2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Az új monitor - Dell U2311h

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2011 tél. Kevésbé havas, kevésbé hideg, mint a mostani.
Azon a télen januárban nagyon vártam a kézbesítőt, hiszen végre megkaphattam életem első LCD monitorját. A sok-sok éjszakázás, suli meletti munka, spórolás és információgyűjtés után egy januári délelőtt végre átvehettem ezt a gyönyörűséget. Mivel szakmai cikkek vannak erről a monitorról, így inkább személyes szemszögből közelíténem meg, persze némi adat is belefér.

A monitor tulajdonságai:

Gyártó: DELL
Típus : U2311h
Panel : IPS
Felbontás: 1920x1080(natív)
Input : D-sub,DVI, Displayport
Output: 4X usb 2.0

Csomagolás:

A külső csomagolás meglehetősen egyszerű és puritán, semmi csicsás nincs rajta, se színes logók, vagy képek, stb... egyszeű barna kartonpapír, feketével feltüntetve a gyártó és a monitor típusa, a tetején a szállítócimke, és a szokásos ragasztás. Belül két nagy, vastag hungarocel fogja közre a monitort, amely anti-sztatkus védő "huzattal" plusz még egy buborékos fóliával is el van látva. A tartozékok (cd,dvi,d-sub,tápkábel, usb kábel, kézikönyv-garancialevél), mind külön csomogalva, a teljesség igényével. Plusz a monitor-tartó állvány is.

[A monitor]
[Hátulról]
[Kábelek,cd,stb...]

Összeszerlés:

Roppant egyszerű művelet: a monitort kijelzővel lefelé fordítjuk egy stabil, de puha felületeen, a tartó konzol rugós részénék füleit berakjuk az illesztésbe, kicsit elhúzzuk oldalra, és már be is akadt. Biztonságosan és stabilan tartja a monitort, plusz lehetőségünk van a monitort oldalra fordítva felhelyezni rá, vízszintes módban le fel tudjuk mozgatni igény szerint. A tartó konzol forgatható, alján csúszásgátló bevonat. Igény szerint az usb-kábelt összekötve a pécénkkel, a monitorba könnyen és gyorsan tudunk csatlakoztatni USB2.0 ás eszközöket.

[A csatlakozók]
[A tartókonzol]

Működés:

IPS panel lévén a betekintési szög jóval nagyobb mint az átlag TN+film paneles LCD monitoroké, plusz színhűségben is kiválónak mondható. Fényereje bőven elég, kontrasztra sincs panasz. Menüje a jobb oldalon lévő 4 gombról vezérlhető, átlátható, és egyszerű. A bekapcsoló gomb működés közben kéken világít, energiatakarékos üzemmódban pedig narancssárgán. Fénye nem zavaró. Minimum bevilágítás full fekete képeknél előfordul, de nem zavaró. Anyaghasználatra nincs panasz, letisztult forma, viszonylag vékony káva, a gombokat alig lehet észrevenni, nyomkodásuk nem jelent problémát a nagyobb ujjmérettel megáldott felhasználóknak sem.

[Összeszerelve]

A 17 colos CRT monitorom után mondhatom: nem bántam meg, hogy egy IPS paneles monitorral kezdtem, egyszerűen öröm ránézni, és még ezt így, egy év használat után is elmondhatom. Nagyon jó dolog ha az ágyból fekve is úgy tudom nézni, hogy nem kell állandóan állítgatni a monitort, még erősen oldalról is tökéletes a kép. Laggolás és utánhúzás-t (én mint átlagfelhszanáló és játékos) nem vettem észre. Biztos hogy van, de ez nagyon minimális. Ezt a monitort csak ajnánlani tudom mindenkinek, aki megengedheti magának. :)

Köszönöm a Dell U2311h topikban a kimerítő segítségnyújtást. Főként Nyugdíjas, és Dezz fúrumtársunknak! :R

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.