2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

AC: Unity - Drasztikusan javulhat a PC port minősége

Írta: | Kulcsszavak: Assassin . Creed . Unity . PC

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban a DSO Gaming munkatársainak lehetősége adódott egy interjút készíteni James Therien-nel az Assassin's Creed: Unity (továbbiakban ACU) technikai igazgatójával. Egyelőre még csak a teljes interjú egy részletét közölték, de már ebből is nagyon érdekes dolog derül ki.
James közölte,hogy az ACU PC verziójánál a játék alacsony szintű renderer-jét teljesen újraírták, aminek következtében drasztikusan sikerült csökkenteni a rajzolási parancsok (draw-call) számát a driver felé. Manapság ez a D3D11 egyik legnagyobb rákfenéje, így ez jelentős javulás.

Ezen felül James elismerte, hogy az eddigi portok nem igazán skálázódtak megfelelően a többmagos CPU-k esetében, de itt is gyökeres változást ígér, ugyanis az új motor állítása szerint nagyon jól skálázódik.

Egyelőre ennyi hírmorzsa áll a rendelkezésre, a DSO a hét hátralévő részére ígéri a teljes interjú közzétételét, vagyis néhány napon belül újabb technikai információkat tudhatunk meg az ACU PC verziójával kapcsolatban. Az eddigiek alapján nagyon érdekes a helyzet, hiszen az új motor és annak architekturális változtatásai is mind nagy javulást ígér, de figyelembe véve azt a tényt, miszerint a PC kiadást az ukrán stúdió végzi, így a kétkedésnek is helye van, hiszen az ukrán csapat eddig nem igazán tudta meggyőzni a PC játékosokat a hozzáértésükről.

Erről a témáról Abu is írt egy cikket kicsit részletesebben.

Hozzászólások

(#1) westcoastog


westcoastog
veterán

Nem az ukrán/orosz ubi csapatra kell bízni a portolást, és meg van oldva.

(#2) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr
LOGOUT blog

Ehhez is majd minimum 4 magos processzor kell? Mert a Black Flag-hez is azt írja, és mégis Full HD magason szaladgál egy Pentium G2030-cal, meglepően jobban, mint egy Phenom II 955 -ön :))

Sok az ígéret, nehogy koppanás legyen a vége neki.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.