2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Kell a Púder –JBL FREE X miniteszt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár hónapja a futáshoz, edzéshez ruháztam be egy kínai vezeték nélküli fülhallgatóra (TWS I7s). Mivel ennek a kínai csodának az akkuja nem egy izmos fajta ezért váltottam. A saját márkás termékeink közül a JBL FREE –re esett a választásom.

A csomagban a töltődobozon kívül kapunk még szilikon védőborítást és 3 különböző méretű szilikon gumit az eltérő fülméretekhez. A töltőkábel a JBL-nél a már jól megszokott hülye biztos (USB Reversible), amit fordítva is be lehet dugni a telefontöltő aljzatába.

kicsomagolási videó: [JBL FREE kicsomagolás]

Legelső benyomások : Amikor hallgattam a zenét séta közben először azt hittem valami cicereg, de bejött 1 cin dobszóló és akkor esett le csak, hogy ez a fülesből jön. A másik tapasztalat pedig az volt, hogy a szobában hallgattam zenét és kb a 10 másodpercenkénti basszus úgy hangzott minta döngették volna az ajtót, ki is kellett vennem a fülemből, hogy tényleg kopognak-e.
Tehát a mély hangok iszonyúan jól szólnak.

A kis kütyü headset-ként is megállja a helyét, valamint a telefonnal párosítva a google hangfelismerés hiba nélkül felismeri az elhangzott szavakat.
Az a kínai csodával szemben nincs alapzaj bekapcsoláskor, a hangzása kristálytiszta, és ahhoz képest, hogy 4 óra üzemidőt bír ki nem nehéz a két hangszóró. Pittyegéssel jelzi ha merülni kezd a füli akksija, de a kínaival ellentétben nem suttogja egy női hang 10 másodpercenként, hogy "low power", csupán kb 2 percenként diszkréten pittyen egyet.

A töltődoboz belsejében a bal és jobb oldal piktogramozták melyikkel mit tudunk csinálni,
a Füleseket egy kis mágnes húzza helyére a töltőben.

A töltődobozzal négyszer tudjuk feltölteni a füleseket, a dobozt magát pedig kb. 30 perc feltölteni.
Amit hiányolok az a kapcsológomb a púderes dobozon amivel ki és be kapcsolható lenne a töltés, mert ha pl. csak hordozni akarom benne a fülest és nem szeretném, hogy töltse. Habár az is igaz, hogy amúgy kikapcsol a töltés, ha teljesen feltölti a hangszórókat.

Sötétben Smile -nak látszik a töltés alatt lévő doboz:) ;] :D :))

A mágneses töltő doboz működése:

Baromira leszűri a külső zajokat a szilikon gumi nagyon jól simul a fülhöz, így stabilan a fülben tartja azt. A fülesen 1-1 gomb található, amiket különböző funkcióval láttak el, a jobboldali mindkettőt kikapcsolja, a baloldalival pedig zenét tudunk léptetni előre-hátra.

A jobb oldali tartalmazza a mikrofont, így az headset-ként is működik, kb. 3-4 órát bír egy töltéssel, a púderes doboz alakú töltőbe rakva kikapcsolja a füleseket és azonnal tölteni kezdi, valamint ha kivesszük azonnal be is kapcsolja azokat.

Kicsit bumszli a fülesek,de hát az akksikat valahol el kellett helyezni. A zenehallgatás közben a LEDEK nem villognak így felesleges energiát nem pazarol erre, sportolás, futás közben is stabilan a fülben marad.
A használati utasítás van magyar nyelven is:

Összességében teljesen meg vagyok elégedve, lehet még a hangszerelést is ezzel fogom végezni ;] v3

JBL FREE .Hazatértem

Hozzászólások

(#1) mgoogyi


mgoogyi
senior tag

Tartósnak bizonyult?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.