2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Sal pa 25 Active-olcsón jót?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Halihó!

S.kollegám jóvoltából ismét hozzámkerült egy belépő kategóriás távol keleti hangkeltő.Drága jó fiacskájának vásárolta körülbelül 2015 körül, újonnan.A lelkem nem egészen fél év után ráunt, így a gardróbban landolt, mert eladni nem akarták, kidobni meg sajnálták, végül őszi lomtalanítás után került hozzám "mert te ugye szeretsz minden ilyen sz@rt!" Felkiáltással.
Nem fűztem sok reményt hozzá, a legutóbbi kínai kalandom miatt (Vonyx mélyláda ami végül is elbontásra került).Tervem az volt, hogy kipróbálom, esetleg kipofozom ha kell aztán mehet tovább olcsóért, mert már így is alig férek a mindenféle bizbasztól.Nem így történt.
Lássuk hát közelebbről történetünk főhősét.
60x30x35 cm méretű,ami a valóságban 59x29x32 centiméternek felel meg(megmérve) áll egy aktív és egy passzív bass-reflex kialakítású dobozból.Huszonöt centis mélyközépsugárzóval és tölcséres piezó magashangsugárzóval szerelt,120/80W teljesítményű party hangfal.Utóbbi adatért pirospont,legalább nem akar nagynak látszani a mindenféle több ezer Wattal. Íme:

Az aktív előlapján lehet bekapcsolni, a hangerőt állítani,továbbá kapunk még egy magas-mély hangszínszabályzót,valamint két 6,5 jack mikrofon bemenetet,aminek hangereje és visszhangja is beállítható és persze az elmaradhatatlan ezúttal piros üzemjelző ledet.
Egy béna fénykép:

A hátulján kapott helyet az erősítő, rca bemenettel amivel csatlakoztatni lehet mindenféle zenét lejátszó eszközhöz, valamint a csíptetős hangfalkábel csatlakozókat is itt találjuk a szubnyílásokkal egyetemben.
Az olcsóság érzetét kelti az elég egyszerűen rögzített grill a mélysugárzó előtt:

Ez a csavaros megoldás nem túl szép,de legalább hatékony.Egy helyére szorulós, körmös megoldás talán jobb lett volna, de az hétszentség, hogy ez így legalább minden körülmény között a helyén marad.

Leszedtem a védőrácsot,így már tisztán látszódik a dübörgő,melyen büszkén virít a gyártó logója.A papír membrán meglepően súlyosnak,masszívnak érződik,a butilgumi membránszél pedig szerencsére nincs felkeményedve, feszesen, rugalmasan tartja a membránt.Szerelési bakik nincsenek,a kosárszél ép,a csavarok feje sérülésmentes.Néhány helyen kikandikál a megszáradt ragasztó, de nem túl feltűnő.
Kiszedtem a mélynyomót, és itt ért néhány kellemes meglepetés.
Az első jó dolog, maga a doboz, ami meglepő módon nem olcsó pozdorjából,hanem jóféle MDF anyagból készült.

A második meglepetés akkor ért,amikor megfordítottam a mélyközepet.

Egy egyszerű lemezkosaras széria, viszont van rajta egy legalább 30Oz súlyú mágnes, pluszban pedig furatolt pólusvas.Komolyabb konkstrukció mint a Vonyx "mélynyomója", pláne ha a feltüntetett teljesítményt, azt a szerény 80W teljesítményt nézem.Súlya legalább 3 kiló. :Y
Adott tehát egy merev MDF doboz,egy nagy terhelhetőségű mélyközép,egy tölcséres nagy teljesítményű magashangsugárzó,megfejelve a beépített erősítővel.
Ütős koktél,csapatásra hangolva,kalapot le. :K Ár érték arányban nagyon jó felépítés.
Kiszedtem a magassugárzót is,egyrészt kíváncsiságból,másrészt mert muszáj volt:

Szintén egyszerű,műanyag tucattermék,azonban ide tökéletesen megfelel.Sajnos passzív védelmet nem találtam,de ha tönkremenne,méretéből fogva könnyen cserélhető alkatrész.
Kiszedtem a hangszínszabályzót is,tessék mindkét oldala:

Nem nagy durranás,a potik szétszedhetőek,könnyen karbantarthatók ha esetleg kontaktosak lennének.Akárhova nyúlok,mindenhol elfog az egyszerű,de nagyszerű érzés.
Semmi sincs túlbonyolítva,szinte minden alkatrész,sőt megkockáztatom az egész felépítmény általánosságában könnyen szerelhető, akinek vannak szerszámai,és minimálisan ért valamennyire az elektronikához.
Jóformán az összes alkatrész könnyen pótolható,szinte bárhol kapható,nem kell feltúrni az e-Buy-t,vagy az ALI-t.
Hosszas hezitálás után úgy döntöttem,inkább megtartom.Bográcsozáshoz kiváló, nem kell külön erősítőt, mélyládát, szatelitet, állványt, keverőt kicipelni.Persze kissé belenyúltam mielőtt összeraktam volna:Szépen kibéleltem csillapító vattával, hadd szóljon még szebben.Ez még egyik hangsugárzómnak se ártott.
Végül összeraktam, és kíváncsin meghallgattam egyelőre bent.A következő sorok szubjektívek.
A magas és mély középállásában visszafogott mélyek és éles magasok jellemzik.Teljesen feltekert méllyel javul a helyzet,felerősödnek a középhangok is,a mélyek teltek lesznek,a magas szépen besimul a hangképbe,de még így is néha-néha harsogva jelzi jelenlétét.A magasat teljesen feltekerve nagyon szúrós,éles lesz a produktum,nem igazán élvezhető így egyik műfajban sem.
Végül kicipeltem a szabadba,puszta kíváncsiságból.
Meglepően jól szól,a nagy térben eloszlik a hang,van értelme a piezónak,messziről is lehet hallani az éneket,öblös basszussal kísérve,azonban az elhelyezésre kissé kényes a hátsó portolásnak köszönhetően.
Mégis azt mondom, hogy árához mérten egy jó hangfalpáros, igaz nem arra való, hogy megmutassa a negyedik hegedűs a harmadik sorban fél oktávval lejjebb játszik, inkább kültéri szórakoztatásra van kihegyezve modern elektronikus zenéhez, coronita és hasonló társai élvezhetően szól rajta, kialakításának köszönhetően pedig alkalmas lehet több fő szórakoztatására is.
Egyetlen komolyabb hátrányát találtam:nincs rajta hordfül,de annyi baj legyen.
Összességében nagyon kellemes csalódás, kár hogy kifutott széria.
Elméletileg van utánpótlás,ha lehetőségem nyílik rá,a PAX szériát is bemutatom majd,addig is a viszontlátásra,köszönöm hogy végigolvastad, további szép napot! :)

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
őstag

SAL = Somogyi = Magyar, tehát nem véletlenül sem távol keleti. Amúgy jó pofás a hangfalak.

(#2) MineFox54 válasza Tamás88 (#1) üzenetére


MineFox54
őstag

De. Az pont távolkeleti :) Magyar logó van rajta, és ennyi.

[ Szerkesztve ]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) Lalikiraly válasza MineFox54 (#2) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Így-Így...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#4) adrian360 válasza Tamás88 (#1) üzenetére


adrian360
őstag

magyar a forgalmazó, de attól még egy átcimkézett kínai. autós cuccokból van néhány jó, meg a régi sárga membrános kevlár hangszoró is jó vétel volt abban az árkategóriában.

(#5) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Minden,ami nem kínai,az hamisítvány :D Végül is majdnem mindegy hogy hol készült,szerintem ez az abszolút belépőszint,ennél lejjebb nem volna szabad adni,akármennyibe is kerül.

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.