2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Haipai i9377 rom-olás, CWM, egyéb fincsiségek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a kis szösszenet a folytatása, kiegészítése lenne a korábbi, Haipai i9377-et bemutató cikkemnek.

frissítve 2013.01.27
1, páran kértek a cikk fórumában videót a menüről, működésről. Ha esetleg még nem találták volna meg, akkor had linkeljek be kettő Youtube-os videót, ahol működés közben is megtekinthető az i9377.

VIDEO1
VIDEO2

2, A videó rögzítés kapcsán is volt érdeklődés. Nos a gyári Kamera app eléggé érdekesen intézi a filmrögzítést, hiszen 3GP-be rögzít valami alacsony felbontással, így a Play!-ről javaslok egy app-ot letöltelni és azt használni. (Pl. lgcamera) Próbálgattam, hogy milyen beállítások mellett működik még a videofelvétel: MP4,1280x720, H264, 5Mbit, 30fps)

3, Videólejátszás. Menet közben készítettem magamnak egy a PH!-s teszt videó csomaghoz hasonló videógyűjteményt. Annyi a különbség, hogy nem az extrém tömörítésre mentem rá, hanem pont az ellentettjére: minél hétköznapibb, az interneten megtekinthető videókat kerestem. Ezek jellemzően filmelőzetesek, 720p, 1080p, mov, az Androidon alapnak tekinthető mp4 és wmv formátumúak.

Miközben megnyitogattam a trailereket, rá kellett döbbennem, hogy alapvetően csak az 1080p-vel van baja az i9377-nek (bár a WMV-t sem szereti :F ). A 720p-s videókat gyönyörűen viszi.

4, Flash videók. Az eredeti cikkben csak említés szinten volt róla szó, de a 4.1-es JB ellenére tökéletesen működik a Flash támogatás. (Ugye hivatalosan az Android 4.1-re már nincs Flash.)

5, Időzített be és kikapcsolás. Ezt a nagy cikk végén külön kiemeltem és most is meg kell róla emlékeznem, tudniillik közben újra be kellett állítanom (ugye-ugye a rom csere) és nem kell bekapcsoltatni a telefont az ébresztéshez, hanem felébreszti önmagát!!! Egyszerűen nem hiszem el, hogy a "nagyok" (Samsung, HTC, SE, stb.) miért nem képesek egy ilyen alapszintű szolgáltatást (mármint a telefonokhoz képest) belerakni a készülékeikbe? A Haipai bele tudta. Úgyhogy le a kalappal a kínai barátaink előtt!

6, BLN. Aki esetleg nem tudná, hogy mi is ez: gyakorlatilag ez egy olyan "trükk", amikor az előlapi gombok háttérvilágítását használja a telefon előlapi LED hiányában, teszem azt az elmulasztott események közlésére. Tudom-tudom, kismillió ilyen elmulasztott esemény program van (rezegnek, dalolnak, bekapcsolják a kijelzőt), de ez mégiscsak elegánsabb, nem? :D

Nos, a közelmúltig ehhez BLN support-os kernelű Android verzióra volt szükség, de az XDA-s arcok megint alkottak: gyakorlatilag root, Busybox és az XDA-ról ez az 1.4-es verziója a ButtonLED-nek kell hozzá. (A Jelly Bean/CM10-hez való 1.4 valamiért nem települ az i9377-re, ezért kell az, amit az Ice Cream Sandwich-hez javasolnak).

A telepítés a fent említett sorrendben legyen: root, Busybox, ButtonLED. A trükk: a ButtonLED-et engedélyezni kell, majd az előlapi gombok Brightness fájlját kell megmutatni neki. (Ahogy a faq-ban írják is: /sys/class/leds/button-blacklight/brightness)

7, CWM. Ezt remélem senkinek nem kell bemutatni! Na jó, ha mégis lenne olyan... :DDD Itt egy kis szösszenet, hogy mi is ez és mire jó?

Letöltés: CWM v5.5.0.4 Recovery

8, Frissítések. Nos, azt kell hogy írjam: vannak frissítések! Egy zjn nevű felhasználó csinálgat hozzá új rom-okat (bootlogo csere, launcher csere, ilyesmik).
Viszont találtam echte főzött rom-ot is: gondolom ez a zjn által utoljára kirakott rom további főzete lehet, én most ezt használom. Az egyetlen problémám az az, hogy nem használható teljes pompájában, hiszen ha egy az egyben felrakom a telefonra, akkor a függőleges tengely mentén tükröződve rajzolja ki a képet. Nem viccelek! :(

Persze találtam erre is megoldást, bár kicsit kísérletezni kellett vele. Összeollóztam a gyári rom-ot és ezt a főzetet!

Ami változott: Samsung S3 bootlogo, új launcher és akinek esetleg fontos: már a magyar nyelv is elérhető. Természetesen "gyárilag" rootolt.

A felrakás menete: (FIGYELEM! Az esetleges problémákért nem vállalok felelősséget! Ezeket a módosításokat nem én készítettem, csak leírok egy módszert, hogy lehet felrakni. Mindenki a saját felelősségére babrálja a telefonját!)
- A legújabb Rom-ok megtalálhatóak ITT
- Ezekre lesz szükség:
20121012_e1911_v77_lx588_5647_f463_sx.zip
i9377 version B.rar
recovery.zip (CWM v5.5.0.4 Recovery)
flashtool.rar

1, bontsuk ki mindegyiket külön mappába, majd indítsuk a Flashtool-t
2, első körben klikk a Scatter-loading-ra, tallózzuk ki a MT6577_Android_scatter_emmc.txt fájlt (ami a 20121012_e1911_v77_lx588_5647_f463_sx mappájában van)
3, a fennti kép alapján cseréljük ki Recovery-t (a CWM-es Recovery.img-re) és az Android-ot a i9377 version B system.img-jére.
4, tegyük a programot Download módba (fenti gomb).
5,(Innentől megegyezik a menet a cikkben leírtakkal, de azért leírom megint). Kapcsoljuk ki a telefont, vegyük ki az akksit, dugjuk rá az USB-re. Az SPFlashtool automatikusan besüti a beállított összetevőket.
6, állítsuk a nyelvet magyarra! :K

Új rom (SPFlash-es és CWM Backup-ból felrakható) (Felraktam... Hát ez egy orosz főzet, magyar nincs benne és tele van mindenféle hacker tools-szal... Úgyhogy visszaraktam a fent leírt és magyarul is tudó verziót.)

9, Softbrick Aki rom-okat tesz fel, annál ilyen is előfordulhat (persze csak ha nem a telóhoz valót teszi fel).

Két eset lehetséges:
A, az aksi kivétele és a telefon rádugása után a következő üzenetet kapjuk az SP Flashtools-tól:

Fogadjuk meg amit ír és nyomjunk CTRL+ALT+t-t. Ha minden klappol, akkor besüti a Flashtool-ban beállított rom-ot. (Persze ne azt süssük bele, amibe belehalt!!!)

B, az aksi kivétele és a telefon rádugása után nem kapunk semmilyen életjelet (max. néha pittyen a Windows, mintha látna valami új eszközt, de aztán mégsem történik semmi)

Huh, ez a rosszabbik eset! Az előkészületek ugyanazok: SP Flashtool-ba korábban még működő rom beállítva, DOWNLOAD üzemmódba rakva. Ezen felül szükség lesz még egy multiteszter-re is, úgy hogy zárlat keresésre legyen állítva (Ilyenkor mutat 1-et és ha összeérinted a két mérőhegyet, akkor 0,XX-et mutat. Ezáltal jumper-ként fog működni.)

Telefonból szedjünk ki minden mozdíthatót (sim-et és memóriakártyát is), majd finom csavarhúzóval csavargassuk ki a hátlapot tartó csavarokat. A fenti rész lesz az érdekes! Itt egy nem túl éles kép (azért a lényeg látszik):

A telefont aksi nélkül csatlakoztassuk az USB-re, majd zárjuk rövidre a képen látható teszt pontokat a multiteszterrel (pirossal jelölve). A Windows-nak ilyen pittyentenie kell, mint amikor betolsz a gépbe egy USB-s eszközt.

Ami még kell az az MTK preload driver (nem a sima USB-s driver!), de ennek fent kell lennie, hiszen erre szükség volt a félresiklott rom frissítéshez is... ;]

Hozzászólások

(#1) Shadows


Shadows
senior tag

Engem a magyar nyelvű rom izgatna, ha volna. :R

[ Szerkesztve ]

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#2) iMaverick válasza Shadows (#1) üzenetére


iMaverick
addikt

és akinek esetleg fontos: már a magyar nyelv is elérhető.

;] Gondolom csak átfutottad az írásomat...

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#3) Shadows


Shadows
senior tag

Mára tervezem a magyarosodást, a kérdésem az lenne hogy az új rommal marad a gps-es macer, vagy esetleg már tudom normálisan is használni?

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#4) iMaverick válasza Shadows (#3) üzenetére


iMaverick
addikt

Sajnos marad... :(

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#5) Reac^


Reac^
őstag

Szia!

Nagyon tetszik a cikked é brutálisan beleástad magad a témába!

Már csak annyit árulj el nekem, hogy hol é mennyiért vetted a készüléket?! :F :R :Y

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.