2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Pénzügyi terveim - hogy is állok most

Írta: | Kulcsszavak: befektetés . pénz . jövő . munka

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A "Mi magyarok, pénzügyi analfabéták vagyunk" bejegyzésem óta kicsit pihenőpályán volt ez a pénzügyi kérdés dolog. Nem volt elég "fölösleges" időm, hogy ezen törjem az agyam és jó befektetés után kutassak.

Se a Chinamaxba, se a Brokernet által ajánlott alapokba nem fektettem be - szerencsére. Na nem egy jól megfontolt döntésről van szó, amivel utólag dicsekedni lehet, csupán annyira sokáig hezitáltam a kérdéssel kapcsolatban anno, hogy végül semmit nem tettem.

És most mi a helyzet? Látszólagos, és sokak számára sajnos nagyon is valóságos pénzügyi válságból lábadozik a világ. Minden, amibe akkor fektettem volna, legalább 30%-ot vesztett az értékéből. Most rossz érzéseim lennének, mivel ez az akkoriban befektetett vagyonom alapján 300'000 forint veszteséget jelentene. Szomorú azért nem lennék, mert pénzügyeket nem szabad érzelmi alapon játszani, bele rokkanna az ember.

Mik a tervek? Még mindig semmi, egyelőre az annyira leszólt bank akciós lekötésekben jegelem a vagyonomat. Ezek egyre többet kamatoznak (11-13%). Örülni is kellene neki, de mégsem teszem. Nem teszem, mert tudom, hogy ez azt mutatja, hogy az infláció ezen érték fölött van, és bár a kézpénz tartalékom vásárló értéke legalább stagnál, de a fizetésem vásárló értéke évente ennyivel zuhan.

Mégis, kezdek kacsingatni a tőzsde felé. Olvasom a Logout társak ezen téren szerzett tapasztalatait, és én is próbálkozok demo számlákon.

Hozzászólások

(#1) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

"Örülni is kellene neki, de mégsem teszem. Nem teszem, mert tudom, hogy ez azt mutatja, hogy az infláció ezen érték fölött van"

Mar miert lenne?... (Egyaltalan, az a fogalom, hogy inflacio, meglehetosen mesterseges es jelentesmentes fogalom az egyszeri ember szemszogebol.)

DRM is theft

(#2) fLeSs


fLeSs
(PH! nagyúr)

a chinamax értéke garantált ha lejáratkor veszed ki.
ha most teszel bele pénzt akkor az kapásból 55%-os hozamot jelent.

(#3) JoeYi válasza fLeSs (#2) üzenetére


JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

nem csak vásárláskori értékre van garancia? Tehát ha most 0.684030 Ft/db -os áron venném, akkor csak erre a szintre kapok garit nem?

Dell e7470, Samsung S6 edge, Samsung UE46ES6100, B&N Nook Simple Touch

(#4) fLeSs válasza JoeYi (#3) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

[link]

most erre volt szükséged? :D

(#5) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Én viszont kínai részvényekbe pakoltam , kb 3 éve. És azóta is. Igaz eleinte volt, hogy 40%ot hozott, most meg ugyanazt el is vitte, viszont október közepén raktam bele megint, és időm még van. Cirka 17 év(múlva jár le) .
Meg az állam is visszaad évente 20%ot a berakott pénzemre (+10%ot az előző évihez képesti növekményre).
Én nem aggódom, ennyi idő rengeteg... szerintem.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6) JoeYi válasza fLeSs (#4) üzenetére


JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

Arról ez nem szól, hogy mi van az időközbeni befektetésekkel. Tehát, hogy a korábbi csúcs vonatkozik-e rá, vagy csak a befektetés utániak. Az a grafikon feltételezi, hogy február 01-től bent vagy. (Vágyis én nem látok erre kitérést)

Dell e7470, Samsung S6 edge, Samsung UE46ES6100, B&N Nook Simple Touch

(#7) fLeSs válasza JoeYi (#6) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

esetleg el is olvassam helyetted? [link]

(#8) -=Libria=- válasza fLeSs (#7) üzenetére


-=Libria=-
(PH! kedvence)

nem akarok beszólni, de ez még midnig nem teszi egyértelművé amit a kolléga kérdezett :U mivel az a fáma arról szól, hogy aki korábban rakott be, és újabbakat rak be, annak a plusz betéteket is az első befektetés hozamának megfelelően perkálják majd ki
viszont az, hogy a "tartam" szó mit is takar, és amire kiváncsi volna, arról nem esik érdemleges magyarázat.....gondolom parasztosan arra kiváncsi, hogy ha ő az ábra alapján mondjuk 2008 májusában rak be, jogosult e a 2008 februári csúcsértékre majd visszafizetéskor, vagy a 2008 májusa és lejárat közti legmagasabb csúcsra, ami jelen esetben alacsonyabb ugye mint a februári...

(#9) fLeSs válasza -=Libria=- (#8) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

a tartam a chinamax indulásától a lejáratig érvényes/értelmezendő.

[ Szerkesztve ]

(#10) tildy válasza fLeSs (#9) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Ezek szerint a chinamax valamennyire garantált alap akkor?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.