2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Stream android- android és pc- android közt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ajánlani szeretnék néhány alkalmazást.

Felmerült az igényem arra, hogy ne csak a füles csatlakozóján keresztül tudjam az erősítőmre küldeni kedvenc zenéimet, hanem eleddig nyugdíjazott OT918-as telefonomat fogjam be, ne csak óra funkcióra, hanem vezeték nélküli átvitelre is, mobil és asztali készülékeim és az erősítőm közt.
Így a bluetooth irányába kezdtem el kutakodni, de nem jutottam sokra, így a fórumon érdeklődtem, majd egy segítőkész kolléga tájékoztatott róla, hogy a bluetooth alacsony bitrátája miatt inkább a wi-fi irányába lenne jobb tekintgetnem. Így, az alább ajánlandó alkalmazásokat is neki köszönhetem.

Tehát az első ajánlott alkalmazás rögtön kettő: SoundSeeder Music Player, melyet a hanganyagot lejátszó, küldő, android 4.1 vagy frissebb rendszerrel ellátott készülékre kell telepíteni.
Majd a párját a SoundSeeder Speaker-t a fogadó (nálam az OT918) készülékre. Az alkalmazások oldalán lévő videó jobban magyarázza a párosítást, mint ahogy én tenném, így ezt nem feszegetem.
Azért is merem ajánlani, mert ha nekem olyan könnyen sikerült, mint ahogy, akkor másnak se lesz gondja vele.
Mind a párosítás, mind a lejátszás, annak kezelése lejtő egyszerű, áttekinthető. A telefonon lévő hanganyagokon kívül azonos wi-fi hálózaton lévő készülékeken lévő, vagy google fiókunkon található, esetleg egy url címen elérhető hanganyagot is lejátszhatunk, továbbíthatunk vele a párosított eszközre.
De rendelkezik egy elképesztően gazdag internet rádió móddal is, melyet kiegészíthetünk az esetleg a listában mégsem fellelhető rádió url címével az URL funkción keresztül, egy saját lejátszó listát létrehozva.

Hatalmas piros pont a fejlesztőnek, aki a felmerülő kérdéseimre nagyon gyorsan, segítőkészen, érthetően adta meg a válaszokat. Innen tudom, hogy hamarosan érkezik a V2, melybe már (talán a kérdésem okán) bele is tette kedvenc rádió csatornámat.
Az alkalmazás ingyenes némi korlátozással, de a fizetős változat is bőven megéri az 1 489,00 Ft-os árat. Csak a SoundSeeder Music Player Pro a fizetős a SoundSeeder Speaker ingyenes.
A honlapon megtalálható az asztali számítógépünkhöz való csatlakozáshoz használható Stream What You Hear nevű program elérhetősége is. A párosítás némi odafigyeléssel, leírás követéssel megoldható, de sajnos részemről nem ez az ajánlott páros. Mivel a számítógépünkön lévő Stream What You Hear program a SoundSeeder Music Player alkalmazással veszi fel a kapcsolatot, majd az küldi tovább a jelet, így elég hosszú, bő 5 másodperces hangkéséssel kell számolnunk.

Ezt elkerülendő, ha nem is megszüntetve, de jelentősen lecsökkentve, szűk 1 másodpercre redukálva a késést ajánlom a SoundWire (free) alkalmazást s annak a számítógépre telepíthető párját. Természetesen itt is létezik Pro változat némi, a fejlesztőnek szánt juttatásért cserébe.
Ennél a párosítás kicsit nyögvenyelősebb volt számomra, de ezt a magam bénázásának tudtam be utólag.
A végeredmény nagyon közel tökéletes, ha két olyannyira külön helyen hallgatjuk ugyanazt a zenét, ahol nem keveredik a két hang, vagy ha egyik helység hangereje sem nyomja el a másikét, akkor nincs gond. Nálunk egy, mindkét helység felé nyitott, közlekedő választja el a hangok forrását szolgáltató helységeket. Na, a közlekedőben elég érdekes a visszhang hatás, de a helységekben sikerült olyan hangerőt beállítani, hogy élvezhető legyen mindkettőben.

Összefoglalva:
androidról - androidra = SoundSeeder Music Player a küldő készülékre és SoundSeeder Speaker a fogadóra, mely lehet egy, már a fiók mélyén lapuló android 2.2 – 4.0.4 es változatot tartalmazó működőképes készülék is. Így nem kell külön hardvert vennünk célunk eléréséhez. Ezt pedig már kedvenc erősítőnkhöz, házimozi rendszerünkhöz is köthetjük az RCA csatlakozón keresztül. Hi-Fi rajongóktól elnézést kérek!
Sőt a Hobby elektronika topikban megnyugtattak róla, hogy a fogadó készülék aksija is kiiktatható, az esetleges aksi hibából fakadó tűzesetek elkerülése végett.

Számítógépről - andoidra = SoundWire mindkét készülékre.

Természetesen akadhatnak ezeknek más alternatívái is, melyekről nem tudok véleményt alkotni. Itt inkább az egyik lehetőségre próbáltam rávilágítani azok számára, akik hasonlót szeretnének, de nem tudják merre induljanak.

streamelést!

HoTaZo

Hozzászólások

(#1) morgyi


morgyi
nagyúr

Jó cikk, de nem folyamodnék ilyen megoldáshoz.
Egyrészt annak az alcatelnek a DAC-ja valami vérgagyi cucc lehet. Másrészt körülményes. De ötletnek nem rossz.

Amúgy a legtöbb eltávolítható akkssis telefonnak az akkumulátor nélkül USB töltőre dugva BE KÉNE KAPCSOLNIA! Mindenféle forrasztgatás meg mókolás nélkül. Bár lehet hogy telefonja válogatja. Én amit a legtöbbet láttam bekapcsolt. Ezt is szokták ajánlani hogy megtudd hogy az akksi purcant-e ki.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#2) HoTaZo válasza morgyi (#1) üzenetére


HoTaZo
őstag

Köszönöm!
Tényleg csak egy billentyű fröccsenés, android alkalmazás topikba illetlenül hosszú lett volna.

Amilyen zajos, torzított zenét hallgatok ahhoz nekem éppen megfelel. :D

Amúgy pár nyomkodás mindkét készüléken és megvagyok.
Persze minél jobb a fogadó készülék, annál jobb az onnan kimenő jel.
Pártolom a csináld magad megoldásokat (nem mindenben), de ha már ott porosodott egy eszköz, amit még be tudok fogni nem csak óra funkcióra (lecserélték a settopboxomat és az új nem jelzi ki az időt, nekem meg hiányzott), hanem ilyen hangátvitelre is és bírja a készülék, akkor miért ne legyen kihasználva?
Biztos, hogy nem Hi-Fi rajongóknak lett kitalálva ez a megoldás. :D

Sajnos ez a telefon nem kapcsol be az akkumulátor nélkül, próbáltam. Jelzi, hogy kap áramot (jelző led), de bekapcsolni, nem akar.
De köszönöm a észrevételeidet, tanácsodat! :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#3) morgyi válasza HoTaZo (#2) üzenetére


morgyi
nagyúr

Nekem anno a ZTE Blade III simán bekapcsolt. A Lumiák nem kapcsolnak be az tuti. Úgy látszik telefonja válogatja.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.