2021. május 16., vasárnap

Gyorskeresés

Star Wars - Az utolsó Jedik --- tömören ---

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miért nem működik az AdBlock!? Már vagy tízszer lement ez a ferde-szalagos hirdetés. :o

Na ne! Már megint ez a karikaturista látens-homoszexuális náci-sztereotip német katona az eleve felfújt karaktert is ironikus bődületben túljátszó színésszel.
Punch it SpaceCowBoy! Punch it SpaceBaby! Punch it. Punch it. :DD
Ó! Hát ez a hidegháborús veterán orosz tiszt a vörös fényben úszó arccal az, aki a Birodalmi oldalon ért egy kicsit az űrcsatározáshoz és a soha véget nem érő háborúkhoz ... és BUMM, halott!

Hé Hux! Hogy marad így pénz a Birodalmi költségvetésben az n+1 halálcsillagra, ha nem tudsz leállni a methamfetaminnal? Nézz magadra! Az egyik ilyen hallucinálós izomgörcsös rohamnak szívleállás lesz a vége! Nem beszélve arról, hogy a Birodalmi GDP 10%-a a kartelles kenőpénzekből jön be, és nem jó reklám, ha a közszereplők egész nap szét vannak csúszva a cucctól.

Ez eddig nem indul túl jól...

Egy messzi messzi hagyományőrző tanyán...
GettóTündér találkozik Részeges SzájKarateMester III-al, akinek a mechanikus kézremegéséből ítélve még nem volt meg a reggeli feles, ezért inkább bezárkózik a pottyantósba, remélve hogy oda azért mégsem követik.
De milyen udvarias, hogy a háta mögé hajítja el a fénykardot. Azt hittem a lába elé fogja ejteni, várva hogy letérdel-e ott elé a nő. :D

Most pedig ismerjük meg Optimus Tiberius "Gholam" Super'Snooker Prime-ot és tánckarát, a Vörös Csapatot, mert..., csak mert... talán hogy gondolkozhassunk közben, hogy melyik korábbi karakter fattyú gyermeke lehet, akit kidobtak a színfalak mögött a kukába, mert azt hitték halva született, pedig mégsem, csak ronda szegény, de ezért most bosszút akar állni a világon, hogy nem fogadták el így még a szülei sem. De fogalmam sincs (Vader baleset miatt volt torz, nem genetikailag, szóval passz, hogy ez honnan öröklődött).

GettóTünder türelmesen tanulmányozza a perverz öreg mester szürke hétköznapi életét, remélve hogy lassan beindul a parti, és előkerül valami ütősebb cucc is a zöld tejtől. Szokás szerint az Ős Fának szentelt zarándokúttal indul a trip.

Ja igen, a nyugdíjas otthon / állatkert ... izé, az Űrben, a lázadó hajón ... sohasem felejtették el, hogy kell "bulizni", végig javában dúl a háború, mint mindig, ezrek és százezrek halnak meg mindkét oldalon, ahogy kell, nem borult még fel a világ rendje és egyensúlya, az Erő velük van.

Finn próbál maga mellé csábítani egy mellékszereplőt, mint ahogy az RPG játékokban toborzunk magunk mellé NPC-ket csapattagnak. (Direkt jó hangosan topog el a síró nő mellett, remélve hogy feltűnik neki.) Gondolom elő pajzsnak és unaloműzésre szeretné maga mellé tudni, de kicsit elvadul az ismerkedés és már az első tapizás helyett is eldurran egy sokkoló (ezek a perverz ázsiaiak... csak hogy mellőzzük a sztereotípiákat...). :))

Kapunk némi technoblabla-t, amiből én őszintén semmit nem értek, de annyit felfogok, hogy ez lesz a csata kulcsa, úgyhogy biztos működnie kell akkor is, ha semmi tudományos alapja nincs és az űrvarászlat magyarázata nem fárasztja magát logikus felépítéssel.

A rekonstrukciós plasztikai sebészet sötét titka, hogy az erős érzéstelenítők az űrben olyan enyhe hallucinációkat okozhatnak, mint például mások jelenlétének téveszméi, amit az eleve zavart elmék telepátiával azonosíthatnak. De az igazi csavar akkor jön, ha a másik oldalon tényleg hallgat valaki, aki szintén be van tépve.
Igen... ugyanis a hagyományőrző (vagy az ismert magyar humorista szavával élve alkoholista) faluban is indul már a buli. Előpattantak a DMT manók!
(De amúgy komolyan..., honnan jönnek azok a törpék egyik pillantásról a másikra, ha nem egy pipából szívták össze őket egy lila ködös álomban Luke-ék? :D Szándékosan feltűnő a viselkedésük, kiszúrja az ember szemét, hogy korábban nem voltak ott, pedig most tele van velük a falu és izegnek-mozognak mindenfelé...)

Egy újabb trip. Ismételtelt tisztelgés a természet előtt.
Nem igazán ismerem az eredeti szabályrendszert, de erős a gyanúm, hogy 2 perc alatt csak akkor léphetünk Kezdő-ről rögtön Mester szintre, ha a játékmester/mesélő is kért a meszkalinból.

De hé! Kezd biztatóan érdekes lenni a film!

Végre van egy kis értékelhető viccelődés, de még inkább egy távolról meglebegtetett gondolat, hogy esetleg elmerészkedhetne majd a történet abba az irányba, hogy nem csak Jó és Rossz, avagy Világos és Sötét fanatizmus létezhet örök véres konfliktusban, hanem létezhet szürke és ezzel netán még valamiféle harmónia és béke is. De persze Luke elzárja a csapokat, és ha kijózanodtunk, akkor mehetünk is vissza háborúzni.

Újabb nagy pirospont a filmnek, hogy látunk valamit a hétköznapi civil életből is. Épp pár perccel a jelent-váltás előtt tettem fel magamban a kérdést, hogy vajon léteznek-e még egyáltalán civilek ebben az univerzumban, vagy már csak a nácikomcsik és anachia-hippi-lázadók kergetik egymást körbe-körbe, miközben minden bolygó halott. Még a látványvilág sem rossz (ezer ponton lehetne kritizálni, ha darabjaira szedjük, de egyszerűen végigfutva rajta csak pompás vizuális orgia, és szerintem ide nem is kellett semmi több).

És most jön a csúnya másnap, mikor mindenki fejfájással ébred, és másképp emlékszik arra, hogy ki ütött előbb az este, csak az a biztos, hogy kin mennyi kék folt van. De aki visszafogta a piát az éjjel (GettóTündér), az Mester-ről Legenda szintre léphetett (gondolom a játékmester itta meg az ő részét is).

A nyugdíjas otthonban (avagy a lázadó hajón, mert úgy tűnik öregedő társadalom a hippiké) is éleződik a feszültség.
Közben pedig megtaláljuk azt, akiről azt hittem az új Solo (de erről majd később).
A lovaglós rész ismét szép.
Végül pedig láthatjuk, hogy a kemény drogok hatása alatt köttetett "szerelem második látásra" jellegű plátói románcok hamar átfordulhatnak idilliből könnyhullatós veszekedésekbe, ahol azé az erkölcsi fölény, aki kevesebb rokonát mészárolta le tavaly karácsonykor. Kár hogy nincs totális megfigyelő rendszer az SW univerzumban (pedig mindig spórolnak a halálcsillagon is), hogy visszanézhessük Luke vajon mit akart éjjel a kieresztett fényrúdjával Kylo ágyánál (bár, na jó, én is inkább kihagynám azt a bejátszást, tudjuk hogy semmi jót és nem mentség, ha részeg volt :))).

Rey-t pedig elnyelte a fekete luk. Örültem, bizakodtam, hogy történik valami érdekes. Reméltem, hogy visszakanyarodunk az ötlet felé, hogy Rey esetleg járhatná a szürke utat...

Újabb acid flashback Luke módra.
(Miért remeg a robotkéz? Az alkoholizmus tönkreteszi az áramköröket is?)
Luke úgy dönt megpróbálja feloldani konfliktusait a fanatizmus néhány maradék ereklyéjének elpusztításával, de nem sikerül neki, mert Szellem-Joda széttrollkodja az egész jelenetet. Szomorú, de az őrület elől nincs menekvés a saját elménk mélyére, és 20 év alkoholizmusból sem józanodunk ki fél nap alatt.

Amúgy ki ez az új Solo? Szerintem nem a színész az ismerős, hanem maga a karakter, és nem csak Solo-pótlék jelleggel, hanem valahonnan copy-paste koppintás az egész, csak nem jövök rá, hogy honnan és ki. De egyelőre abszolút kiszámítható. (Ja, és nyilván ő is alkesz. Nem tudom mi van most az SW univerzumban, hogy mindenki piás, aki nem birodalmi amfetamin-náci. Chuwakka most viszont végig szín józan, úgyhogy felteszem áruló kettős-ügynök lett! :DDD)

A ruhagőzölő robot briliáns vicc. :) Minden más viszont hülyeség, ami akkortájt történik. Bár talán a liftrománc még elmegy. De Rey végere találkozik Scarface-el.

Az ezüst kenyérpiritó-sisakos nőről most sehogy sem ugrik be, hogy mi szerepe lehetett az előzményben, de nem is várták el tőlem, mert kvázi mindent elmesélnek róla újra apránként, ami történhetett. :P

Újabb tiszteletkör a nyugdíjas hajón, majd újrajátszás, ahol az Uralkodó szerepében Scarface, és hahh, Vader szerepében a saját unokája.
Egy valamit már biztos megtanultam: egy Jedi/Sith tárgyaláson már három tűzzáró zsilipajtóval messzebb el kell venni mindenkitől az összes fegyvert és fennhagyni a bilincseket. Ezek egyszerűen sohasem tudnak szépen játszani. Fél perc nem telik el, és mindenki megcsonkolja a rokonait, megöli az üzlettársait, és hülyére veri a románcait. Ja és persze mindezt akkor is, ha épp lehetőség lenne megtörni az ördögi fraktált.
Jó, tudom, én voltam hülye, hogy reménykedtem, hogy ez most valami más lesz.

Blablalaaa...
Ki az a szenilis öreg, aki kiszökött az otthonból és véres lábbal sétál a lövészárkoknál? (Tudom, valami ismert színész, de attól még mit csinál itt?) De még inkább ki az a marha, aki nyalogatja a vért? :))
Tudtam, hogy ebből a részből sem fog hiányozni a halálcsillag, még akkor is ha csak egy miniatűr verzióra futotta. :P
(Amúgy ki vitte ezeket az őrülteket Red Lyrium közelébe? :DD)
Hol van már Solo II? Kb. itt kéne visszajönnie. Lehet, hogy nem is jön?
A kamikaze-szabotázs egész jó volt (váratlan és meglepő, de hihető).
Blablalaaa... Nem varázslat, hanem füst és tükrök!
Hé, ennek a nőnek mindig ilyen vastag volt a nyaka?

Hurray! Megmenekült a háború! Éljen a háború! Örök háborút mindenkinek!
Sőt, 8+1 film (és megannyi sorozat, játék, és könyv, és izé meg na...) után MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK !!!!

És persze: Egy gyűrű mindenek felett!

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Csak saját fogyasztásra használod, vagy kereskedsz is vele? Engem érdekelne.

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#2) D1Rect válasza lezso6 (#1) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

:DDD

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#3) KISDUCK


KISDUCK
őstag

"Star Wars - Az utolsó Jedik --- tömören ---"

Star Wars - Az utolsó Jedik --- bekábsziszva ---

(#4) Redneck


Redneck
veterán

A film szerintem is egy rakás szar volt, de ez az iromány se semmi... Lehet még meg is értem. Ésszerűen megfogalmazott kritika született pár helyen, de jól beszakadva még senki sem írt róla. :N

A filmben számomra az a legdurvább, hogy visszasírom az előző részt, pedig az szintén nem lett valami jó.

Egyébként jól kivagy tesi'. :C

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#5) janeszgol


janeszgol
veterán

Figyelem! Gyenge idegzetűek kérem lapozzanak.

Hát én nem vagyok egy nagy SW fan. Az első három (újabbak) rész még tetszett, de a 4-5-6 (régiek) annyira unalmasak voltak. A 7 elmegy kategória volt, a Zsivány egyes nekem nagyon tetszett és a nyolcas is tetszett érdekes módon.

(#6) cinemazealot válasza janeszgol (#5) üzenetére


cinemazealot
addikt

Érdekes, hogy a 4-5-6 nekem is itt-ott unalmasnak tűnt, de hangulatukban akkor is lekörözhetetlennek tartom őket. Tetszett, hogy sokáig csak ezek az epizódok voltak meg, amik köré egy nagyon masszív és konzisztens univerzum tudott kiépülni. Az 1-2-3-ról az a véleményem, hogy a midikloriános hülyeséget leszámítva szükség volt a politikai háttér bemutatására, mert egy háború valahogy így indul el: itt-ott sarokba szorítanak valakit, aztán megy néhány szópárbaj a parlamentben, felturbózzák a hadi kiadásokat és csak azután kezdődik a durr-bele-bumm. A 7-be én is bele tudtam volna kötni pár helyen, de nagyrészt ki voltam vele békülve; elismertem, hogy J. J.-nek nehéz dolga volt, hogy mindenkinek megfeleljen. A R1 nagyon tetszett (bár abban is voltak maflaságok), de a 8-ra azt mondtam, hogy köszönöm, ennyi: SW-ra többet nem költök moziban.

[ Szerkesztve ]

(#7) betalokk


betalokk
tag

Mint egy brazil szappanopera. :F

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.