2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Nokia Lumia 520,a nép "ablaka"

Írta: | Kulcsszavak: Lumia 520 Nokia szubjektív

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hosszabb parkoló pályás WP használatom története eme készülékkel.

Történt hogy sok-sok évnyi Androidos bóklászás után sajnos kényszerből az utóbbi időben egy 520-as alapmobil boldog tulajdonosa és felhasználója vagyok.Eredetileg nagyon ideiglenes választásnak tűnt,de aztán annyira hsználható lett mindenre amire nekem szükségem van hogy maradt is ez :)

Külső

Hát igen,sosem fog szépségversenyt nyerni a kicsike,az elejét favágók baltájával faragták a hátulját meg ki tudja miért(tudom,ergonómia),szépen ívesre olyan "bilisre" formázta a műanyag fröccsöntő gépsor.

A hátlapon díszeleg a (béke poraidra) Nokia felirat,a villanó nélküli 5MP-es autófókuszos kamera és a média hangszoró rács.

Sajna nem mindenhol tökéletesek az illesztések és emiatt erősebb fogásnál képes érdekesen énekelni.
Az előlap 4 hüvejkes 480x800-as felbontású és IPS,de ClearBlackről csak álmodunk valamint az érintésekből maximum ötöt képes felfogni a kicsike.

Mint látható van 3 darab hátulról megvilágítatlan érintőgombunk,sorrendben:vissza,home,keresés.

A többi funkció gomb oldalra kerül,Ilyen a be-ki kapcsoló és a hangerő valamint amin meglepődtem egy kétállású kamera exponáló gomb.

Ennyit a száraz tények és információk világából,innentől szubjektív értékelés következik a napi haználatra fókuszálva.

Hardver,rendszer,satöbbi

Emlékszem amikor először tettem a gépemre Windows 8-at. A 7-es után szó szerint borzalmasnak éreztem a kezelését,pedig alapjában véve már akkor is használható volt,de nálam egy napot nem bírt ki,ment vissza a jól belakott hetes.Ebből adódóan a telefonos változara is így gondoltam...eddig.

Ez a "csodamobil" valami tegnap előtti hardverrel,csirke 512 Mb rammal ellátva az android hasonló telefonokat alapul véve elkönyveltem "keresztlánynak jó lesz rágókának".

De NEM :) A WP 8.1-es variánssal került hozzám a gép,elsőnek az asztali outlook fiókommal beléptem,ami számomra meglepő volt hogy az asztali alkalmazások amiknek van WP megfelelője szépen fel is települtek a készülékre.

Oké sok-sok fiók (gmail,facebook,twitter stb) szinkronizálása után kezdtem el "belakni" a rendszert.Saját csengőhang és háttérkép pipa,egyszerű és könyű.Alkalmazások és market,picit lassú,de még használható,nagyrészt nem találkoztam hibával.

Mutitasking is van,de túl sűrűn fut bele az ember újra töltődő weblapokba/applikációkba.De nem kell sokáig a táncoló pöttyöket néznünk,szerencsére.A menürendszer viszont gyors és pontos,az érintéseket is jól veszi a készülék.Már nem kell trükközni a háttértárra történő közvetlen másolásnál sem.

A hívások meglepően jó minőségűek,mind a hívott mind a telefonáló fél tökéletesen és tisztán hallja egymást.

A kamera inkább rossz mint jó,kicsi dinamka tartomány,nagy zajszűrés,ha nincs más természetesen ez is megteszi.

Videókból a 720p-t simán,zökkenő mentesenviszi,az mp3 vagy flac számokat is tisztán szépen (megfelelő füles esetén)adja le,van FM rádió,csak fülessel működik.

A nokia saját alkalmazásai közül a legjobbak az offline navi Here drive+,az ingyenes offline térkép Here maps+,és a helyi közlekedéseket jelző Here transit.A Microsoft adja a csomagba a natív Office programcsomagot is.

Szép és jó készülék,vannak hibái,nekem a maximum egy napos üzemidő elég csirke,a kijelző közvetlen napfényben nem túl használható,de mindezek ellenére én meg vagyok vele elégedve.Első telefonnak,esetleg sokadiknak ha nem akarsz sokat mókolni ideális,mert már gombokért lehet kapni és bizony MÉG ez is kapni fogy Win 10-et

Számomra különsen ajánlott :D

Hozzászólások

(#1) ivana


ivana
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is ilyen van már másfél éve, alapvetően elégedett vagyok, jobb utat járt be mint a samsung galaxy w ami előtte volt, de már kezd nagyon idegesítő lenni. (Mellette van egy kindle fire hdx tabom, 2GB ram, SD800, fullHD, szóval van mihez hasonlítani ;] )

(#2) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

a tesója a 620 közel két évet bírt ki mellettem igen mostoha bánásmód mellett, és imádtam. csak kissé berepedt a kijelzője, de használható maradt, úgyhogy most a polc aljában várja hogy kitaláljam mit kezdjek vele :DDD

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#3) vadkörte


vadkörte
(PH! addikt)

Tavaly másodlagos telefont kerestem kerékpározáshoz. Sok típust "megnéztem", ezt is. Alapvetően android-os vagyok - és mivel tökéletesen elégedett vagyok vele, az is maradok - de en nem jelenti azt, hogy ne nézegetnék más felé is. (egyik kolléganőmnek első smartphone-nak pl. Lumia 535-öt ajánlottam a Galaxy ACE4 helyett)
A végső rostán a Huawei Y300 és a Nokia Lumia 520 maradt fenn. Az döntött, hogy a másodlagos telefonon is használom azoknak az applikációknak egy részét, amit az elsődlegesen. (Huawei G700) Mivel többnek nem volt WP megfelelője/nekem tetsző alternatíva, így Y300 lett.

Viszont nagyon, nagyon elgondolkodtatott akkor az 520. :)

Üdv. V. Körte

(#4) Dhampir


Dhampir
(PH! félisten)

Ilyen mobilom volt régebben, csak a kijelzője számomra már túl kicsinek bizonyult, amikor okostelefon mivoltát jobban kihasználtam. Sajnos értesítő és világításra használható LED sincsen benne, ezek a spórolás áldozatává váltak. Viszont nagy előnyének tartom, hogy kikapcsolt kijelző mellett is a dedikált exponálógombbal rögtön indíthatóvá válik a kamera. Energiatakarékos üzemmódban sima mobilos, telefonálós használattal 3 napos üzemidőt ki lehetett csikarni belőle a korábbi WP8 alatt. A tiszta, jól érthető beszédhang nagyon fontos egy telefon esetében és bizony ez a kis büdzsé készülék szolgál vele.

(#5) iFixit


iFixit
(lelkes újonc)

Köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólást,első cikkem,vagyis csak szösszenetem volt ez amelyet megosztottam a nagyközönséggel.Nem lett igazán kiemelkedő iromány,de igyekszek majd más jellegű/témájú érdekességekről is írni.Mint a felhasználónevem is sugallja lesznek termék szerelések,videóval és pontos leírásokkal,de lehetséges lesznek egyéb nem tech jellegű gondolatok is ha erre igény mutatkozik.

Ha valamelyik hirdetésem felkelti az érdeklődésed itt hamarabb érsz el :06-30-5-77-11-55

(#6) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem feketeben van, nagyon jo kis telefon, teszi a dolgat, nem fagy, nem lassul be, nem kell ujrainditani.

(#7) iFixit válasza Lauda (#6) üzenetére


iFixit
(lelkes újonc)

Így igaz,betonstabil a rendszer,kíváncsi vagyok ezen a fapadon hogy fog muzsikálni a 10 ha megjelenik...

Ha valamelyik hirdetésem felkelti az érdeklődésed itt hamarabb érsz el :06-30-5-77-11-55

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.