2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Hardverapró hírdetések fejlesztése!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos úgy gondolom a sok csaló és a keresés hatékonysága érdekében változtatni kellene egy-két dolgon, ezért írtam ezt a cikket!

Telefonszám megadása kötelező:

Elsősorban a telefonszám megadását kötelezővé tenném, sőt valamilyen ellenőrző módszerrel le is ellenőrizném, hogy működik-e. Például aktiváló SMS. Ezzel hatalmas mértékben csökkenne a csalók száma, valamint a feljelentések is gördülékenyebben történnének!

Értékelési rendszer bevezetése:

Az adás-vételek értékelése közvetlenül a Hardveraprón, valamint a statisztika megjelenítése a profilnál! Például: értékeld az adás-vételt 1/10 valamint vélemény írása! Ez a statisztika megjelenne a felszanáló neve alatt is, ahol a rangok!

A keresőmotor átalakítása.

Szerintem nem elég hatékony az a módszer, hogy az ország "nagyvárosai" vannak felsorolva! Továbbá az sem hatékony, hogy a legtöbb ember bejelöli az összes várost, így sokszor azt sem tudom, hogy hová kell mennem! Én ezeket a városokat megyékre cserélném, és kötelező lenne megadni, hogy hol található a termék és természetesen csak egyet lehetne kiválasztani!

Szerintem ezekkel a módosításokkal sokkal felhasználóbarátibb lenne a Hardverapró és sokak - köztük az én dolgomat is - megkönnyítenék!

Ha te is így gondolod, írd ide, remélem egyszer megvalósul!

Hozzászólások

(#1) Švejk


Švejk
(őstag)

+1
Így legyen! :C

(#2) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Hirtelen ilyenre tudtam összedobni:[link]

Jó lesz így?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#3) DeFranco válasza D1Rect (#2) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

a régi jobb volt :O

(#4) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

"Elsősorban a telefonszám megadását kötelezővé tenném"

Ez baromság. Én biztos nem fogom kitenni a telefonszámomat a netre! És tudom hogy nagyon sokan mások is így vannak vele. Így is, hogy titkosított a számom és csak annak adom meg akiről tudom hogy kicsoda... még így rengeteg baromarcú hívogat hülyeségekkel. Épp most, miközben ezt a hszt írtam hívott valami nő, hogy menjek érrendszeri szűrővizsgálatra... :U Hogy honnan volt meg a számom azt nem tudom...
De 100%, hogy nem raknám ki nyilvánosan a számomat.
És ilyen sehol sincsen. Se a Vaterán se az Ebay-en nincs nyilvánosan látható telefonszám. Gondolom nem véletlenül.

A visszaigazoló sms már egész jó ötlet. De igazából egy 3000 forintos feltöltőkártyás simkártyába kerül az egész! Így hidd el, aki csalni akar az csalni is fog. Nem tart semmibe megvenni egy ilyen feltöltős simet beregisztrálok aztán viszlát... Már akkor is megéri ha csak egy 10k-s valami árát csalom ki valakitől, majd utána eldobom a kártyát az első kukába!

Nem szankciók bevezetése a megoldás hanem az ésszerű gondolkodás!
A Hardveraprón már évek óta kint van a figyelmeztetés, hogy soha ne utalj előre! És ezt azóta se tartja be mindenki, csak páran! Ami röhej.
Nincs olyan, hogy én egy vadidegennek aki életembe nem láttam nem hallottam előre pénzt utalja egy interneten tett ígéretért cserébe! És felőlem lehet 6 millió pirospontja is...
Mindig kizárólag személy átvételt preferálom. Igen, mert csak olyan tárgyakat vásárolok az aprón amiért megéri elmenni és megnézni, kipróbálni, majd személyesen kifizetni és elhozni a terméket. Persze még így is van átbaszásra lehetőség, de jóval kevesebb.
Annyit szoktam alkudni maximum a termékek árából, amennyiért elutazok az adott helyszínre. És alapvetően ezek figyelembe vételével választok terméket. Tehát, hogy az ára megfelelő legyen, ne kelljen pofátlanul alkudni, illetve hogy elérhető közelségben legyen. Ennyi.
5 ezer forintos termékért nyilván nem utazok fel Pestre, de 5 ezer forintos terméket nem is fogok apróhirdetés útján megvenni.
És eddig soha nem volt semmilyen átbaszásom, soha nem volt semmilyen problémám.

[ Szerkesztve ]

(#5) sztanozs


sztanozs
(PH! addikt)

N+1 újhardverapró - meg mikahardveraprokötelezőszabályai topic... :DDD

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#6) Rypejakten


Rypejakten
(PH! kedvence)

Telefonszám megadása kötelező:

esélyes, hogy ebben a pillanatban szoknék le az aprózásról. nem adok meg számot addig a pillanatig, amíg le tudom beszélni az illetővel a személyes találkát. ha eljön, megköttetik az üzlet, ha nem, akkor megy a fekete pont.
[ bambano jogi kételyeinek helye ]

Értékelési rendszer bevezetése:

ha jól emlékszem, ez tervbe van véve az új aprónál, bár nekem a mostani "fapados" pirospontos rendszerrel sincs semmi problémám. aki van olyan láma, hogy megbízhatatlan tagtól vásárol, vagy előreutal, megérdemli a rizikót / esetleges átverést.

A keresőmotor átalakítása.

aki minden várost bejelöl, eleve komolytalan eladó. :)

[ Szerkesztve ]

(#7) Joci93 válasza DeFranco (#3) üzenetére


Joci93
(senior tag)

+1 :K

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#8) caprine


caprine
(senior tag)

A minden város bejelölésének lehetősége önmagában komolytalan. Ha valaki ezt választja, akkor szerintem azt jelenti, hogy bárhol átvehető a termék és akkor hozza is el ide nekem Miskolcra, mert Én itt lakom. Az Én véleményem az, hogy azt jelölje be az ember ahol lakik, persze a falun lévők kapásból kiesnének. Volt olyan meglepetésem, hogy be volt pipálva Miskolc, tárgyalok vele, és akkor derül ki, hogy valójában Sátoraljaújhely, ami 105km, jobb lett volna ha Nyíregyházát pipálja be, az közelebb van hozzá :) Én kiraknák egy lehetőséget, hogy mondjuk irányitószámot be lehessen vinni, és akkor a település kapásból meglenne, csak egy írányitószámos tábla kellene hozzá. .

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#9) caprine válasza Dany007 (#4) üzenetére


caprine
(senior tag)

Én is alapvetően a személyes átvételt preferálom de:
- "soha ne utalj előre!" ezzel csak a PH védi a saját seggét.
- a túlzott paranoia káros.

Találkozik az ember csalókkal, buktam is néhány ezrest tény és való, de emiatt nem alszom rosszul, ez legyen annak a sara aki elkövette ellenem. A pontokat én figyelembe veszem, LEC esetében akinek van 500 pontja nem hiszem, hogy megkérdőjelezhető lenne a korrektség, csak én vettem tőle vagy 10 cuccot, mindent postán kaptam meg, és mindet előre utaltam.

A túl paranoiás emberektől megkérdeném, mi van akkor amikor egy áruházban vásárolnak? Mondjuk a húspultnál állva elkérik a disznó állategészségügyi lapját amiből a pulton lévő sonka készült??? Nem? Érdekes, pedig egy rossz RAM-ba nem hal bele az ember, de egy fertőzőtt húsba már bele lehet halni! Hol marad akkor a paranoia??? Mi van ha volt valami betegsége az állatnak? Mi van ha ciánmérgesétől vagy mondjuk TBC-től halt meg? Mi van ha a hentes, vagy egy rágcsáló levizelte előző nap azt a szalámi rudat ami éppen a fogason várja a felszeletelését? Csak úgy felvetödött bennem.

[ Szerkesztve ]

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#10) sztanozs válasza caprine (#9) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

- "soha ne utalj előre!" ezzel csak a PH védi a saját seggét
A PH nem a saját seggét védi, mivel a PH nem ad el senkinek semmit... Legfeljebb, csak igyekszik egy kis tudatosságot csempészni az emberekbe, hogy nem mindenkinek szabad mindent elhinni elsőre. Elég sok a csaló az oldalon és sokan abból "élnek", hogy utalgatnak nekik mindenféle cucc után, amit sosem postáznak el. Persze előbb-utóbb mind elkapják, de addig megélnek belőle...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.