2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Időbeosztás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szívesen írnék a saját időbeni problémáimról, de nem hiszem, hogy menne általa a világ elébb. Így hát magyartanárom egyik gondolatával nyitom a bejegyzésemet:

"Egyik nap, amint a HÉV-en utaztam, azt láttam, hogy egy lány könyvet olvas. Méghozzá a Sorstalanságot. Van nekem is két lányom, így el tudtam dönteni, hogy bizony sok munka volt a hajával, reggel egy olyat megcsinálni van vagy egy óra. Teljesen kiakadtam (magamban), hogy miért nem az olvasásra fordította ezt az időt. Egy ilyen nehéz könyvre rá kell szánni az időt, ez nem holmi fantasy, hogy csak úgy a HÉV-en olvasgassa az ember, amikor kedve szottyan." (Más stílusa volt a "beszédének"; nem hittem volna, hogy ennyire nem sikerül átadnom.)

A Sorstalanság esetében talán jogos is volt a felvetés, de mivel nagyon speciálisnak éreztük az esetet, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Hónapokkal később - nemrég - azonban mégis eszembe jutott. Éppen leszálltam a HÉV-ről és ráfordultam az első 50 méterre, amikor azt láttam, hogy egy lány cigizik.

És közben pedig telefonozik.

Tudjuk, hogy vannak, akik mindkettőt véresen komolyan veszik - én például a leckémnél is jobban tudok összpontosítani egy Clash Royale meccsre, míg mások hozzá sem kezdenek a cigarettájukhoz, ha nincs legalább nyugodt 5 percük. Az idő mind fontosabb szerepet játszik az életünkben, ahogy egyre kevesebb jut belőle egy-egy cselekvésünkre. A pillanat szentsége is elvész, ha nem tudunk elég időt hagyni az átkapcsolásra. Szerintem az életünk nem lehet egy massza, kell, hogy legyenek benne súlyok. Kell olyan, amire legalább gondolatban többet szánunk.

Én nem vagyok tökéletes; gyakran halasztok dolgokat. Mégis van, amit sosem hagyok ki a napi rutinomból, egyszóval vannak elveim függőségeim. Egy részük addikcióból, másik részük FOMO-zásból alakult ki. Úgy gondolom, hogy ezeket a dolgokat a tanárom szemével is szabad a HÉV-en csinálnom, ha csak arra az egy dologra koncentrálok. Szóval...

Miféle komolytalan ember lehet az, aki nem tudja eldönteni, hogy melyik függőségét élvezze ki éppen?!

Hozzászólások

(#1) Hunmugli


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Fred23, már várlak :DDD

---

Egyszer kellett írnunk egy esszét, aminek az volt a címe: "Nekem vannak elveim". Azóta sem tudom eldönteni, hogy ösztönlények vagyunk-e, vagy sem, de boldogít a tudat, hogy vannak elveim... Ha a cikk nem hagyott bennetek mély nyomot, legalább az elveitekről írhatnátok.

De jó lenne, ha meglenne még valahol az az esszém...

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#2) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Hát akkor te valami nagyon perverzet gondolhatsz rólam, amikor kábelt fektetek kávézás közben, úgy, hogy a YT-on közben videót nézek a telefonomon.
Vagy amikor reggel játszom egy keveset a számítógépen kávézás közben.
Utólag végigolvasva nem tudom pontosan meggondolni, hogy miről szól a bejegyzés, de írok alá attól függetlenül!

[ Szerkesztve ]

(#3) Hunmugli válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Néha én is így vagyok vele, de akkor egyedül vagyok, és ahogy kivettem, te is. Mindenesetre akkor, ott ezt általánosnak éreztem, így úgy kell venni, hogy van, akinél általános, hogy mindig "együtt fogyasztja el a függőségeit".

---

Ha kiderül, hogy ez hülyeség, akkor megkímélem azokat, akik még nem olvasták a bejegyzést.. :)

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#4) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

A tanárod kritizálja azt, hogy ki-mit és hol olvas?
Wow.

Ha a Szürke 74 árnyalatát(vagy akárhanyadik részét) olvasta volna, akkor meg az a baj.
Ha a telefont nyomkodja akkor az a baj.
Ha a Magyar Időket olvassa akkor meg az a baj.

Mindenre van egy Belga szám.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#5) Szoszo94 válasza D1Rect (#4) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

+1

Valószínűleg a tanárból hiányzik a többszálasítás, egyszerre csak egy processt képes futtatni. ;]

Én is egyszerre több dolgot szoktam általában végezni. Reggeli mellé hírek, lapcsalád, hogy messzebb ne is menjek. Nincs ideje az embernek arra, hogy mindenre külön időt szánjon.

Xiaomi Mi 8

(#6) flymi válasza Szoszo94 (#5) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

+Cucuska2

De jó nektek, én férfiból vagyok és nem szégyellem, hogy egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni. Néha arra sem mindig. :D
Nem igazán értem mi ez a "halmozás". Ha kábelt fektetek, akkor azt csinálom. Ha olvasok, akkor olvasok. Ha a telefont basztatom, akkor azt csinálom.

Nincs ideje az embernek arra, hogy mindenre külön időt szánjon. -> Erre szokták mondani, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán. Oké, hogy rohanó világot élünk és mindent egyszerre és hama'gyorsan kell megcsinálni, de az olyan is lesz. Mire föl ez a rohanás? :U Ha tudom, hogy a reggelimet csak a cipő felhúzása és a kocsiba szállás közt van időm megenni, akkor felkelek 10 perccel korábban. Ennyi.

A tanár már gondolom a rigolyásabb öregember fajta, akinek semmi sem tetszik. Inkább örülhetett volna annak, hogy van aki még olvas és nem csak szennylapokat.

Az állandó telefon buzerálással kapcsolatban meg annyi észrevételem van, hogy annyira kizárja a mobilt nyomizó egyén a külvilágot, hogy képes nekigyalogolni szinte bárminek (autó, haladó vonat, másik személy, stb...). Bár mindenkinek szíve joga úgy megmurdelni, ahogy akar... ameddig azzal mások életét nem veszélyezteti.

[ Szerkesztve ]

Vadiúj 120L villanybojler eladó! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#7) Szoszo94 válasza flymi (#6) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

Túlságosan lesarkítod a dolgokat. Az egyébként nemérdem, hogy egyszerre egy dologra tudsz koncentrálni :D Az pedig, hogy a férfiak csak egy dologra tudnak, nettó hülyeség.

Rosszul állsz a dologhoz. Ha kábelt fektetek, miért ne olvashatnám el közben a napi híreket? Minek szánjak mindkét dologra külön időt, mikor egyszerre elvégezhető a kettő? Ráadásul nem vezetés és telefonozás ez, hogy a kettő üsse egymást. Ahol koncentrálni kell, ott úgysem szokott az ember jóesetben mást csinálni.
Én szeretem kihasználni egy nap minden egyes percét úgy, hogy kimaxolom belőle amit lehet.

Xiaomi Mi 8

(#8) flymi válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Túlságosan lesarkítod a dolgokat. -> Lehet, nem is mondtam, hogy nem.

Az egyébként nemérdem, hogy egyszerre egy dologra tudsz koncentrálni -> Nyilvánvaló, hogy nem érdem, de nem is hátrány. Természetesen én is csinálok párhuzamosan bizonyos dolgokat, de ezek nem bírnak olyan jelentőséggel, hogy "baj", hiányosság legyen belőle.

Az pedig, hogy a férfiak csak egy dologra tudnak, nettó hülyeség. -> Szerintem meg nem egészen. Ha deszkát gyalulsz, nem azon agyalsz közben, hogy ki nyeri az esti focimeccset, különben pár ujjad bánja. Szex közben nem gondolsz arra, hogy a húgodnak sikerült-e a nyelvvizsgája, mert a párod tuti kiszúrja és akkor bachatod... Vezetés közben nem gondolsz arra, hogy a tegnap nézett sorozatnak mi lesz a folytatása, mert annak csattanás lesz a vége, nem kell ehhez mobilozni közben. Ilyen és ennél cifrább dolgokra csak nők képesek és hagyjuk meg nekik ezt a kiváltságot.

Egyébként az aláírásomban szereplő egyik idézetet hoznám fel a saját jellemzésemre, lásd: "Egy Seduxen-en élő csiga vagyok." Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy kapkodásból, túlzott figyelem megosztásból még nem született semmi jó. Még a budin sem. ;]
A slozis témánál maradva igazából nem tudom elképzelni, hogy lehet a trónon figyelmesen olvasni, miközben megfeszülsz a reggeli siker érdekében. Pláne közben kávét inni! Elég beteg...

[ Szerkesztve ]

Vadiúj 120L villanybojler eladó! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#9) Szoszo94 válasza flymi (#8) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

A középső bekezdéssel nem értek egyet, mert megint sarkítás, a többit viszont nagyjából osztom.
A slozin azért én sem kávézom, se hasonló dolgok, de az olvasás ne jelentsen már akkora problémát, hogy közben ne menjen a dolog :DDD

Egyébként amikre hivatkoztál (gyalulás, vezetés, stb), az a nőknek sem megy ám egyszerre más dologgal. A begyakorlott mozdulatok közben képesek ők is csak másra koncentrálni. Vezetés közben pl ugyanolyan veszélyesek, ha mást csinálnak, mint a férfiak, de mást is fel lehetne hozni erre. Ők abban jók, hogy a mindennapi rutin feladatok elvégzése közben jobban tudnak másra koncentrálni, mint mi.

Viszont amit én írtam először, az sem a túlzott figyelemmegosztás kategória. Vezetés közben én sem telefonozok, állásinterjún nem a másnapi ebéd receptje jár a fejemben, ha pedig sétálás közben előkapom valamiért a telót, akkor másfél szemem az úton van. :)

Xiaomi Mi 8

(#10) flymi válasza Szoszo94 (#9) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Na, akkor jó, nagyjából egyet értünk.

Isten bizony azért azt megnézném, ha a slozin csak kicsit is szorul és már vörös a fejed erőlködés közben hogy olvasod el bármelyik rovatot is az aktuális újságban kellő figyelemmel. :U

[ Szerkesztve ]

Vadiúj 120L villanybojler eladó! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.