2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

WONYX SMW15 "mélyláda"

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Houston,baj van! Támadnak a kínaiak!

A tegnapi nap folyamán tulajdonosa lettem ennek a dübörgőnek. A mentségemre szóljon,hogy én nem akartam!
Az egyik kedves ismerősöm tukmálta rám,és bár tudom,hogy ez egy kétes minőségű termék,tízezret megér! felkiáltással elfogadtam tőle ezt a szerkentyűt.
Gyári dobozában került hozzám,mert eredetileg párban érkeztek,de az egyik kipróbálása és elhalálozása után kaptam meg a maradékot,hogy csináljak vele amit akarok.
Úgy gondoltam,megírom ezt a kis bemutatót,okulásul.Másra úgyse jó.
De ne szaladjunk ennyire előre.A készülék egy szép fehér papírdobozban érkezett meg hozzám, rajta a cucc sziluettje és persze a paraméterek.

A mélyláda bass-reflex kialakítású,38 cm hangszóróval szerelt, és 600W maximális terhelhetőségű.
:C
Súlya 16 kiló.
Nyilván a Balaton Soundot is ilyenekkel hangosítják. :DD
A Subwoofer műanyag zsákban lapul,némi papíráruval és hungarocellel egyetemben.

Teljesen kibontva egész jó benyomást kelt,fekete filc borítású,az egész előlapot kitöltő fém ráccsal van felszerelve,ami mögött ott kuksol a hangkeltő.Bár a gyártót zárták volna rács mögé
Van rajta két műanyag fül,a tetején egy szabvány 35 mm állványhüvely,a hátulján tekerős,6,5 jack,és speakon csatlakozótálca van,és négy darab gumilábon áll.A sarkokat élvédőkkel látták el.

Miután így megismerkedtem vele,becipeltem a szobámba,és összekötöttem egy 2x100W teljesítményű erősítővel.A hangzása kegyetlen.Elefántot is lehet vele kínozni,nemhogy embert. :D
A hangzás alapján valóban lehet benne valamilyen sávszűrő,de az egész konstrukció annyira erőtlen,huppogós,dobozízű "mélyeket"produkált,és annyira nem tudott semmilyen beállítással sem beilleszkedni a többi hangfal közé,hogy még egy zeneszámot sem bírtam végighallgatni vele.
Próbáltam házimozi erősítővel,végfokkal,keverőerősítővel normális hangzásra bírni,de semmiképpen nem volt hajlandó normálisan muzsikálni.
Úgy döntöttem,szétszedem.
A grillt nem tartja semmi,csak szépen be van feszegetve a helyére,ezt egy vékony csavarhúzóval ki lehet piszkálni.
Az olcsóság már itt felüti a fejét,a hangszóró porvédő sapkájára egy csepp ragasztó rászáradt,és a kosár is meg van nyomódva.A rögzítő csavarokról meg inkább nem mondok semmit.A reflex nyíláson keresztül látszik,hogy belül nincs semmiféle csillapító anyag,ez sem túl bizalomgerjesztő.
Kiszedtem a hangsugárzót,és a sejtésem beigazolódott.Egyszerű felépítésű,lemezkosaras széria,minimális mágnessel,hangtekerccsel,még arra sem vették a fáradtságot,hogy a bevezető szálakat bevarrják a tartósság jegyében.A hangfalkábel minősége sem túl jó.Viszont a pólusvas meg van fúrva,hogy könnyebben távozzon a füst hő.
A membrán impregnált papír,a porvédő meg műanyag.Az egész konstrukcióról süt,hogy nemhogy hangosítási célra nem alkalmas,de egy erősebb házibulit sem biztos hogy kibír.
A doboz valóban nem tartalmaz csillapító elemet,van viszont egy egyszerű hangváltó,és tessék-lássék a doboz is kapott igénytelenül,kókány módra beépített merevítőket.Mindenhol ragasztó nyomai látszanak,a hordfül mellett pedig belelóg a dobozba a szövetborítás.Mindkét oldalon.

Maga a doboz sem egy masszív valami,konkrétan az ujjam vastagabb mint a doboz anyaga.
Mindenesetre szépen összeraktam,kidobni sajnálom,most itt ül a sarokban.Engem néz.Látok még benne fantáziát,lehet hogy lesz még egy epizód a feljavításról,mert innét már viszonylag minimális ráfordítással ha nem is profi ládát,de hallgatható cuccot lehetne belőle csinálni.
Szóval,ilyen egy kínai hangcucc.A körítés szép,de amint a kulisszák mögé néz az ember,elszomorító dolgokat láthat.A bemutatott készülék új ára 30 ezer Forint körül mozog.
Nyilván,ennyi pénzért nem vár csodákat az ember,mármint újonnan,de ennyire olcsójános módjára kivitelezni valamit,ami egyáltalán nem elégíti ki az ember legalapvetőbb igényeit sem,ez elszomorító.
Jó lenne,ha nem csak a kínai mobilos piac,de az audio vonal is erősödne már,mert amíg ilyen termékek érkeznek a távol-keletről,addig nekem a kínai=bóvli.
Köszönöm,hogy végigolvastad a bejegyzést,kíváncsian várom a hozzászólásokat,de kérek mindenkit,a személyeskedést,oltogatást mellőzzük!
További szép napot,sziasztok! :)

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

30 ezresért használtam elég jó ládát is lehet kapni, autóhifiben legalábbis. 10 rugóért is kapható pofás nyomó, csak egy láda kell mellé. Mondjuk nem tudom, az asztali erősítők hogy állnak a 4Ohm mellé.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Jack Hunter válasza Samus (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Igen,pl a DLD Acoustic 30cm mélynyomóval szerelt autós szubládája is körülbelül ennyiért kapható meg,és arról ordít,hogy nagyteljesítményű nyúzásra tervezték.Leginkább keverőerősítőről lenne érdemes hajtani,mert ha jól tudom,abban sincs hangváltó, és a házimozi és sztereó otthoni erősítők meg leginkább 6-8 ohmos hangfalakat tolerálnak.Amúgy mindegy is,mert ettől a szutyoktól bármi jobb,csak az igény/pénztárca kombót kell összehangolni.

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#3) MineFox54


MineFox54
őstag

Vannak igen jó kínai termékek, csak nem ennyiért... Pro Audioban...

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#4) wody21


wody21
tag

"... hogy könnyebben távozzon a -f-ü-s-t- hő." Ezen hangosan felnevettem, már emiatt megy a hatalmas támbzáp, és természetesen köszi a termékismertetőt'. :)

(#5) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Köszönöm!

Egyébként adtam neki még egy esélyt.Amíg dolgoztam,addig nyolc órán keresztül sercegett rajta az Isotec hivatalos hangfalbejáratója.Mondom,hátha.Láss csodát:valamelyest finomodott a hangkép,erőre kaptak a basszusok,bár a dobozhangzás megmaradt,de mintha hallgatható lenne.Gondoltam,végignézek egy filmet,de pár zúzós effekt után leesett benne valami.Megint szétszedtem,az egyik merevítő szépen kiesett belőle.Ráadásul,a kiszedett hangszórónak is fura mellékzöreje volt.Jobban megnéztem,és a kezemben maradt a mágnes.Ember...És ne legyek rá mérges. :((

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.