépj a „Yes” (igen) feliratra, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot.

Fontos! A most következő lépést semmiképp ne hagyd ki!

Miután a parancs sikeresen lefutott, futtasd az alábbi parancsot:

fastboot reboot

A telefon újra fog indulni, majd meg fog jelenni az Android logó, és egy állapotjelző csík. A telefon akár 10 percig is így maradhat, szóval ne ijedj meg. Amint a telefon sikeresen elindult, zárd be a parancssort, folytathatod a következő résszel.

Root jog megszerzése

A lenti utasítások, illetve a zip fájl is Chainfire munkái. A CF-Root a kezdő rootolóknak lehet igazán jó, illetve azoknak, akik minél inkább szeretnének a gyári rendszernél maradni. A CF-Root a gyári rendszer rootolására készült, és ez a legegyszerűbb, illetve legkönnyebb módja az első rootolásnak.

- Töltsd le a ZIP fájlt innen.
- Csomagold ki egy tetszőleges helyre.
- Indítsd a telefont fastboot módban.
- Csatlakoztasd a telefont a sztámítógéphez.

Windows esetén:
Futtasd a root-windows.bat fájlt.

Linux esetén:
Terminálban futtasd az alábbi parancsokat:

chmod +x root-linux.sh

Run root-linux.sh

Mac OS X esetén:
Terminálban futtasd az alábbi parancsokat:

chmod +x root-mac.sh

Run root-mac.sh

Kövesd a képernyőkön megjelenő utasításokat.

Ha kizárólag root jogokat szerettél volna, itt megállhatsz!

Custom recovery telepítése

Néhány szó a custom recovery-ről:

A recovery egy rendszerszintű szoftver az Androidos eszközökre, ami lehetőséget biztosít a felhasználó számára, hogy különböző feladatokat végezzen el. Ilyen például a biztonsági mentések kezelése, a telefon partícióinak formázása, vagy a hibajelentések készítése. A gyári recovery valamelyest limitált funkcionalitású, éppen ezért van szükség a lecserélésére.

- Töltsd le a legújabb, Nexus 6-ra készült TWRP recovery-t innen.

- Kapcsold ki a telefont, és indítsd fastboot módban.
A letöltött recovery fájlt másold az Asztalon található android-sdk-windows nevű könyvtár platform-tools nevű alkönyvtárába, és nevezd át recovery.img-re.

Fontos! A fájl eleve .img kiterjesztésű, ezért figyelj oda, nehogy recovery.img.img-re nevezd át!

Nyisd meg a Parancssort, és futtasd az alábbi parancsokat:

cd Desktop/android-sdk-windows/platform-tools

fastboot flash recovery recovery.img

- A telefonon használd a hangerőgombokat, hogy a „Restart Bootloader” opciót kiválaszthasd, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot az újraindításhoz. Amint ez megtörtént lapozz a „Recovery Mode” opcióhoz, és ismét nyomd meg a bekapcs. gombot. Ha mindent jól csináltál, egy friss recovery fog fogadni.

- A művelet befejezéséhez zárd be a parancssort.

Készítsünk biztonsági mentést

A nandroid mentés lehetőséget ad új rendszerek biztonságos kipróbálására, mivel ha bármi balul sülne el, csak egy visszaállítást kell csinálnod./P]

Mielőtt visszaállításba kezdenél, mindig győződj meg róla, hogy az akkumulátor nem fog lemerülni a művelet közben!

- Indítsd a telefont fastboot módban.

- A hangerőgombok segítségével válaszd ki a „Recovery Mode” opciót, majd aktiváld azt a bekapcsoló gomb segítségével.

- Itt bökj a Backup opcióra, majd válaszd ki, mi(k)ről szeretnél biztonsági mentést készíteni. A mentés indításához húzd el a csúszkát.

- Amennyiben sikeresen elkészült a biztonsági mentés, vagy indítsd újra a telefont, vagy maradj a recoveryben, és kövesd az alábbi utasításokat.

Megjegyzés: Mindenképp készíts másolatot a biztonsági mentésről a számítógépedre. Jól jöhet, ha a belső tárhellyel bármi történne.

Az adatok törlése

Amikor bármiféle rendszert telepítesz, fontos, hogy töröld az adatokat a telefonról, ezzel elkerülve egy sor hibalehetőséget. A törlésnek több, különböző szintje van, attól függően, mekkora az eltérés a régi és az új rendszerek között. Ez a leírás feltételezi, hogy a telefonon egy gyári rendszer fut, és egy egészen más rendszert telepítesz a helyére. Fontos, hogy minden alkalommal készíts biztonsági mentést a korábbi rendszerről és az adataidról, még mielőtt törölnéd azokat!

Ha készen állsz a törlésre, kövesd az alábbi leírást:

- Válaszd a „Wipe” menüpontot.

- Jelöld ki a „Factory Reset”, illetve a „System” pontokat, és töröld azokat.

- Amennyiben ez szükséges, használd a „Wipe Data” opciót is. Fontos, hogy ezzel el fogod veszíteni a telefonon tárolt adataidat!

Custom ROM telepítése

- Töltsd le a kiszemelt, Nexus 6-ra készült rendszert.

- Ha szükséges, töltsd le a hozzá való Gapps csomagot is.

- A letöltött fájl(oka)t másold a telefon belső tárhelyére.

- Jegyezd meg helyüket.

- Indítsd újra a telefont recovery módban.

- Készíts biztonsági mentést a telefonról, majd töröld a korábbi rendszert, és az adataidat, ha ez szükséges.

- Keresd meg a telepíteni kívánt rendszert, és telepítsd. Ha van hozzá Gapps is, azt is telepítsd.

- Ha kész, indítsd újra a telefont, és hagyd, hogy bootoljon. Bootolás után hagyd 5-10 percig pihenni, majd indítsd újra. Ha ez kész, használd egészséggel az új rendszert!

Custom romokat, kerneleket itt találsz.

Titkosítás kikapcsolása(/P)

Amennyiben szeretnéd növelni a telefon teljesítményét, úgy kikapcsolhatod a titkosítást.

Ez egy útmutatás a kényszerített titkosítás kikapcsolásához Nexus 6-on. A titkosítás továbbra is elérhető lesz a művelet után, csak nem automatikusan fog végbemenni. Több felhasználó is lassúságra panaszkodik a szoftveres titkosítás miatt.

Stock MRA58K (6.0.0) Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LVY48F (5.1.1) Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LMY48M (5.1.1)- Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LMY47Z (5.1.1)- Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LMY47D/LMY47E/LMY47M/LMY47I (5.1.0) – Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LRX22C (5.0.1) – Nincs kényszerített titkosítás.

Stock LRX21O (5.0) – Nincs kényszerített titkosítás.

Előfeltételek

Azon verziójú rendszert használd, amelyik kernelt telepíted (amennyiben 5.1.0 LMY47D-t használsz, akkor az LM47D kernelt telepítsd).

A bootloadernek nyitva kell lennie.

Hogyan telepítsd a kernelt:

- Indítsd a telefont bootloader módban.
- Töltsd le a megfelelő kernelt.
- Telepítsd fastboot segítségével.

fastboot flash boot boot_noforceencrypt.img

Kényszerített titkosítás kikapcsolása a kernel telepítése után:

- Indítsd a telefont bootloader módban.

- Töröld a felhasználói adatokat a telefonról az alábbi paranccsal:

fastboot format userdata

Ha viszont olyan custom romot telepítünk amiben ne van kapcsolva a titkosítás akkor szükségünk lesz a zip-es verzióra. Mert különben törli az SD tartalmát.

-flash custom rom
-flash gapps
-flash a fentebb linkelt zip-et

Ha stock encrypted-rő váltanánk olyan custom romra amiben ugyancsak be van kapcsolva a titkosítás:

- kimenteni mindent számítógépre
- TWRP-ben format user data majd full wipe
- gépről visszamásolni a romot + gapps + kis zipet, ezeket telepíteni és decrypted lesz.

Kiegészítő információk:

Mindenképp a Google USB drivereit használd, amit innen szerezhetsz be Windows, és Machintosh rendszerekhez. Windows 8, vagy újabb Windows esetén mindenképp érdemes.

Hivatalos gyári romot innen tudsz letölteni.

Xposed framework telepítési útmutató

- Töltsd le az ezen az oldalon található zip-et majd telepítsd recoveryből.

- Ha ez megvolt akkor telepítsd az Xposed Installer.apk-t is.

- A fent linkelt alkalmazásból tudunk modulokat letölteni, amiket a "Telepítés, Frissítés" menüpont alatt tudunk aktiválni.

- Új modul telepítése után a telefon újraindítása ajánlott különben az új modul nem lesz alkalmazva.

Vigyázat! Néhány modul bootloopot okozhat ezért mindig legyen friss nandroid backup!

Összeállította és szerkeszti: Justreboot

Közreműködők: -juc-, s3nsitivity, ДарСтав, Martinitius, Zoooja

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.