2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

A Sony megcsinálta amit már vártunk, itt a Smartwatch 3. Sony SmartWatch 3 teszt.

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]


Amikor megjelentek az okos órák én is csak olvasgattam a teszteket és nem tartottam komoly dolognak őket, hiszen még is csak a telefonunkkal fogunk elvégezni rengeteg mindent, de ahogy eltelt egy év már látni lehetett a fejlődést.
A Samsung órái már tetszetősek voltak, kipróbáltam én is egy hétig milyen lehet, nos a véleményem megváltozott és akkor eldöntöttem, hogy nekem is szükségem van egy ilyen kütyüre, mert nem kell a zsebemben kotorásznom a szórakozó helyeken, ha rezzent egyet a telefon, buszon, vagy vonaton sem kell elővenni a telót elég csak rápillantani a kezemre mi történt és reggel barátnőm sem ébred fel, mert az én csuklómon rezeg, így már alakul a szükségessége.

Külső, doboz.:
- A doboz egy szép átlátszó műanyag kocka, aminek a belsejében egy fehér talpon nyugszik az óra, alatta tájékoztató, egy rövid 15cm-es USB - MicroUSB kábel és más semmi. 1A leadására képes töltővel tudjuk árammal feltölteni.
- A SmartWatch 3 egy olyan óra végre ami szép vonalvezetésű és nem dudorodik ki a kézről, nem bumfordi így akár pulóver alá is simán fel lehet venni, alvásnál sem zavaró és a szíj is mindenki kezére jól beállítható.
- Magát az órát a szíjból hátrafelé ki tudjuk pattintani a szilikon szíjból, ám előre már sokkal nehezebben így nem kell félni attól, hogy elhagyjuk a "lényeget", mert amikor a kezünkön van akkor biztosan benne marad a szíjban, amikor levesszük sem azzal fogunk foglalkozni, hogy kinyomkodjuk a helyéről.
- A szíjon levő csat jól tart, viszont pulóver esetleg kabát levételekor kapcsolódhat ki, erre figyelnünk kell.
- Az óra előlapján található egy fény érzékelő, a hátlapon pedig a (FIGYELEM!) MicroUSB csatlakozó egy szilikon ajtócska mögött így biztosítva az IP67-es védettséget. Végre egy óra, amit ily módon tölthetünk.
- Az oldalsó részen egy feloldó gomb található amivel a kijelzőt ébreszthetjük fel rövid nyomásra, vagy ha hosszan nyomjuk akkor egyből a beállításokba jutunk.

Belső.:
- Az óra lelke egy Snapdragon 400SoC 512Mb RAM-mal és 4Gb belső memóriával. Lehet ez túlzás, lehet nem, de az bizonyos, hogy az óra nem akad meg, a kijelző is gyorsan bekapcsol, és semmilyen panasszal sem lehetünk az óra teljesítményére.
- A kijelző 320x320 pixeles TFT panel, aminek a fényereje kimondottan jó, napfényben is nagyon jól olvasható, de oldalról már fakulnak a színek.
- Bluetooth 4.0-val kommunikál az óra, és Android 4.3 vagy újabb verzió számú telefonnal képes együttműködni, így erre figyeljünk vásárlás előtt, hogy adott telefonunkkal működni fog-e.

Szoftver.:
- Andrid Wear rendszert futtat a SmartWatch 3, amiről már leírásokat láthatunk, nem tér el a Sony modelljénél sem szinte semmiben, alkalmazásokat is egyre többet találunk, viszont egyenlőre még nincs magyar nyelv benne, így némi angol kell a kezeléshez, de nem kell perfektül beszélni, mert hála ért magyarul, ugyanis, ha a telefonon van élő adat vagy Wifi kapcsolat akkor beszélhetünk hozzá magyarul is. Például egy szálláshelyet keresünk konkrétan kimondjuk a Hotel nevét és már is kidobja az elérhetőséget a kijelzőre, vagy egyéb információkat. Érdemes olvasgatni kicsit a rendszer után, mert korántsem olyan buta, mint ahogy elsőre látszik. Én most nem írom le, mert hosszú lenne hiszen itt az órát próbálom bemutatni.
- Fontos, hogy a Sony alkalmazásával (Lifelog) szépen együtt működik az óra, és nyomon követhetjük a napunk minden egyes lépését, vagy mozgását. A sportolni vágyók is megtalálják benne a mindennapi társukat.

Üzemidő.:
- Sokak kíváncsiak biztos az üzemidőre, nos elárulom, hogy a SmartWatch 3 két teljes napot azaz 48 óra non-stop üzemidőt garantál folyamatos adatkapcsolattal és értesítésekkel, ha kikapcsoljuk éjszakára akkor ez az idő kitolható 3 esetleg 4 napra. Viszont van offline mód is ahol majdnem egy teljes hétig "elketyeg" bár ennek nem sok értelmét látom, mert akkor minek az okosóra?
- Az akkumulátor 420mAh és fél óra alatt, max 45 perc alatt teljesen fel lehet tölteni, az első héten be fog állni az üzemidő, addig tud meglepetéseket okozni.

Vélemény.:
- Három hete használom a Sony új termékét és nagyon megszerettem, mind használhatóság mind pedig funkciók terén. Elég csak ránézni a csuklómra és már is látom az értesítéseket, időjárást, napi lépéseimet plusz még a navigálást is mutatja merre menjek. Aki szeretne és megteheti, hogy vegyen egy ilyen órát magának akkor annak csak ajánlani tudom. Igényes kivitelezés, lehet a szilikon szíj miatt sokaknak elsőre puritán kinézetet ad, de próbáljunk fel egyet és mindjárt más véleményünk lesz, pláne egy fehér szíjjal.

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Hiányolom a fotókat az óráról és a képernyőről. Ennek ellenére gratula hozzá. :C

"nincs rá lezsóidő"

(#2) inthro válasza petipetya (#1) üzenetére


inthro
aktív tag

Köszönöm. A képeket ma pótolom. :K

◕‿◕

(#3) Williamgrant válasza inthro (#2) üzenetére


Williamgrant
veterán

Amit azóta sem pótoltál...

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#4) Williamgrant válasza Williamgrant (#3) üzenetére


Williamgrant
veterán

Halott teszt.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#5) inthro válasza Williamgrant (#4) üzenetére


inthro
aktív tag

A mai nem tudok képet feltölteni és szerkeszteni sem a cikken, valami hibát ír ki, de igazad van itt hozzászólásban írhatnék pár sort, de akár Te is kérdezhetsz, hogy mire vagy kíváncsi.

◕‿◕

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.