2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Nincs olyan okos eszköz,mely kompenzálná az emberi butaságot...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap, délelőttös műszak szünetében szóba kerültek a telefonok. Kedves munkatársam is megosztotta véleményét, majd kifejtette, hogy a mai technika semmit sem ér, kulturáltan fogalmazva.
(itt megjegyezném, hogy az illető kijárta a nyolc osztályt, és nem él semmiféle fogyatékossággal. Továbbá, túlzás, színezés nélkül próbálom átadni a sztorit.)
Problémája a következő:Vásárolt egy új telefont.Teljesen mindegy, hogy milyen márka, milyen tudással, hardverrel. Kétkártyás a készülék, amit rögtön be is mutatott, és panaszkodott, nincs rajta "mobil wifi".
-Ugye, mobilnetre gondolsz? -kérdeztem udvariasan. -Ja, az nincsen;látod, lehúzom fentről ezt az izét, és itt mutassa, hogy nem enged netet.Azt írja ide, hogy "válogasson pre...praf...prepe...preparált sim kártyát.
Azt' hiába bökdösöm, nem eged.
Hát nyeltem egy nagyot, és továbbra is kedvesen, megérdeklődtem, hogy nincs nála véletlenül szemüveg.
Nem volt, állítása szerint nincs szüksége rá.Jó. Elkértem a készüléket. Ráböktem a mobilnet ikonra, majd elolvastam a felugró ablakot: válasszon preferált sim kártyát. Aha. innen már könnyedén ment. Pár érintéssel kiválasztottam a hálózati szolgáltatót, leokéztam, van net. Még egy percig sem tartott.
Drága kollegám megrökönyödve pillogott rám, mintha mágus lennék. (Nem vagyok.) Aztán ugyanolyan kedvesen leordította a fejemet, hogy ő már egy hete kínlódik vele. Különben is, menjek a 'csába.
Tanulság: hiába az okos eszköz, hiába írja le szépen magyarul, hogy mit kellene tenni, ha vannak olyan emberek, akinek a szövegértelmezése, olvasási készsége kívánnivalót hagy maga után.
Szomorú vagyok, hogy vannak még ilyen emberek. :(

Hozzászólások

(#1) Silεncε


Silεncε
őstag

Kedvencem a kiírt valamit a gép/telefon és ebből talaljam ki, mi a baj. Persze megkérdezem hogy mit, válasz: nem tudom, elnyomtam...

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#2) Jack Hunter válasza Silεncε (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Igen,ez is jó.Amúgy azt is észrevettem, sajnos családi körön belül is,hogy különböző közösségi oldalakon, egymás közt,szöveges üzenetekkel kommunikálva is jelentősen csökkent a helyesírás minősége.Már nem csak nyelvtanilag helytelen egy-két mondat,de sajnos durvább hibák is előfordulnak.Ékezetek hiánya, magánhangzók kihagyása,és hasonlók.Már nem divat szépen írni,csak gyorsan.Igaz azonban,hogy okos eszközöknél macerás lehet a korrekció, viszont sokan vissza sem olvassák,mit is írtak.

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#3) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Az a kolléga mennyire van benne a Tech " világban " ? :)

(#4) Narxis válasza aprokaroka87 (#3) üzenetére


Narxis
nagyúr

Semennyire. :D

(#5) totron


totron
senior tag

Milyen területen dolgoztok, hannem titok? Határozottságban hiszek ilyen esetekben, a negédeskedés nem egyszer ordibálás hallgatásához vezet (elengedi magát, folytatva az addigi önokosság-folyamot). Sajnos tényleg mint egy gyereket, tanítani kell. Nem minden eset kellemetlen, van, hogy az ember szivesen segít, úgy, hogy még csak átlagosnál nagyobb alázat sincs a segítségkérőben és/mert az elesettsége dominál. A legjobb persze, ha akad alázat is - előremutató hatásait már a nagyanyáink is istenek eledele brittudósok, ja ez nem az, de komolyan: ha sikerül elérni, hogy ne az egó és a felületesség vezesse a felhasználót, hosszú távon is van esély sikeres és idegmentes segítségnyújtásra.

(#6) Agyturbina


Agyturbina
aktív tag
LOGOUT blog

A cím felvetése nem igaz, egy okos, nyakra szerelt, távirányítású fejlevalaszto berendezés kimondottan pozitív irányba tolná el a mérleget :DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#7) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag
LOGOUT blog

Akkor meg annyi történt hogy segített neki, ez inkább az informatikusok memoárjaiba tartozik. Egyébként nem bűn segíteni az olyan embertarsaidon akik nem konyítanak hozzá tulságosan. Sőt. Embere lehet hogy nem ismerte a preferált szót, neki egyértelmű volt mit kell tenni, neki nem. Fogja fel úgy hogy jót cselekedett. :)

[ Szerkesztve ]

(#8) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Ez naponta milliószor előforduló eset, mi ezzel a probléma? :) Amíg a szoftver használatát valaki el nem sajátítja, addig egy érthetetlen, idegesítő sötét barlang a számtech. eszköz.

(#9) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Egyszerű betanított munkát végzünk egy vattagyárban.Azért segítettem,mert rászorult.Csak az bosszant,hogy saját elmondása szerint nincs is igazán szüksége okoseszközre,valóban,nem is konyít hozzá,de megvetette a párjával,mert neki is kell. :(((

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#10) aprokaroka87 válasza Jack Hunter (#9) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Akkor lehet hogy gyakori " vendég " lesz :D

mondjuk azt máig nem értem hogy alapvető tudás nélkül miért használ valaki pl okostelefont.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.