2020. július 13., hétfő

Gyorskeresés

Elephone P4000 első benyomások

Írta: | Kulcsszavak: Elephone P4000 . Android 5.1

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megérkezett végre az augusztus 1-én (tudom-tudom, szombat volt ;] ) rendelt Elephone P4000-em.

A Gearbest-től lett rendelve, SG Post-tal küldték. A vége 32.000 jó magyar Ft. (Volt felém némi saruk és volt ilyen levásárolható pontom is Náluk, így 24+üveg lett.)

A dobozban nagy meglepetések nem értek:
- telefon
- EU-s töltőfej (2A!)
- USB kábel
- kijelző védő fólia (ez pluszban van, lévén a telefonon már gyárilag rajta volt egy!)
- user manual (angol, 5.1-es Android-hoz, viszont ilyen "általános" szöveg, tehát nem kifejezetten ehhez a telóhoz való)

Mielőtt nagyon megnyomkodtam volna, mentés. Na itt volt egy kis "trauma": nem kivehető az aksi! Sajnos mire leesett, kicsit meggyötörtem a fém lemezt, ami lefedi az akkumulátort. Remélem nem kell gariba visszaküldenem. :B

A lényeg: aksi kivétel nélkül is szépen működik az SPFT-os mentés. Azért volt egy kis kellemetlenség ez ügyben is: a kiolvastatott partíciókat csak Linux alól lehet megnyitni. Szerencsére cappa72 kolléga segített, mint mindig, ezúton is köszönöm a help-et!

No akkor kezdjük el használni. Én kis naív: úgyis megyek melózni, majd lesz valahogy... Aha, ahogy azt én elképzeltem! Ad hoc kikapcsolgatott a kicsikém. Ajaj! Gari? Mindegy, úgyis van komplett mentés, frissítsünk. Nos itt beleszaladtam egy kis pofonba: az OTA nem megy, maradt a gyártó oldaláról leszedhető, 2015.07.25-kei frissebb droid. Besütöttem, viszont a kikapcsolgatás nem szűnt meg.

Aztán kapcsoltam, hogy lehet ez a kis butus rosszul írja ki, hogy 68%-on áll a töltöttség? (Gyakorlatilag out of the box volt a dolog, a mentésnél lett rátöltve valamennyi.)

Délután 6.00-kor rárakom a saját 2A-es töltőjére, erre kiírja, hogy 5 óra kell a teljes feltöltéshez. WTF? Aztán hajnal 2-kor felriadtam (meg nem nevezendő tevékenység miatt) és még mindig töltötte... Nem rossz.

Reggelre 100%-ra felnyomta, azóta megszűntek a kikapcsolódások. Tyű. (Homlok törölgetés. ;] )

Nos, azóta beállítgattam a dolgaimat, fel lettek telepítve a programok, viszont még csak fél-egy napja használom, így nyilván nem tudok teljes képet adni a készülékről, amolyan "futó beszámolót" írok csak.

A telefon egyben van, teljesen műanyag az egész, viszont szépen össze van rakva, recsegés-ropogás nem tapasztalható. Az 5"-os IPS panel szép képet ad (720p), a betekintési szögek rendben vannak, a színek is.

Az Elephone-ra jellemző módon a menü és vissza gombok nem kaptak háttérvilágítást, csak a középső gomb. Itt ért egy kellemes meglepetés: ugye a készüléken nincs LED-es esemény jelzés, viszont az Elephone-osok a középső gombot használják erre: töltés közben folyamatosan világít, eseményt pedig villogással jelez. Korrekt. (Annó nem voltam ennek a funkciónak a meglétében biztos, lévén a YT-os videókon nem láttam nyomát.)

A hátlapon a cég logója, a kamera, a vaku LED-je és a hátsó hangszóró "kifurkált" kimenete van. A kameráról még nem tudok nyilatkozni, viszont a hátsó hangszóró hangereje rendben van, hangos és nem is torzít.

A 4PDA-n és az Elephone fórumán olvasom a felhasználók felháborodását a MT6735p-s SOC miatt: értem én, hogy "átvertek" minket, lévén a sima MT6735-nek 1.3GHz-en kellene mennie, a "p"-s meg "csak" 1GHz-en megy. Eltekintve ettől a sajtóhibától, teljesen korrekt a készülék sebessége, viszont aki játékgépnek keres telefont, az ne ezt vegye!

Panaszkodnak még a fülhallgató kimenetre is... Hát nem tudom, beletoltam a saját Sony fülesemet és teljesen jó. (Az igaz, hogy max.-ra kellett csavarnom, de ennél hangosabban már a hallásomat veszélyeztetném, szóval ez sem tűnik akkora problémának.)

Amit én vettem észre hibát: ha kimegyek az itthoni wifi hatóköréből, átáll ugye 4G-re, viszont amikor visszatérek, akkor marad a 4G... (Próbál visszaakaszkodni a wifi-re, de az IP Cím lekérésénél nem jut tovább. Érdekes.) A telefonáláskor használt hangszóró hangerejét viszont feljebb csavarhatnák, mert eléggé halk.

Mint írtam a kamerát még nem próbáltam. A GPS-t is majd hétfőn tesztelem, melóból hazafelé.

Hirtelen ennyi. Kérdés esetén keressetek! Fórum ITT!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.