2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Mobilos emlékeim

Írta: | Kulcsszavak: mobilos emlékeim

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem is olyan régen még a 90-es évek végén még nem volt az , hogy még az óvodásoknak is volt mobilja.
Persze ekkorra már az átlagember számára is megfizethető kategóriába voltak a mobilok,
mert annó a 90-es évek elején még egy kisebb vagyon volt egy telefon.

Aztán olyan 98 környékén megjelentek a szolgáltatóknál a kártyás csomagok és már viszonylag elfogadhatóbb árért lehetett telefonhoz jutni.
Emlékszem ekkoriban még egy Nokia 5110 praktikum csomagban olyan 40 ezert nettó volt, mert akkoriban még divat volt igy feltüntetni az árat, ezzel is megtévesztve az embereket.

Persze ezek még a nagy ormótlan antennás darabok voltak,de számomra a nagy áttörést a 3210 hozta meg, ez volt az első telefon, ami a kezembe került és nem volt antennája.
Emlékeim szerint ez olyan 2000 környékén lehetett, és mindig snake-el akartam játszani, mert olyan menő volt az akkor számomra.
Aztán telt múlt az idő és már a 3210 se volt olyan nagy szám nekem mint régen , mig nem kijött az utódja a 3310 egyből beleszerettem , csak sajnos kezdetben elég magas volt az ára, olyan 50 ezer ft körül.Majd ahogy olcsóbb lett , egyre több embernél láttam és már zavart, hogy mindenkinek ilyen telefonja van , és nekem már nem kell.De aztán megjelent a 3330 ami fel volt wapal turbózva , ez nagyon tetszett nekem, aztán pár hónap mulva be is szereztem egyet.Igaz akkoriban még a GPRS nem volt igazán elterjedve igy hát a sima CS betárcsázós megoldást lehetett csak választani.
Aztán ezek után nagyon felgorsultak az események, és egyre másra jöttek ki a szinesebbnél szinesebb kijelzős mobilok.ma már eljutottunk oda, hogy a mobillal komplett weboldalak tekinthetők meg a kijelzőjén, zenét halgathatunk rajta,kamerázhatunk is, de akár videótelefonálhatunk vele.
Szinte hihetetlen, hogy alig néhány év alatt ennyit fejlődtek a mobiltelefonok

Hozzászólások

(#1) aXXon


aXXon
senior tag

Én nem tudom, személyszerint azért használok mobilt, mert pénzcsináláshoz szükségem van rá. Lassan 3. éves lesz a mobilom. Ne vedd magadra nem személyeskedésnek szánom, de megvetem azokat az embereket, akik azért tartanak ilyen olyan telefont, mert az MENŐ. Hangemberek, a látszatnak élnek és a külsőségekre adnak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség csúcs mobilokra (bááááár....) csupán azt, hogy olyat vegyen az ember, amilyenre szüksége van és kihasznál (esetleg megy a szeme színéhez) és ne az legyen a szempont, hogy ez milyen MENŐ.

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#2) Jégkokó


Jégkokó
veterán

Én se vettem soha csúcsmobilt a legdrágább telefonom 50 ezer ft volt, és most is ezt használom.És nem is cserélem őket hetente, hanem kb ugy évente egyszer de most már több mint egy éve meg van a mostani

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#3) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

A 90-es évek végén azért már nem volt olyan nagy szám egy mobiltelefon, ez inkább a 90-es évek elejére volt jellemző, amikor táska 450-esekkel meg hasonló dögnehéz cuccokkal jártak az emberek, majd jöttek a kezelhetőbb méretü 900-asok, a két sláger a Nokia 2110 és az Ericsson 198 voltak - de ez egy másik sztori, a lényeg, hogy a 90-es évek végén szvsz már azért bekerült a köztudatba a dolog.

Nekem elég sokáig nem volt szükségem mobilra, de olyan 1997 környékén már muszáj volt beszereznem egyet a munkám miatt. Nem menőzés céljából akkor egy 3110 volt az első mobilom.

...

(#4) Jégkokó válasza Pompi (#3) üzenetére


Jégkokó
veterán

Én ugy értettem, hogy a mostani viszonyokhoz képest amikor már az óvodás pistékénél is ott figyel egy mobil.Mert akkor ez nem igazán ivolt igy és akkoriban indult be a kártyás csomagok mind a 2 szolgáltatónál és terjedt el szélesebb körben.Emlékszem olyan 98 körül reklámozták az 5110 nokiát parktikum csomagba valami nettó 40-50 ezer ft ért, és akkoriban még a rendes árát se irták ki adóval együtt.
Persze a 90 évek elején már voltak táska méretű mobilok, de azt csak a pénzesebb emberek engedhették meg maguknak, mert az akkori fizetésekhez képest egy kisebb vagyon volt.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#5) aXXon válasza Jégkokó (#4) üzenetére


aXXon
senior tag

Ne haragudj, szintén ne vedd személyeskedésnek, de megkérdezhetem a korodat?

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#6) McLaca


McLaca
őstag

Azért a mobiltelefónia nem a 90-es években kezdődött. Épp idén 50 éve, hogy megjelent az első - tárcsás! :D - mobil, potom 40 kilót nyomott, és autókba telepítették.
Azóta tényleg hatalmasat fejlődött az iparág.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Az a 3330-as volt, amiben először wap volt. Nekem ebből az időszakból, amikor kártyásan nagyobb tömegeknek vált elérhetővé a mobilozás, mindig a piskóta alkatelek jutnak az eszembe. :)

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#8) Grass


Grass
aktív tag

Mélyen szántó írás…

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#9) Daweee


Daweee
őstag

Elírtad: nem 3300, hanem 3330 volt a wap-os csoda :D

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.