2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Mobiltörténeti krónika - Gyártók 1.

Írta: | Kulcsszavak: mobiltörténelem . gyártók . nokia

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mobiltörténelmi sorozat, szubjektív megjegyzésekkel.

Hanyatló óriás
Ha a legendás készülékek számát nézzük, a Nokia toronymagasan vezet. Ha a piaci részesedést, már nem olyan nagy előnnyel szintén első. Azonban ezt az első helyét egyre jobban fenyegetik a koreaiak.
A Nokia története a 19. századba nyúlik vissza, azonban, hacsak nem érdekel minket a Nokia gumicsizmák fantasztikus históriája, nekünk elég a '60-as évekig visszautazni, amikor is piacra dobtak egy autotelefon-szabványt. Természetesen készültek hozzá telefonok is, majd a '80-as évektől mobilokat kezdtek gyártani. A kilencvenes évek végén lettek nagy gyártó, azóta is piacvezető, azonban a részesedése egyre csökken, és, hacsak nem változik a WP7 hatására a Nokia sorsa teljes fordulattal, el fogja veszteni a piacvezetői tisztét.
És miért? Az állandó jellegűvé vált t*kvakarás miatt. NEm érdekelte őket, hogy a többi OS felülete felhasználóbarátabb, a mostani nagy frissítés is csak átdizájnolt ikonokat hozott, majd a Belle, nade könyörgöm, ha az kijön ősszel, akkor is egy évet minimum késett. Az N9 ígéretes, de sajnos sok piacon nem kerül forgalomba, a WP7-re vár a piac.
Nem fog a Nokia eltűnni, az még olyan messze van, hogy addigra megállítják a zuhanó repülőt. Még abban sem vagyok biztos, hogy a TOP3 gyártó közl kikerül. Csak a piacvezetői címét, a patináját és sok ember márkahűségét vesztette el. Pedig - valljuk be - ha a Samu, LG, SE fanok nem is, de a legtöbben (HTC és Apple rajongók közül is sokan) drukkolnak a cégnek, és sok szép emlék köti őket, minket a márkához.

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Való igaz, lassan megkopik a Nokia régi fénye.
Sok gyártó hamarabb, és sűrűbben dob piacra új készülék(ek)et, míg a Nokiánál leütnék az utolsó entert a legújabb készülék-terv PPS-én.

Amúgy meg ez történt télen:
smartnews.hu/2010/12/bejglit-kaptak-a-komaromi-nokia-dolgozok/
Majd ez később:
http://www.mfor.hu/cikkek/85328.html
Hát.. az ilyen cégek menjenek is csak lefelé a lejtőn.. :/

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) kali


kali
(Jómunkásember)

pedig de, mint jelenlegi samsungos (sgs2, előtte sgs), én is drukkolok, hogy támadjon fel a nokia! :K (a két galaxy s előtt; n97 <- n95 8gb <- n95 <- n80 és előtte is volt több nokia telefonom, már a 90-es évek végén 6110 és 6150 típusokkal rohangáltam, illetve a későbbi neves 7110 típust is érdemes megemlíteni, de lehetne még tovább is sorolni...)

(#3) Domxc


Domxc
(senior tag)

Én is drukkolok nekik, és jelenleg is egy SGS-t koptatok. Szerintem, sokan így gondolják, a fent megnevezett LG, SE, és Samu fanok közül, itt nem nagyon a piaci versenygés, és a "kinek az OS-e jobb?" folyik, hanem az, hogy egy tucat ismert, régen Symbianos híres okostelót dobott ki a gyártó, és egyik ember sem szeretné, hogy teljesen becsődöljön, az OS-ek, és a telefonok terén, mivel anno ezeket ők is ugyanolyan örömmel használták, mint a jelenlegi Droidos telóikat. :U

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.