2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Wayteq xTAB-100is miniteszt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap elmentem a Speedshopba hogy közelebbi ismeretségbe kerüljek a tabletekkel. Ennek folyamányaként az xTAB 100is-t is jól megböködtem.

Első képernyő kioldásra szörnyen akadt. Ez azért volt, mert aktív háttérkép volt beállítva (az a faleveles vízfelület, ami hullámzik ha hozzáérsz). Miután beraktam egy sima képet háttérnek egyből röcögés mentes tempóra gyorsult.

Netezés: a gyári webböngészővel néztem meg az index.hu-t. Elég lassan töltődött be a lap (több mint 30 sec), viszont miután bejött, gördülékenyen lehetett navigálni rajta, a pinch to zoom is frankón ment. Az oldal alján található indavideókból is elindítottam egyet. Az sajnos elég lassan kelt életre, és akkor is csak akadozva játszódott le. Azt nem tudom persze, hogy mindez nem-e a lassú internetelérés miatt volt-e.

gmaps: tökéletesen működött. Röcögés nélkül lehetett több ujjas parancsokat adni (zoom, forgatás, bedöntés). Persze GPS nincs a gépben, így max otthoni útvonaltervezésre, utcakeresésre van értelme.

játék: a jewels deluxe és az angry birds space-t raktam fel. Mindkettő kifogástalanul ment. Nem volt baj se az érintő képernyő reakcióidejével, se a játékélmény folyamatosságával.

kijelző: szép színek, tökéletes betekentési szögek. Ennél többet nem tudok mondani róla. Próbáltam csomót találni a kákán, de semmi olyan negatívumot nem tapasztaltam ami akár említésre méltó is lehetne.

végül benchmark: nem általlottam lefuttatni a quadrantot sem. Az eredmény:

Total: 1667
CPU: 1322
Mem: 3154
I/O: 2562
2D: 233
3D: 1063

Nem egy izmos vas 3D-ben. A labirintus az gördülékenyen futott, de a bolygós teszt csak 21-23 FPS-el ment, érezhetően akadozgatott.

Hát ennyi. Még a Nook color-on merengtem egy ideig. Quadrantban erősebb eredményt hoz, de ebben szerintem szerepet játszik a kisebb felbontású kijelző.

Szülinapi ajándéknak szánom majd a tabletet anyukámnak, ezért vmi szerethető ámde olcsó megoldást akarok (ne legyen túl nagy kopp ha azt mondja neki semmire nem jó). Most rudi cikk-e alapján a figyelmem a Myaudio termékek felé terelődött, ki kell derítenem hol tudom megnyomkodni a 7/9 inches cuccaikat (Series 7 és 9)

Hozzászólások

(#1) csmiklos-35


csmiklos-35
(újonc)

Szerintem jó kis gép, ilyet akarok venni.

Kivették belőle a HDMI-t, amit kicsit sajnálok, állítólag gyenge a hangja, de ki akar egy ekkora tepsin zenét hallgatni út közben és nincs bluetooth, ami a telefon hiányában nem egy nagy tragédia. Ahogy a GPS is useless egy ekkora méretnél szerintem.

Ellenben a kijelzője összemérhető az Ipad2-vel és fényévekkel jobb a sima 100s wayteq-nél:

régi-új wayteq: http://www.youtube.com/watch?v=vc45qh7AWpw

új wayteq kontra ipad: http://www.youtube.com/watch?v=XyWQMVCebDk

Van benne egy 8000(!!!) milliamperórás aksi, ez majdnem 3× annyi, mint ebben a kategóriában szokásos. 1GB DDR3 ram, sok giga belső memória.

Szerintem nagyon jó paraméterek 60 ezer forintért újonnan.

Egy tabletnél a nagy aksi és a szép kép a legfontosabb szerintem, ez tudja mindkettőt.

(#2) sysindd* válasza csmiklos-35 (#1) üzenetére


sysindd*
(újonc)

Szia, Miklós!
Ha 47000 milliamperórás lenne az az akku, akkor tizenkétszer jobb lenne a fajtársánál? :)
Esetleg nem akkora az igénye, hogy ez a nyolcezres kellett bele? Mennyit megy, ez a fontosabb, szvsz. Mindenki csak méreget, nézi a szintetikus teszteket, a multifunkci kapacitásokat, de én nem kütyüzni akarok, hanem használni, mondjuk öt órán át, aztán töltöm, ha kell.
Na, jó éjcakát.

(#3) csmiklos-35 válasza sysindd* (#2) üzenetére


csmiklos-35
(újonc)

megvettem, még soha nem merült le nap közben, szerintem 5-6 órát bírja a gyűrődést, sőt talán tovább is. A többi hasonló kisebb aksival 3-4 óra alatt megfekszik teljes fényerőn.

Szerintem szuper darab, már úgy értem ennyi pénzért.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.