2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

iPod touch 3G 8GB teszt (iOS 4.1-re frissítve)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Külső

Az iPod külsejét illetően csak jót tudok szólni. Az előlap gyakorlatilag egy üveglap, amibe beleraktak egy kör alakú gomot. A hátlap pedig FÉMBŐL van, csak a wifi antennát fedő rész van műanyagból. De az első generációval szemben nem zavarja a szemet. A dobozról is csak jót tudok mondani. Mivel ajándék tok is járt hozzá ingyen tok, annak a dobozát kellet elsőnek kibontanom, ugyanis abban volt az iPod doboza. LOL. A tok semmilyen doboza után jött az iPod plexiből készült doboza, ami még elég kicsi is. A doboz felső része átlátszó, itt van a készülék, az alsó részt pedig papír takarja, ott vannak a tartozékok, a matricák, és a leírás. Az iPodhoz egyébként adatkábelt, fülhallgatót és dokkolóadapter adnak.

Oprendszer

Bár a készülék 3 -as OS-el jött, az első syncel feltettem rá a 4.1-et. Annak ellenére, hogy az iPodokra való frissítés nem tartalmazza a multitaskot és a háttérképet, érdemes felrakni a mappák miatt. Nálam pl. minden mappákba van. Az App Store reg fizetős, de 2€ nem vészes. Ja, és a billentyűzet rohadt jó, most is arról írok.

Internet, App Store

A böngésző király. Kezel lapokat, viszonylag gyors is, a flash hiánya se vészes, hála a beépített Youtube appnak. Az App Store regről már írtam, maga a store elég jó,én ingyen találtam guitarheroszerű és autós játékot. A Youtubenak hála alig lehet érezni a flash hiányát, szembejön vhol egy videó, katt, bevisz a Youtubera, katt a készre, visszavisz a böngészőbe. Van levelező is, semmi különös, ha rámész, automatikusan letölti a leveleket, de megnyitás nélkül nem csinál semmit. :(

Zene

A készülék zenei része tök jó. A készülék majdnem olyan jól szólt gyári fülessel, mint a mobilom egy Sennheiser fülhallgatóval,egyedül a basszus volt gyenge. A lejátszó "rendes" nézetben listás, elfordítva Cover Flow nézetben válogathatunk az albumok között. Szóval teljesen meg vagyok elégedve a zenelejátszással (is).

Egyéb, üzemidő, összegzés

A naptár kiválóan vitte a beépített naptárba írt 2 bejegyzést+két Gmailes naptárat. A számológépet elforgatva tudományos funkciókat is el lehet érni. Van időjárás, óra, kontaktok, és egy Google Maps, aminek van egy 3D-s térkép módja is.
Az üzemidőről annyit, hogy aktív használat mellet naponta töltöttem, de nem merült le soha, csak töltöttem, hogy ne az utcán merüljön.
Összegezve: az iPod touch 45 ezerért nagyon megéri. Ha megnézzük, hogy ebben az árkategóriában van a Samsung Monte is, ahol a kijelző olyan anyagból készült, mint itt a doboz. És a Diva is ennyibe kerül, na az meg no comment. És igen, vannak hibái. És igen, csak a Storeból lehet rá appot rakni. És igen, a mobil böngésző még mindig nem jobb, mint a desktop. Nade kapsz egy gyönyörű kütyüt, egy majdnem-iPhonet, kiváló anyaghasználattal (bár a fém karcolódik, de attól még fém, az előlap meg üveg), ingyen meg pár dolláros játékokkal, wifivel, Samsung Diva áron. Ajánlott plecsni jár rá.

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

A regisztráció nem kerül pénzbe, ezt ingyen megteheted. Csak akkor kell fizetni ha vásárolni is szeretnél programokat, az általad említett összeg sem vész el, jóváírják.
Az meg, hogy egy Montéval/Divával összehasonlítod szerintem baromság. Ez egy lejátszó, nem telefon.

when the sun shines, we'll shine together

(#2) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog (1)

Műanyag wifi antenna. Na azért az alma már tud valamit...

Összehasonlítás a Monte és Diva készülékkel: azokkal speciel lehet telefonálni és sms-t váltani. Milyen ... Már az itáccs, azzal ennyiért még ezeket sem lehet.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) Chosen válasza Samus (#2) üzenetére


Chosen
addikt

Nem az antenna van műanyagból... A műanyag rész mögött van az antenna, hogy ne árnyékolja le a fém.

Mod: Azért nem ártana leírni hanyadik generációról van szó. (Gondolom 3G, de azért a címben is szerepeljen)

[ Szerkesztve ]

(#4) johny dragon válasza Samus (#2) üzenetére


johny dragon
aktív tag

Figyelj, egy notebook árából kijön a Desire, aztán enki se fikázik, hogy a notebook nem tud telefonálni, meg smsezni. Am meg csak kiválasztottam két telefont ebben az árkategóriában, ami nem a noname kínai (vagy szolgáltatói) Android, hanem márkás.

Am meg a mod miért személyes bejegyzésként közölte?

Xperia mini pro 4.0.4

(#5) johny dragon válasza Chosen (#3) üzenetére


johny dragon
aktív tag

3G 8GB, 4.1-re frissítve, hogy pontos legyek, be is írom.

Xperia mini pro 4.0.4

(#6) C4mp3r


C4mp3r
addikt

Annak ellenére, hogy az iPodokra való frissítés nem tartalmazza a multitaskot és a háttérképet, érdemes felrakni a mappák miatt.

Tévedés, a 3. és 4. generációban elérhetőek ezek feature-ök is, 2Gből azért maradt ki, (3G 8GB is 2G-nek számít ebben az esetben) mert csak 128MB memüriával rendelkezik, és az kevés a multitask használatához laggmentesen.

#4: Komolyan azt gondolod, hogy ez egy címlapos írs szintjét megütni?

[ Szerkesztve ]

(#7) [balu]


[balu]
tag

Azért ezt tesztnek nevezni kicsit túlzás.

(#8) johny dragon válasza C4mp3r (#6) üzenetére


johny dragon
aktív tag

Tévedés, csak a 4. gen. tudja a multitaskot. Azt meg még nem lehetett frissíteni, a mert legújabbal jön.

Xperia mini pro 4.0.4

(#9) Zsom! válasza johny dragon (#8) üzenetére


Zsom!
tag

Tévedés 4.0-val a 3. gen.-es 16, 32 GB-osak is tudják.

[ Szerkesztve ]

(#10) johny dragon válasza Zsom! (#9) üzenetére


johny dragon
aktív tag

A 16-os nem kaphatta nmeg, mert nincs is. Innentől mindegy, hogy mit írtál.

Xperia mini pro 4.0.4

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.