2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Treff kilenc

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Képzelj el egy kártyapartit, aminek a végén meghalsz. Akár nyersz, akár veszítesz, a vége ugyanaz. Hiába érsz el bármit a partiban, boldogságot, pénzt, sikert, úgyis csak egy öregember leszel, valaha volt álmokkal. Ha azt kérded, hogy akkor mégis mi értelme van így az egésznek, és ki kérte ezt nekem, akkor a partnerek már mondják is: mániákus depresszió, szedj gyógyszert, menj orvoshoz! Meg, hogy keresd meg a kártyapartiban az értelmet, az apró csodákat. (A galamb leszarta azt a kis darab tetőt - megindító; és vajon holnap esik-e a hó?) Például találd ki, hogy neked arra áll fel, ha 4 piros 6-os van a kezedben, gyűjtsd őket, meg aztán nézd, hogy milyen szép a pikk bubi kardja, ezek az apró csodák, észre kell őket venni! Te vagy a hülye, ha szerinted mindenki más az. Hiába nem érted, hogy hogy tud mindenki ilyen önfeledten, elvakultan, vérre menően harcosan játszani egy tét nélküli, halálos meccsen.

Mert minden változik, és elmúlik. Az autók a szemem láttára lesznek elavult roncsok, a dalok, a házak, a kirakatok. Az eszmék, amikért annyian lelkesedtek, felvillantak, majd eltűntek; a hitek, amikért sokan mentek tűzbe, hol vannak? Az eszmék, az ideák, a jelen. Hol van az idős emberek jelene, ahol nem ők voltak a vén hülyék, ahol nekik voltak álmaik, ők forgatták a világot. Hova leszünk mi? A mi eszméink, a mi hitünk, a mi jelenünk? Mit számít, ha küzdesz, ha sodródsz, ha nyersz, ha vesztesz?

Tudom, én vagyok a furcsa, de már megyek is vissza, gyűjtöm a bubikat, csak kijöttem pisálni, és közben összefirkáltam a wc-t.

Hozzászólások

(#1) hoffman_


hoffman_
(veterán)

:K

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Az emberiség marad. :)

(#3) EczkE


EczkE
(addikt)

Napi régészek.

Asszem mindenféleképpen!

(#4) Brown ügynök


Brown ügynök
(senior tag)

@ hoffman_ Szerintem is. :K

@Crystalheart Aminek kezdete van, véget is ér.

@EczkE Napi troll.

;]

[ Szerkesztve ]

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#5) Jorus válasza hoffman_ (#1) üzenetére


Jorus
(nagyúr)

Csak most látom, hogy kommentek érkeztek. :) Köszönöm!

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6) Mr X


Mr X
(addikt)

Mindenféle rosszindulat nélkül, de felmerül bennem a kérdés. Ha nem élvezed a kártyapartit, miért ülsz az asztalnál?

Ne érts félre, nem buzdítás ez semmire, de ez a "parti" pont arról szól, hogy közben mi történik, a vége nem számít.

(#7) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

A lapjaidat és amit azokkal elértél majd a gyereked veszi át.

(#8) Jorus válasza Mr X (#6) üzenetére


Jorus
(nagyúr)

Ezt a blogbejegyzést közel 6 éve, 2006 júliusában írtam (akkor még a saját blogomra, majd 2008-ban tettem fel ide). Az azóta eltelt 6 évben 27 évesről 33 évesre öregedtem (értem), idealistából realistává vedlettem, ezért (is) nyilván sok mindent másképp látok már, mint akkor. Valószínűleg ma már nem ezt és nem így írnám. Ugyanakkor természetesen tudom, mik forogtak akkor a fejemben. Akkoriban nehezen tudtam megemészteni az Élet és így nyilván a kártyaparti szabályait, nehéznek tűnt elfogadni, hogy nincs "általános jó", és nincsenek nyertesek és vesztesek, csak mi vagyunk, és ez a kis jutalomjáték, ahol - igen, jól mondod - nem a cél az érdekes, hanem, hogy addig hogyan és miként. Emellett a bejegyzés nagyjából akörül a gondolat körül forgott, amit Jancsó is megfogalmazott egyik nagy sikerű filmjében, vagyis, hogy "vagy én vagyok hülye, vagy a világ hülye" (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten c. filmből).

DeFranco: ez egy nagyon értékes gondolat, azóta egyre jobban értem és értékelem a parti apró győzelmeit, a pikk bubit és a piros hatosokat. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#9) Mr X válasza Jorus (#8) üzenetére


Mr X
(addikt)

Nem konkrétan neked címeztem, csak leírtam a gondolataimat, amik előjöttek a bejegyzést olvasva. :)

(#10) Jorus válasza Mr X (#9) üzenetére


Jorus
(nagyúr)

Világos. :) Csak annyit tettem hozzá, hogy én ma már nem így írnék.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.