2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Hajnali korán kelés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amióta dolgozni járok,foglalkoztat ez a dolog,gondoltam,megkérdezem a Tisztelt Publikumot is.
Mi a vélemény a hajnali korán kelésről?Gondolok itt a reggel hatórai munkakezdésre.Most azokra az emberekre gondolok,akik valamilyen oknál fogva,csak a nyolc-10 osztályuk van meg,és nagyrészt kétkezi,fizikai munkából élnek.Sajnos nem mindenki olyan szerencsés,hogy a munkahelye közelében lakik,hanem vidékről jár be,ezért átlag 4 órakor kelnie kell,persze csak ha nem akar elkésni.
Ok és okozat,hogy a bejáráshoz is ember kell,ergo,a különböző sofőröknek,kis boltoknak,nagyáruházaknak,benzinkutaknak is korábban szükséges a munkába állás.Mi lenne,ha eltolnánk egy órával a műszakot?Reggel hat helyett kezdődne hétkor a meló,és háromig tartana.Természetesen a többi műszak is csúszna egy órát.
Talán kevesebb lenne a stresszes ember. :)

Hozzászólások

(#1) #78687232


#78687232
törölt tag

Ezek a 7-8 órai kezdések szörnyűek, elmegy az egész napom olyankor. Nem kétkezi munkát végzek, de két műszakban dolgozok és ahhoz hogy hatra beérjek, 2:45-kor kelek.

(#2) norbx válasza #78687232 (#1) üzenetére


norbx
aktív tag

Szerintem is jobb a 6 órás kezdés mert nem megy el a nap. Én se kétkezi fizikai melos vagyok.

(#3) ncc1701 válasza norbx (#2) üzenetére


ncc1701
addikt

+1 mindkettőre. Semmi gondom nem volt a 6 órai kezdéssel, most is 7:30-ra járok, kollega meg 9 fele, de én 16 órakor lelépek.

(#4) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Amikor elkezdtem dolgozni a közeli városba hatra jártam be melózni. 3:50-kor keltem, hogy észhez térjek (kávé, budizás stb) és ne késsem le az öt órási buszt amivel hatra pont beértem. Hamar megszoktam nem volt vele bajom és szabad volt az egész délutánom. Később egy másik munkahelyemen csak fél nyolcra kellett bejárni és a fél órás ebédszünetet is le kellett dolgozni így csak délután öt körül értem haza. Az sokkal szarabb volt mint a korán kelés ergo stresszesebb voltam mint a hajnali keléskor.
Azt nem írom le manapság hogyan dolgozom mert nem akarok ezzel hergelni senkit. ;] :P

[ Szerkesztve ]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#5) szipipeti


szipipeti
csendes tag

Én per pillanat reggel hatra járok dolgozni (olyan közel költöztem, amennyire lehet) - így biciklivel 10 perc...
Letolom a 24 órát egy hónapban 6, vagy 7 alkalommal másnap reggel 6-ig, és kész a hónapom...
Korábban is minden munkahelyem megválasztásánál szempont volt, hogy ne 'csesze' el az egész napot...

Szóval olyan, hogy 8:30, 9:00-es kezdés, és minimum és fél órai munka (ebédszünettel) az a nihil...
Nem jut idő a családra, nincs magánélet...
De ez sok munkáltatónál tudatosan van így alakítva...A "céghezrögzítés" Igyekeznek erős kötődést kiépíteni a dolgozó felé... Munka előtt ingyen edzőterem használat, (-1 óra otthon a családdal) túlóránál ingyen pizza...(értsd: rendszeres kötelező túlóra)

(#6) ncc1701 válasza szipipeti (#5) üzenetére


ncc1701
addikt

Jaja, ha már csocsó asztal, meg kanapé, ilyesmik vannak, az egy intő jel, miszerint elvárják a rendszeres túlórát. Meg a f@szom.

(#7) nemlehet


nemlehet
őstag

Szerintem ezt embere válogatja.
Én éjjeli bagoly vagyok, nekem 6-ra vagy 7-re járni dolgozni maga a halál, tiszta kész leszek tőle. Teljesen függetlenül attól, hogy mikor fekszek le, mennyit alszok és mennyi ideje járok korán dolgozni, egyszerűen nem bírok beállni rá. Ellenben érdekes módon ha éjszakázok (pl 18:00-06:00-ig) azt imádom és olyankor elég csak 5-6 óra alvás és friss, fiatalos, kipihent vagyok.

Amúgy sajnos sose lesz eltolva vagy megváltoztatva ez a hajnalfétis. A lakosság túlnyomó többsége (emlékeim szerint olyan 70%) pacsirta típusú, ráadásul történelmi hagyomány a korai munkakezdés. Szóval kettős ellenszél van ebben. Mondjuk annak is van értelme amit itt írnak páran, de ez megint olyasmi, hogyha nem kell hajnalban kelni, akkor nem kell olyan korán lefeküdni sem, ergo pont ugyan annyi időd van. Főleg nyáron amikor még 10-kor is világos van.

Amit én inkább esélyesnek látok, hogy a sulikezdés legyen eltolva. Eleve tök fölösleges 8-ra járatni őket, mert biológiailag nem jó, de a közlekedésen is javítana, ha 9-kor kezdődne a tanítás és a sok extra óra miatti 0. meg -1. óra sem lenne annyira gáz.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) Sanyi.mTs válasza nemlehet (#7) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

"Amit én inkább esélyesnek látok, hogy a sulikezdés legyen eltolva. Eleve tök fölösleges 8-ra járatni őket, mert biológiailag nem jó, de a közlekedésen is javítana, ha 9-kor kezdődne a tanítás és a sok extra óra miatti 0. meg -1. óra sem lenne annyira gáz."

És a szülők még hagyják otthon az ált.iskolás gyereket az ágyban aludni, mikor lemennek dolgozni? :U

(#9) doeeg


doeeg
senior tag

Nem tudom úgy leírni, hogy ne hangozzon rosszindulatúan, pedig szimplán a józan ész mondatja: nem kötelező ott dolgozni :)

Amúgy tökéletesen leírod, ok és okozat, csak kicsit nagyobban kell gondolkozni: nem csak a saját városod / megyéd / országod / stb. működését kell összehangolni, nem lehet így leszűkíteni a "problémát". Globalizált világban élünk, ez van.

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#10) Kalandor válasza Sanyi.mTs (#8) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

És a szülők még hagyják otthon az ált.iskolás gyereket az ágyban aludni, mikor lemennek dolgozni? :U
Át kellene gondolni egy USA típusú iskolabusz-rendszer megvalósítását: minden gyerekért elmegy, mindenhol elsőbbsége van (ezt meg is adják neki), biztonságos, pontos, környezetkímélő és van idejük szocializálódni a gyerekeknek.
Ha abban az irdatlan országban meg lehet oldani, itthon is meg lehetne. A szülőknek is nyugodalmasabb lenne, ha nem korlátozza be őket annyira a reggeli járat.

There is a Depeche Mode song for every occasion.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.