2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

WONYX SMW15 mélyláda második felvonás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv ismét!

Augusztus elején kaptam meg ezt a dübörgőt, amiről írtam is egy kis bejegyzést. Mivel sajnos csak dísznek volt jó,és az utolsó utáni alkalomkor gyakorlatilag darabjaira hullott, így sokáig nem is foglalkoztam vele.
Az otthoni rendszerem kielégíti alapvető zenei igényeimet, viszont mostanság volt bennem egy kis hiányérzet, és nem mehet úgy a végtelenségig, hogy a házimozi erősítő mélyhang szabályzója csutkára fel van tekerve.
A hiányérzetet tetézte még az is, hogy azelőtt volt négy aktív mélyládám, amiktől nem váltam volna meg, ha nem ajándékoztam volna el őket.
Ugye, szerintem sokan jártunk már úgy, hogy szeretett dolgunkat mégis elajándékozzuk egy különösen szeretett személynek.
Így mentek el szeretett dübörgőim, a legjobb barátomnak, a legjobb kollégának, a legkedvesebb ismerősömnek, a negyediket meg úgyse gyakran használom, menjen az is,vigyék.
Aztán meg van egy kis hiányérzet.Ez ellen úgy harcoltam, hogy különböző indokokkal húztam-halogattam egy másik szubláda beszerzését.
Mert most nincs rá pénz,nem is kell igazán,majd valamikor...Ez is ismerős ugye? :)
...Karácsony előtt mindig tartok egy kis lomtalanítást, kisebb-nagyobb dolgokat összeszedek,amiket már legalább két éve nem használok, egy részük megy a kukába, más részüket elviszem be a melóba, vigye aki akarja.Ami megmarad, szintén kidobásra kerül.
Na most,10. hó16.-án szombat reggel hét órakor, első kávé utáni félkómás állapotban,kedvenc mamuszomban szöszmötöltem a pincében, válogattam a lomokat, és úgy belerúgtam ennek a sz@rnak a sarkába, hogy a soson törzsfőnök irigykedve hallgatta csataordításom. :D
Ez volt az utolsó csepp a pohárban.Egyfelől sosem volt 38 centis hangszóróval szerelt basszusládám, másrészről ha most azonnal nem tudok mit csinálni ezzel a kutricával, megy a szemétbe.
A feladatot két részre bontottam:új hangszóró beszerzése, és a doboz megmerevítése.Az egészre maximum 50 ezret szántam.Ha ennyiből nem jön ki,akkor veszek egyet használtan.
Eltelt vele a hétvége,mire találtam a neten cserehangszórót,(könnyebb része) és ajánlatot kértem a dobozmerevítésre(macerás része).
Végül is Thomanntól megrendeltem a dübörgőt:

Alig érem át a mágnest :DDD

A régi(fényes) és az új(matt) egymás mellett.Mindkettő 300W.Talán mégsem? :DD
A mélynyomó márkáját nem ismertem eddig,de nem csalódtam benne.
Öntött kosár,19 centis mágnes és hét kiló önmagában.300-1200W teljesítményű,(szinusz/max)92 dB érzékenységgel.
A márkája the box Speaker 15-300/8-A.
Link:https://www.thomann.de/hu/the_box_speaker_153008a.htm
A doboz javíttatása már keményebb dió volt.Mivel nem volt hozzá anyagom, minimális a szerszámkészletem ilyenféle munkához(nem erre vagyok szakosodva)és a hozzáértésem is hagy kívánnivalót maga után, így körbetelefonáltam mindenféle asztalost, hobbiépítőt, hiába.Legtöbbször nemleges választ,kismértékben ígérgetéseket, valamint telefonlecsapásokat kaptam, úgyhogy kezdtem elszomorodni.
Végül a neten találtam egy autóhifivel foglalkozó csapatot,akik vállaltak egyedi ládaépítést is.
E-mailben felkerestem őket, és leírtam a nyűgömet.Meglepően segítőkészek voltak, sikerült nyélbeütni a dolgot, elvállalták, hogy készítenek egy 85 literes ládát 18-as MDF ből.Annyira megörültem neki,hogy az sem érdekelt már, ha szokatlan lesz a formája.Hamarosan megkaptam a hatalmas, súlyos csomagot.

Igazán príma munkát végeztek, nagyon masszív, igényes és minőségi a konstrukció.Külön örültem a háromszögletű reflexnyílásoknak, amik nagy hangerőn is szuszogásmentesek.
Kissé furán mutat a nappaliban, de a hangja lenyűgöző.
Alacsony hangerőn is stabil alapot ad a zenéknek, ugyanakkor nem tolakszik, csak akkor szól ha kell.
Egy MC Crypt végfokról járatom, aminek van külön szub kapcsolója.Körülbelül 80 Hz a vágás frekvenciája, persze fülre.
Egy óra melegítés után persze kissé meghajtottam fél hangerő fölé kicsivel.Drága párom riadtan szaladt be, és azután érdeklődött, hogy most a maradék szovjet nehéztüzérség gázolt végig a házon,vagy csak szimplán a bontókalapáccsal kezdtem el játszani?Sietve megnyugtattam,hogy egyik sem, csak szimplán hülye vagyok. :DDD
Összességében maradéktalanul elégedett vagyok vele, bőven hozza azt a szintet,amit a négy aktívam hozott anno, a házimozi erősítőjének mélyhangszabályzója újra középen áll, és új élményekkel gazdagodott mind a zenei mind a film felhozatal.
Természetesen a párom a lelkemre kötötte,hogy ezt már semmi esetre sem ajándékozzam el, amibe boldogan beleegyeztem.
Nem úgy alakult, ahogy elképzeltem, sajnos nem tudtam megmenteni a kínai csodát, de arra jó volt, hogy egy lökést adjon,és véghezvigyem mindezt.
Összegzés.

A mélyhangszóró 29 ezer volt,a ládát 25 ezerért készítették el,mindkét árban benne van a szállítási költség is.Négyezerrel túlléptem a keretet, de még így is úgy érzem, ezért a pénzért maradéktalanul megérte.
A mélyládát a Tutihifi készítette, ezúton is köszönöm kiváló munkájukat! :R
(Az itt leírtak a szerző szubjektív élményét tükrözik,és a benne feltüntetett dolgok nem minősülnek ajánlattételnek.)

Köszönöm hogy végigolvastad,ha Neked is volt hasonló élményed,ne tartsd magadban!Sziasztok! :)

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Szóval belerúgtál a kínai csodába, és hirtelen felindulásból csináltál egy másik nyomót? :D Amúgy a kínaival mi lett?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Jack Hunter válasza Samus (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Az volt az utolsó csepp a pohárban,hogy belerúgtam abba a kotlába,és igen,ezért csináltattam új mélyládát.A régi még megvan,kint van a folyosón,macskák laknak benne.

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.