2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Defyn használt ROM-ok tapasztalatai (frissítve: 2011.09.26.)

Írta: | Kulcsszavak: Defy . fórum . okosmobil . CM . GSX-R . RC1 . Cyanogen . főzött ROM

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2011. 05. 11-én 20:00-kor zárás előtt pár perccel, az Euro Parkban vehettem kezembe életem első androidos telóját… nem kis örömmel, bár már 2010 októberében (mikor megláttam egy angolul íródott cikket erről a sokat tűrő okos kütyüről, már akkor) eldöntöttem: enyém lesz egyszer…
Mivel full zöld voltam android-területen, elkezdtem hát ismerkedni a potenciális ellenfelekkel (bada, blackberry, winmo, stb.) de amint fogalmam lett a különböző területeken használt op.rendszerekről, szépen ráébredtem: egyéniségemhez, vérmérsékletemhez, egyedi elgondolásaimhoz, újító szellemiségemhez leginkább az android az, ami passzolni látszott. Az a csekélység, hogy fingom sem volt, eszik-e, vagy isszák ezt az op.rendszert, egyáltalán nem zavart, mert kábé ekkorra találtam rá a Mobilarénán (a Rusi által megírt szuper cikk-re) aminek köszönhetően magába szippantott az android. A defy fórumokban (ebben és a Mélyvíz-ben) felhalmozott szakmai blablát (rootolás, flashelés, custom-ROM, Custom Recovery, nandroid backup, stb.) olvasgatva simán kettéállt a fülem a tőlem jóval jártasabb Fórumtársak postjaitól. El is döntöttem, hogy kihívásként kezelem mindezt, ...majd.... egyszer…addig meg... szépen átugrálom ezen hozzászólásaikat… :B

2.1 Eclair
Miután megszületett bennem az elhatározás, már csak a mobilt kellett megvennem. Egy röpke ½ év várakozás után hipp-hopp május közepére már kezemben is tarthattam álomkütyümet. A kis okoskán a gyári félblúros Eclair csücsült 2.51-es verzióval.

Tetszett a 2.1-es, mert:
+ kő stabil volt, (sosem kellett kényszerből progikat bezárni (FC* miatt) vagy akksit kivenni, netán újraindítani összeomlás után)
+ mindig számíthattam rá, (ld. előző cikkem)
+ és lazán tolerálta bénázásaimat
+ könnyen és eccerűen’ volt rootolható, nem kellett hozzá egyéb hókusz-pókusz
+ csuda szép windgeteket tudtam rá kitenni no persze a pár hetes tudásomhoz képest:

Ami viszont nem kicsit zavart:
- a lassúság, amivel a 2.1-es dolgozott,
- a köhögős akadozás, amit a programváltásoknál, névjegyzékek keresgélése közben, tapasztaltam,
- ráadásul mindennek megkoronázásaként a legendás bivaly 1540 mAh-ás akksija a nap végére szépen is purcant.

Nofene, gondoltam, hisz' több van ebben a kis kütyüben, mint amit mutat. Nem létezik, hogy a konkurenciához képest jóval erősebb akksija is a nap végére ugyanúgy kinyiffan, mint azok! – Filóztam magamban 2 hét után.
Miután túlestem ezen ijedtségemen, bepattintottam a gyári helyett a korábban megvásárolt 2200 mAh-ás Andida akksit, remélve, majd az gyógyír lehet problémámra, de csupán pár órával hosszabbította meg a töltő nélkül eltöltött időt. Felkeresve (infószerzés céljából) a HTC-s Kollégáimat, tök' természetesen tudatták velem: "...de hisz ez normális...!" aminek hallatán szomorúan, megvert ebként másztam vissza a lépcsőkön a helyemre és már-már kezdtem belenyugodni a Sors kegyetlenségébe, mígnem eszembe jutottak a tőlem jártasabbak hozzászólásai, melyeket addig módszeresen átugrálgattam. No most jött el az ideje annak, h megfejtsem írásaikat. Ők akkor épp a Froyo-ról beszélgettek.

2.2.2 Froyo CEE
Bár megfogadtam, ezúttal nem csapok - azonnal - a lecsóba és nem teszem fel az első kezem ügyébe’ akadó 2.2-est, hanem szépen megvárom az első beszámolókat, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. De mivel sem a kezdetben szokásos trükkökkel (fényerő csökkentése, GPS-, mobilnet kilövés, stb.), sem pedig komolyabb fizetős apk-kal (pl. JuiceDefender) nem bírtam sikereket elérni az akkuidő kinyújtását illetően, már tudtam, menthetetlen vagyok… Ennek ellenére adtam magamnak még egy hetet, az ehhez szükséges lépések megértése céljából. (Sajnos, vagy hál' Istennek, én is azon csapathoz tartozom, akik érteni is akarják a lépéseiket). A magam által megszabott türelmi idő végeztével felpakoltam a gyári 2.2.2 CEE-et, ami legalább olyan gyorsan és könnyen ment, mint a 2.1-en a rootolás a SOC*-al:

Tetszett, mert:
+ kő stabil volt, (sosem kellett kényszerből progikat bezárni (FC* miatt) vagy akksit kivenni, netán újraindítani összeomlás után)
+ gyorsabb volt az Eclair-nél,
+ és még ez is tolerálta bénázásaimat,
+ könnyen volt rootolható,
+ nem nyivákolt az eltávolított apk-k után (igaz, szigorúan betartottam a Fórumtársak intelmeit)
+ és örültem acsudacííp' windgetjeimnek:

viszont nem kicsit zavart, hogy:
- a sebessége még mindig nem volt számomra meggyőző,
- illetve a köhögős akadozás még mindig erősen érezhető volt a programváltásoknál, névjegyzések keresgélése közben...
- mindegy, hogy milyen akksi van benne (gyári/után gyártott), a nap végére mind bekakilt.

Miután egyre jobban-, és jobban beleástam magam a témába, fokozatosan jöttem rá, hogy itt bizony szoftveresen kell keresni a hiba okát, így akadtam megmentőmre a DroidWall-ra, aminek hatására hozta az akksija:
+ a 3 napot, kizárólag telefonként nyüstölve ,
+ állandó mobilnet mellett a 1,5-2 napot,
+ játékkal, GPS-sel, automata fényerővel, auto2/3G-vel kombinálva ugyanez az 1-1,5 napot húzta kanóc nélkül.
(Nálam az auto fényerőről, vagy az ugyancsak auto2/3G-ről, való lemondás szóba nem jöhetett, mint ahogyan az éjszakára bekapcsolt flight-üzem sem.)

Miután az üzemidő tekintetében a papírformát (a fenti feltételek mellett is) sikerült elértem, csak nem hagyott nyugodni az akadozás (laggolás). Szerencsés helyzetben voltam, hogy a Fórumtársak emberi nyelven írt hozzászólásaiból egyre többet és többet fogtam fel, így nekiálltam hát összeválogatni a Cyanogen Mod (a továbbiakban: CM) feltételéhez szükséges összetevőit.
Miért ezt…?
Ugyan személy szerint én fontosabbnak tartom a stabilitást a gyorsaságnál, de ha már egyszer lehet választani a kettőt együtt, hadd legyen már az a liba kövér is! ;] A CM harmadik béta változatnak, (ami április 20-án jelent meg) volt ugyan hibája bőven:
- aGPS - nem működik, GPS néhány embernél bugos
- 720p Video - nem működik,
- auto-fényerő - nem működik,
- FM-radio - nem működik,
- néhány embernél wifi probléma jelentkezik,
- a DroidWall/Iptables - nem működik, de úgy véltem, mire minden T. Fórumozó szakmai jellegű hozzászólásával pariban leszek, addigra úgyis kiadnak majd egy még szebbet, ~jobbat, ~gyorsabbat :D

Június 10-én meg is jelent az RC0-s verzió, aminek állítólagos hibái a következők:
- néhány embernél wifi kapcsolat instabil,
- a szélesvásznú fotózás, vagy a Zoomolás -> 4x problémás,
- rádió használat közben nem megy a BT*,
- a videólejátszás akadozik.

Mivel eszembe nem jutna egy GSX-R nyergében ülve rádiót hallgatni; az 1 Gigás havi korlátom pedig sok mindenre elég, hogy az esetleges wifi-gondokat mellőzni tudjam, videók nézése telóóón...?! Hmmm... asszem' kinőttem már abból a korból, hogy ez lázba hozzon pont úgy, ahogyan a zoomolásos fotózás kérdése...

A Mézeskalács (Gingerbread 2.3.4)
Cyanogen Mod RC0-ját feltéve

tetszett, hogy:
+ ebben a ROM-ban már van magyar nyelv is,
+ olyan hihetetlenül gyors telefonná vált a kis Defym, h elsőre nem hittem a szememnek,
+ ráadásul mindezt elég stabil működéssel tette,
+ funkciói elsőre és hiba nélkül abszolválták a feladatokat (telefonálás, navi, 3G, wifi, stb)
+ a holdtalálás is hihetetlenül begyorsult a navi használata során,
+ sőt, nagy meglepetésemre a wifit sem dobálta el (a melóhelyemen több különböző típusú/árkategóriájú router is dolgozik, így volt lehetőségem lecsekkolni ezen funkcióját is)
+ szépen ment a Bluetooth is, és
+ a rádióval sem voltak gondjaim...bár, együtt a kettőt (a BT*-tal) nem volt időm kipróbálni
+ a fogyasztást immáron 1%-os lépésekben láthatjuk,

viszont:
- a kontaktoknál először sem a képek, sem pedig a hozzájuk rendelt csengőhangok nem akartak működni,
- akksi ügyben már megin' ott voltam, ahol a part szakad: 1 nap után szépen megdögött :(((
- volt ugyan pár FC* és egy akksi eltávolításom is, de ezeket a wipe/fact. reset* hiányára írnám telepítéskor.

Amint a képeket a gmail fiókomban rendeltem a személyekhez, abban a pillanatban a teló is meggyógyult. Ellenben a csengőhangokat a legnagyobb jóindulattal sem tudtam munkára bírni, nagy eszemmel pedig a Ringdroid progi használatát simán kihagytam a lehetséges megoldások közül. :F Mivel videózni telcsin nem szoktam, így más negatívumról beszámolni nem tudok.

Kezdeti bénázásaim 1ike:
(a fenti lehúzható sávban persze ott csücsültek az energiawindgetek, de nekem amolyan "hagyománytiszteletből" elsőre ki kellett ám ezeket is tennem...! :B )

Ilyen beállításokkal használtam a procit:
(idő közben szépen rájöttem, h mindezt már a 2ndlnit segítségével a recoveryben* is be tudom állítani)

Aztán eljött 2011. június 26-a (tudom, tudom, 27-én adták ki hivatalosan az RC1-et, de azon szerencsések egyike vagyok, akiknek sikerült előbb megkaparintania ezt a kivételes ROM-ot)

A Mézeskalács (2.3.4)
CM 7.1 RC1-ének feltétele,
életem legjobb döntései közé tartozik,
mert:
+ már ez is magyar nyelven kommunikál velem,
+ a fogyasztás kijelzése természetesen már itt is 1%-os lépésekben zajlik,
+ még mindig elsőre, akadás-, és hiba nélkül működnek a különböző funkciók, apk-k
+ holdat ugyanolyan gyorsan lel, mint az RC0-ás változat,
+ stabilabbnak érzem, nem tapasztaltam egyetlen FC*-t sem és akksit sem kellett kikapnom még,
+ a számomra fontosnak tartott egyedi hívásazonosító funkció is remekül működik,
+ a kontaktokhoz rendelt képek is hiba, tévedés és laggolás* nélkül mennek (ezúttal úgy is, ha mindjárt telefonon rendelem hozzá a képeket)
+ ééés újra feltaláltam a spanyolviaszt az akksi üzemidő-hosszabbítás tekintetében:
(Muszáj volt felpakolnom itt is a DroidWall-t, mert elsőre én is abba a csapatba tartoztam, akiknél az akksi fogyasztása igen durvára sikerált a 2.2-höz viszonyítva). Akit érdekel, annak természetesen leírom, hogy a lentebbi üzemidő eléréshez:
-> éjjelre flight-üzemet nem használok,
-> az auto 2/3G-ről,
-> valamint az autó fényerő adta kényelem mellőzéséről hallani nem akarok,
-> a GPS-készenlét állandóan be van kapcsolva(!)
-> amin viszont spórolok az a NET, (hó végén, vagy napközben melóban, a gép előtt ülve a mobilnet ilyenkor minek...? Ha kiküldetésre, vagy tárgyalásra megyek akkor természetesen bekapcsolva hagyom)
-> a tűzfalon pedig csupán a legszükségesebb apk-kat engedem ki (AdFree, BW, böngésző, címtár, szinkron, e-mail, market, media server, rádió+, talk, superuser, YouTube, Google search)
-> sőt, - biztonsági okokból - a Marketről való letöltést sem engedélyeztem, (ha onnan le akarok zúzni valamit, kikapcsolom a tűzfalamat...)
-> van itt még valami, amiről egyenlőre addig nem teszek említést, ameddig meg nem bizonyosodom annak hasznosságáról...
(-> továbbá egy nem kis apróság, ami csak most (2011.07.06-án) jutott eszembe: éjjelre is ki szoktam lőni a mobilnetet, mert ha pölö egy kósza e-mail felébresztené az én 50 kg-os kis szunnyadó harci Nünükémet, bizony nemcsak a mobilka lenne töréstesztnek kitéve :B )

íme az eredmény:

_______________x________________x_______________x______________x_____________

A fentebb leírtakat (az akksi-használatról) idő közben annyiban egészíteném ki, h:
-> nem kell itt a felesleges hókusz-pókusz a 2/3G-vel/repcsi üzemmóddal/hasonlók
-> CM-esek:
Állítsátok eccerűen' smartass-ba a használati módot, mert ez a legtakarékosabb az összes közül, valamint keressétek meg a legkisebb feszültségértéket a 300MHz-hez (nálam ez 19) oszt' annyi. Ezek simán segítenek kinyújtani az akksi üzemidejét akkor, amikor mondjuk a zsebedben tétlenül csücsül a kis Defy.
Jó tanács:
+ nem haszontalan a SetVesl használata, h megkereshesd a min. feszkót 300MHznél.
+ ha olyan kicsi értékre állítottad a feszültséget, h nem éled fel a teló a képernyő kikapcsolását követően, nem kell kétségbe esni -> csak simán indítsd újra (ilyen volt nálam a15/16-s fesz.érték).
+ a 19-es értéknél huzamosabb ideig sem "fagy" le a kis Defy -> sms-eket/e-mailokat/hívásokat ugyanúgy megkapom...
_______________x________________x_______________x______________x_____________
Meglepődve olvasgattam ráérő perceiben a T. Fórumlakók negatív véleményét, mely szerint az RC1 alatt nem futna a wifis NET-megosztás. Kíváncsiságból felpakoltam a Marketen ingyenesen használható Barnacle Wifi Tether apk-t az RC1-re is, mert nekem bizony ez minden gond nélkül ment a korábbi ROM-oknál...
itt sem volt probléma:


illetve mégis volt pár alkalom, amikor nem osztott jelet, de azt könnyedén lehet orvosolni, egy chace-ürítéssel.

Negatívumok...? -ööö... :U na jóóó itt van egy: amikor kikapcsolom a screenlockot, később nem tudom visszatenni, csak, ha újraindítom...

Helyette, vagy inkább amolyan zárszóként leírom a kevésbé bátor Kollégák részére: merjetek változtatni, mert sosem tudhatjátok, mit hagytok ki az Életből, illetve szeretném megragadni az alkalmat, hogy szívből megköszönjem mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal, nem kevés idejüket rááldozva, tapasztalataikat, véleményeiket közkinccsé téve, hozzájárultak ahhoz, hogy szebb és jobb legyen ez a Világ :R

A következő fogalmakat, rövidítéseket használtam:
-FC = Force Close,
-FR = Factory Reset,
-SOC = SuperOneClick,
-BT = Bluetooth, -laggolás = akadozás pl. a programok futtatásakor
-wipe = Wipe data/cache az, amikor minden személyes adatot és beállítást törölsz,
-recovery = az uccsó mentsvár arra az esetre, ha elhmm...csesztél volna valamit.
x_________x____________x___________x___________x___________x___________x__________

A néhány hónapos CM7 RC1 használat után, a fentebb említett hiányosságok mellé, még az alábbiak sorakoztathatók oda:

• az USB-s NET-megosztás mellett, Wifis hotspotként is remekül használható a kis Defy feltéve, ha telepít az ember fia egy wifi-s NET-megosztó apk-t, mert az, nincsen még „gyárilag” benne. Mivel sokaknak gondja akadt a Barnacle progival, egyértelmű volt, h én is ezt választom amolyan kihívásként, ér-e vajon engem is pofára esés. Bár, funkcionálisan remekül teljesített az ingyenes kis progi, mégis szólnom kell az átlagon felüli melegedésről, ami hosszabb távon tutira nem jó a kis mokány, sokat tűrő telónknak,

• ugyanez mondható el a naviról is. Egy 30-40 perces üzem után, olyan durván felhevült, h nem bírtam sokáig kézben tartani a fémborítású tokba csomagolt kis kütyümet a műszerfalról levéve. Nem mentség az sem, h épp a rekkenő augusztusi hőségben próbálgattam a tojásaimat sütni a hátoldalán. Hosszú távon ez, biztosan kinyiffantaná a kis Defyt, ezért ha van valakinek más tapasztalata ez ügyben, szívesen veszem a kiegészítését. Az ájgóval próbáltam a tükörtojássütést.

• ha más procisebességeket akarsz magadnak beállítani, mint ami van (300/600/1000) a Setvsel elindítása minden egyes reboot után nélkülözhetetlen tapasztalatom szerint még akkor is, ha belenyúlsz a bootba a CPU-menüben indításkor...

• a zárképernyő forgatójába mindig is esetlenül festettek a külsős apk-k ikonkái, ami lehet, h csupán az én szépérzékemet bántotta, így hibának talán nem is nevezném, de mindenképp említést érdemel ez is, nehogy csalódás érje a szépre fogékony Fórumtársaimat.

Asszem, ennyi.

Aki együtt tud élni a fentebb felsorolt apróbb hiányosságokkal, annak bátran ajánlom (így, pár hónap használat után is) a CM7 RC1-ét, mert, nagyon megbízható és remekül összerakott kis fincsi, főzött ROM…

Mivel eddig is CM-eket nyüstöltem, evidens, h ebben az irányban gondoltam tovább folytatni az általam megkezdett csapást: jöhetnek a Nighty-k.

2.3.5-ös Mézeskalácsok:
Nézegetve az RC1 óta kiadott Nightly-kat, feltűnt, h van BOOT-os és nem BOOT-os változat is. Mivel feltételezésem szerint, a BOOT-os verzió azért már más kernelt használ, mint ami az RC1 alatt van,

nosza, gondoltam, nekiugrok hát a legfrissebb 0822-i BOOT-os kiadásnak:

Nem csalódtam, rettentő jól összemókolt ROM a 22-i BOOT-os kiadás. Ami meglepett, az a sebessége. Már az RC0 sem volt piskóta, a froyo-hoz viszonyítva, sőt az RC1 még ezt is überelte, no de ez…! Simán majdnem magam alá csokiztam a gyönyörűségtől, annyira gyors, de leginkább akkor kerített hatalmába a besz@r*s gondolata, amikor rápislantottam az akksi fogyasztására -> kriminális, h mennyire zabálják a Nightly-k az energiát... :(((
A 22-it követte a 30-i, majd a 31-i kiadás:

E 3 Nightly közül talán a 22-it éreztem a legstabilabbnak, a 30-it, pedig a legproblémásabbnak (bár FC-ből csupán 1 volt, akksikivételből azért volt jó pár). Említést érdemel az RC1-et alapul véve, h itt már van az USB-s NET-megosztás mellett wifis is, ami olyan remekül működik, h még a melegedés sem róható fel hibának!

Nagyon eltalálták a fejlesztő fiúk e funkcióját az már egyszer biztos. Biz' Isten kísérletezgetnék e témában még tovább is, ha nem fogyott volna már most el az 1GB-os havi limitem... :Y

A navit sajnos, hosszabb távon még nem volt időm kipróbálni, így csupán azt oszthatom meg Veletek, amit eddig tapasztaltam: elsőre nehezebben talált holdakat, viszont a további indításoknál már eltűnik ebbéli problémája.

Bár a 30/31-i változatoknál már azt ígérték a fejlesztő fiúk, h más Setvsel értékeket is enged majd a kiadott rendszerük, mégis, minden újraindítás után, az általuk megadott órajelek jönnek be (300/600/1000)…a recoweryben módosítottam ezen értékeket az általam használtakra, meglátjuk, mi sül majd ki belőle hosszabb használatnál...

Na és, h miért váltottam le a nagyszerű RC1-es ROM-ot a Nightly-kra…?

Nemrég’ arra lettem figyelmes, h mikor USB-re csatlakozva, Memory Card-ba állítottam a Defy-t, az azon nyomban reboot-ba kezdett. A gyári memkarit használom, így nem nagyon értettem ennek okát és bevallom férfiasan, a t*k*m sem kívánta minden egyes gépre csatlakoztatás előtt, az elmentett állapotok valamelyikét visszaállítani. Az + h nyomjak egy Fact. Resetet-t, majd minden apk-t és beállítást újrahúzzak, az tutira az én lustaságomat „dícséri” így ezen opció szóba sem jöhetett… inkább felpakoltam a 22-i Nightly-t, remélve, majd az, megoldja problémámat…

Gondoljátok, megoldotta…?

Sem a 22-i, sem a 30-i, a 31-i, de még a 09.01-es elnevezésű Nightly sem oldotta meg a fentebb leírt problémámat. Kíváncsiságból azért az egyiknél nyomtam 1 Fact.Resetet, h lássam, mija’ szitu… naná, h minden flottul ment… :F

Na ééés, h mindezek után mégis mijé’ nem térek vissza az RC1-re, ha a feltett Nightlyk ugyanúgy kudarcot vallottak…?
hmmm…
1) talán azért mert kihívást látok benne, h vajon ezeken az egyértelműen gyosabb ROM-okon is képes vagyok-e ugyanarra a bravúros akksihasználatra, amit az RC1-nél jó párszor megéltem:
Mielőtt azonban bárki is messzemenő következtetéseket vonna le az imént látott képről, mindenképp meg kell jegyeznem, h az RC1 alatt is az akksit a nap végére ugyanolyan simán le lehet gyilkolni, mint anno a 2.1-nél, a 2.2-nél, vagy akár az RC0-nál tettem. Itt csupán (többek között) a sebesség az, amit nyerhetünk ezekkel a főzött ROM-okkal.

2) talán azért, mert én sokakkal ellentétben a Miren böngészőjét használom és a 110901-i Nightly olyan hihetetlenül gyorssá tette a böngészést, h egyenlőre nem is gondolkodom semmiféle ROM-cserén...egyenlőre :B

3) valamint talán azért, mert olykor-olykor nélkülözhetetlen számomra a wifis hotspot használata és a navi mellőzése is problémát jelentene egyes esetekben. Az eddigi melegedés (az RC1 alatt) egyértelműen azt mutatta, h ezen funkciók bizony még nem voltak 100%-ban kiforrottak.

4) teccik' a Market új arca is (amit, az RC1-re, sőt, akár az RC0-ra is simán rá tudnék telepíteni, de +1 kifogásnak (h miért maradjon most fenn a Nightly) lazán elmegy ;]

5) teccenek' az eddig egyediesített beállításaim is (atyavilág micsoda kifogás mi...? ;] :U :B )

Meglátjuk, h a Nightlyk újonnan előjövő hiányosságai és azok előnyei összességében képesek lesznek-e háttérbe szorítani az RC1 tündöklő fényét…

Pár napos 110901-es Nightly használat után:

nyugodtan kijelenthetem, h:
- elképesztően gyors és jó ROM lett (az RC1-hez képest)
- nyüstölés alatt meglepően hűvös marad a teló (kevésbé melexik')
- sőt, mindezek tetejében ezt a ROM-ot is sikerült megetetnem az általam használt proci beállításokkal, ami bizakodásra ad okot az akksihasználat terén:
(az ábrából kiolvasható, h ezúttal télleg' igyekeztem kinyírni az akksit (Game, NET-ezés, telefonálás kombinációja simán erről tanúskodik...)

...ééés mi lett a Memory Card történettel, USB-re csattantáskor...?
...hááát...izé... ezzel egyszer így is, úgy is szabadidőt, és lustaságot rááldozva mindenképpen foglalkoznom kell....majd... :B

_______________x________________x_______________x______________x_____________

Az idő közben kiadott Nightly-k közül talán a 0909-es és a 0918-cas névvel kiadottakat emelném ki, csupán szubjektív véleményeimre támaszkodva (pl. kevésbé melexik' az én kütyümön még hosszabb szekatúra alatt is, tisztábban hallható, zörejektől mentes hang, stb.)
_______________x________________x_______________x______________x_____________

Többen is jelezték a Mélyvíz topikban, h a cm7-110925-1306-NIGHTLY-Jordan-ja "...a legtöbb meglévő program indításakor csak fekete képet ad be..." amit ugyan orvosoltak a cm7-110925-1407-NIGHTLY-Jordan.zip-ban, de inkább csak akkor használd, ha nem vagy fotós alkat, mert a fényképezője egyáltalán nem műxik' -> és ezúttal a régi jól bevált módszer (az app cache törlése) sem segít!!!
Úgyhogy csak óvatosan a 25-i Nightly-kal...
_______________x________________x_______________x______________x_____________

Néhány szóban a MIUI-król:

Volt szerencsém jó pár MIUI-t is kipróbálni, (sőt Wajk remek munkáit is felpakolgattam párszor), de legnagyobb sajnálatomra, én azon csapatba tartozom, akiknek sehogyan sincsen szerencséje ezekkel a ROM-okkal :((( (-> én még a zöld lencsés, SOC-elektronikás táborba tartozom, no meg a lusták közé :B )
Annak dacára, h eléggé rugalmas csóka vagyok és a kis apróbb hiányosságok felett simán szemet tudok hunyni, viszont a folyamatosan (2-5 másodpercenként) jelentkező FC-k miatt előbb-utóbb mégis felhagyok ezek további erőltetésével...
A 2-5 másodpercenkénti Force Close-k a telepítéskori wipe data, vagyis a Factory Reset mellőzésére vezethetők vissza, amit ugye a Cyanogen Mod telepítésekor simán el lehet feledni, h megmaradjanak a már korábban használt programjaink és beállításaink. Minthogy én ilyen-olyan indokkal mindig elsummantottam telepítéskor a Fact.Resetet, (hogy megmaradjanak a beállításaim) naná, h szegény kis Defy-t belefullasztottam a FC-k tengerébe... :B

...és volt egy visszatérő problémám az SD-kártyámmal az USB-re csatikor, amit kezdetben úgy próbáltam orvosolni, h inkább feltettem egy másik ROM-ot, hátha majd az megoldja problémámat. De amikor rájöttem, h zsákutca, eccerűen' Szabof1 tanácsára visszatettem a gyári akksiját, hátha...
Amikor ez sem bizonyult jó megoldásnak, fogtam a gyári memória kártyát és szépen rámásolgattam mindent, ami a Nightly-m működéséhez kell, oszt' hajrá...
Amikor ez a módszer is csődöt mondott, ismételten elmozdultam a kisebb ellenállás irányába -> mija' t*k*mnek erőltetem én az USB-s csatlakozást, amikor mindent meg tudok oldani sokkal könnyebben is a Dropbox Gépre, és Androidra való telepítésével is...
Ne is mondjátok...
az egészség a legfontosabb, no és ha ennek feléhez a lustaság segít hozzá... ;]

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Jó lenne, de cseréld ki az összes "+"-et "meg"-re, az összes "1"-et "egy"-re és újra nekiállok. Sajnos így olvashatatlan. :(

(#2) Juliuska válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


Juliuska
(senior tag)

bocsánat, javítom... :B

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#3) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Nagyon jó beszámoló, grat! :)

(#4) szabof1


szabof1
(őstag)

A DroidWall a kulcs az akksi üzemidejéhez? Erre nem gondoltam.

Nekem folyamatos 2G/Wifi van és este 6-7 óra repülő üzemmód. Lefekvés előtt veszem le töltőről (PC USB) és másnap este még elmegy repülő üzemmódban és utána való nap délelőtt fogy el a szufla belőle. Ilyenkor vagy újra a gépre dugom tölteni vagy berakom a feltöltött tartalék akksit és otthon külső töltővel feltöltöm a lemerült akksit. Így rotálom az akksikat.
Nekem ez van már mióta megvettem, mindegy milyen ROM (2.51, Nordic, CM7) - csak a legelső napokban volt meg majdnem a 2 nap, amikor még kikapcsolva töltögettem kétnaponta este az egyetlen gyári akksit. De ez nekem macerás, mert szeretem bekapcsolva magam melett tudni a kicsikét.

Xiaomi Mi4c --- Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#5) defygaben77


defygaben77
(tag)

Hello!
Érdeklődnék, hogy a games, tools, stb. ikonokat hogyan tudom a képernyőre varázsolni? Még egy kérdés: CM7-esem van. A kezdőképernyőre tettem egy mappát és egy launcher actions ikont, amiket sehogy nem tudok törölni, de még elmozdítani sem! Valami megoldás? Köszi!

(#6) Juliuska válasza defygaben77 (#5) üzenetére


Juliuska
(senior tag)

szia defygaben77,

ezek az ikonok windgetek és ezek alatt, kül. progik rejtőzködnek (ráadásul Te válogathatod össze, h milyeneket teszel mondjuk a tools-ba) -> A Marketről is letöltheted ingyé' Apps Organizer a neve. Használd egészséggel!
(ha valami nem volna világos, szólj csak nyugodtan, szívesen segítek)

A megoldás: arra a képernyőre mész, ahol azok az "eltávolíthatatlan" ikonok vannak, majd rányomsz a bal alsó tapibillentyűre (bocsi, nem tudom a nevét: a házacskától balra) ekkor feljön 1 menü, ott az egyebek-et választod, majd az unlock desktop-ot.

Gratula a CM7-es választásodhoz, jó döntés volt... ;)

[ Szerkesztve ]

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#7) defygaben77 válasza Juliuska (#6) üzenetére


defygaben77
(tag)

Hello!
Köszi a választ, meg is fogom próbálni! A problémát közben megoldottam, addig filóztam rajta! :-) Remélem valóban jó lesz a CM7, eddig bevált! Egyedül az igo hangja (nem mindegyik, csak a gyorsan beszélők) szaggat néha. Meg néha a browser eldobja a netet, és csak az újraindítás segít. Más problémám egyenlőre tényleg nincs vele. Bár ezek is lehet, hogy az én hibáim, mert csak be kellene valamit állítani. De az az igazság, hogy hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz! A CM7-t is tesóm rakta fel... Azért figyelgetem a fórumokat és próbálkozom, hátha okosabb leszek!
Köszi mégegyszer!

Üdv, Gábor

(#8) brownus


brownus
(PH! kedvence)

szia,

szépen, korrektül megírt cikk! ha megunom a gyári 2.3at akkor kérni fogom a segítségedet, legalább megismered a htc rootolás örömeit is:) (bevallom őszintén, én egyedül nem vágnék bele...)

""

(#9) szabof1


szabof1
(őstag)

Ez az újraindulás a Memory Card Access módnál nekem nightlyknál jelentkezett (kb. 1 hete), de most már úgy gondolom hardveres. Na nem kell megijjedni: vagy USB kábel vagy - és ez a valószínűbb - akksi.
Azt tapasztaltam, hogy szinte azonnal csinálta ezt a hibát, ahogy átkapcsoltam az USB módot. Kínomban lecseréltem az USB kábelt egy másikra, amivel már fel tudtam másolni az új nightlyt (bár kicsit később ezzel is újraindult).
Aztán, mivel nagyon kevés szufla volt az akksiban (Andida), kicseréltem a feltöltött gyárira és azóta nem jelentkezett a probléma. Nagyon gyanús, hogy a másik akksi a ludas ebben az bosszantó újraindulásos hibasorozatban.

Xiaomi Mi4c --- Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#10) Juliuska válasza szabof1 (#9) üzenetére


Juliuska
(senior tag)

Épp most raktam fel a 20110914-i Nightly-t, és kíváncsiságból itt is kipróbáltam a Mem.C. Acces-t... nos, mit mondjak, el sem jutottam odáig :(((
Amolyan uccsó' alternatívaként (~végső +5oldásként) nyomok egy Fact.Resetet, rádugom az USB-re a telót és minden happy, majd reboot/recovery/és 1 korábbi backup visszatétele ;]

Hajlok a Te teóriádra több okból is:
1.) az utóbbi időben új apk-k telepítése nem volt...
2.) a ROM-okat úgy cserélgetem rajta, mint magamon a bugyogót -> és kizártnak tartom, h eggyel sincsen megoldás erre a problémára,
3.) ...és mert nekem is Andidám van -> amint hazahúzok, én is visszadobom az eredetijét. Egy próbát megér...

Köszönöm a tippet.

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.