2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

melyik a legjobb vírusirtó 2019-ben?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szokásos hétvégi lusta internetes szörfölésem közben bukkantam rá erre a kérdésre, ami megfogott,hiszen mindannyiunkat, tartalomfogyasztókat mélyen érint.
Először is ezt olvastam el:https://techkalauz.hu/legjobb-virusirto-2019/
De egy oldal nem oldal, és rákerestem, csak azért is alapon.
A "Pcmentor" oldalán azonban hajmeresztő különbségek fedezhetők fel:https://pcmentor.hu/virusirto-programok-tesztje/
Kinek lehet hinni, illetve kinek mi vált be, mit használ, és az adott szoftverrel mennyire van megelégedve? Továbbiakban, mivel a Microsoft a talán legnagyobb, és egyben a legjobban támadott oprendszer, érdemes a biztonságmániásoknak Linuxra váltani?
+1:Linuxra van jóféle vírusirtó?

ui.:Jómagam Kaspersky-t használok,Malwarebytes-el kiegészítve.Szerintem elégséges a védelme, de most megrendült a hitem.

Kérem szépen a hozzászólásokban mellőzzük a személyeskedést, és egymás szapulását :)

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
őstag

No akkor kezdjük az elején. Jó magam a beépített MS Defender víruskergetőt használom teljes megelégedéssel. Az hogy melyik a jobb, melyik a rosszabb, azt mindenkinek el kell döntenie (nem csak az számít, hogy mennyit talál, hanem hogy pl. mennyire terheli le a gépet, mennyi reklámot jelenít meg, illetve mennyire csendes és könnyen kezelhető, stb.). 100%-os biztonság nincs, de ugyanakkor előfordulhat, hogy a függetlenként beállított teszterek kapnak egy kis zsozsót, és így máris másik program lesz a legjobb.

Ja és egy javaslat: nem kötekedésből mondom, de a weboldalakt linkelni is lehet, és a linkeket szöveg mögé is be lehet rejteni, így egyfelől szebb lesz a blog, másfelől meg nem kell másolni.

(#2) twollah1976


twollah1976
őstag
LOGOUT blog

Nem hasznalok virusirtot.

Nem warezlok, csak szorfolok es zenet hallgatok.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#3) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A biztonság ott kezdődik, amikor korlátozott jogú felhasználói profillal használjuk a gépet. Ha valamihez rendszergazda szintű jogosultság szükséges, nem adjuk meg gondolkodás, nélkül automatikusan.

A Microsoft saját víruskergető rendszer szinte bármely más kártevő védelemre készült programmal képes együttműködni. Ha jelen van ilyen szoftver a rendszerben, akkor a valósidejű védelem helyett, időszakonként ellenőrzi a rendszert.

A rosszindulatú és kéretlen programok készítőinek kettős stratégiája lehet.
Windowsra tolják a programjaikat, rövid ideig ám nagy számú eszközön képesek működni.
Ha Linuxra nyomják a dolgaikat. Jó eséllyel képesek hosszú időn keresztül, ám kevés gépen tevékenykedni.

Tökéletesen védett operációs rendszer nem létezik. Pontosabban létezik, csak olvasható adattároról használva. Pontosan ez a baja.is, mert nem lehet változtatni rajta.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#4) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Én Norton Security-t használok. Kipróbáltam több nagy cég termékét is, s emellett döntöttem, mert észrevehetetlenül működik, csak akkor kérdez, ha tényleg kell és nem lassítja a gépet.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#5) muszurkefal


muszurkefal
aktív tag

Nem kötekedésből, de Kaspersky-t a múltkori botrány után nem biztos, hogy én jó szívvel használnék.
Talán, aminek tényleg jó híre van az az ESET.
Tavaly nyertem egy 1 éves Bitdefender licenszt itt ph!-n, úgyhogy azt használtam ingyen. Az a verzió jó is volt, de aztán frissítették és a felhasználói élményt teljesen elrontották; szerintem.
Silver bullet nincs erre a kérdésre, legfeljebb bújhatod a statisztikákat, de aztán úgyis a személyes preferencia, szimpátia fog dönteni.
Ha most lenne pénzem vírusirtóra, akkor én ESET-et vennék. De még egy ideig nem lesz rá keret, úgyhogy én is a beépítettet használom :B

(#6) Samus


Samus
addikt

Én a Comodo megoldását használom hosszú évek óta. Az ingyenes ligában szerintem az egyik legjobb megoldás. De az MS beépítettje (ha a Live Essential-ról beszélünk).

A többi már felhasználótól függ. Ésszel kell böngészni, és biztonságos helyről beszerezni a használt dolgokat.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) Polllen válasza Samus (#6) üzenetére


Polllen
nagyúr

Pont 5 perce töröltem a Comodo-t hosszú évek után, mert most vettem észre, hogy napi 8-900MB adatot ír egy file-ba. Valamilyen adatbázis. Ennyi adatot a win10 sem generál összesen naponta. :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Linuxra jellemzően azért használnak vírusirtót, hogy a windowsos vírusokat megfogja a csatolmányokban, meg ne töltsük le, ne másoljuk pendrive-ra, hogy ne terjedjenek.

Windows alatt nem használok vírusirtót 21 éve, eddig egyszer kétszer volt vírusfertőzésem még 2002 körül, azt szépen ki is írogattam cd-re, pár hónapig garázdálkodott, de kárt nem okozotott, csak másolgatta magát mindenhová.

A másik is akkoriban volt, az upc kábeles hálózatán. Ha telepítettél egy windowst és vírusirtó nélkül neteztél, akkor 1 percen belül fertőzött voltál, onnantól a gép mindig le akart állni. shutdown -s -t kellett beírni egy percen belül és akkor nem állt le. Persze a rendszer fertőzött.

Idegen pendrive nem kerül a gépbe, saját pendrive nem kerül idegen gépbe.
warez, porn nincsen.
a böngészés is nagyjából a látogatott kb 30-50 féle oldalból áll, nincsen böngészés a mélyinternetben :)
böngészőben adblock és mindenféle kukibénító.

Sima windows 10.

A windows vírusirtója azért lett leállítva, mert bármit letöltöttem, mondjuk egy csatolt képet, akkor a letöltés tartott 3 másodpercig, utána a vírusirtó átnézte 3 másodpercig. Várja ki az ördög. Egy 100 megás pdf-nél meg 10+ másodpercig tekert. [i5 2500]

Család többi tagja linuxot használ, mobilon iOS van.

(#9) nemlehet válasza Hieronymus (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Nekem a legnagyobb bajom az a Win Defenderrel, hogy sokszor akkor is blokkol valamit ha amúgy berakom whitelistre (az egész program kikapcsolása után érdekes működik) meg a frissítésekkel össze vissza elállítódik.

Én amúgy a Total 360-at használom, az viszonylag jól szerepelt teszteken és az ingyenesség nekem megéri azt a pár reklámot amit feldob 10 mp-re bekapcsoláskor.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
addikt

Az említett weboldalakkal nem kell foglalkozni. Főleg a PcMentor xD. Odafigyelés kérdése az egész.

(ง'̀-'́)ง!(ง'̀-'́)ง

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.