2019. április 22., hétfő

Gyorskeresés

első TV-s dilemma [updated]

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tervben van egy LCD vásárlás, de amennyit az elmúlt 5 napban olvastam, annyira el is bizonytalanodtam. Ott kezdődik, hogy Samsung/Sony volt az első gondolatom - csak hogy a márkát behatároljuk - most viszont már LG/Sony/Samsung, és a Samu van az utolsó helyen. A felhasználási terület durván 35% digitális kábeltv, 40% filmnézés(dvd/pc) és 25% játék. Mondom, hogy mi az igény:

- legalább 32"
- csakis full HD
- mindenképpen 100Hz-es
- árban 100 és 130 között mazsoláztam, ezt semmivel sem tudom átlépni
- ha LED-es, annak csak örülök(vagy nem??)
- a csatornaváltások között ne kelljen várni! mondjuk ez settopbox-nál, most ha belegondolok tök 8

LCD:

Sony-ból az EX500-ast néztem, ez tetszik a legjobban, viszont 130-ért ez a legdrágább ár/tudás alapján azt hiszem. LG-ből az LD 550 és LD 650-es szériát néztem - ezek között van különbség a beépített videólejátszón kívül? Samsung-ból a C650-et találtam ebben a kategóriában.

Ezek közt a bestbuy-nak nekem a 32"-es LG LD550 tűnik.

LED:

Itt csak az LG és a Samsung versenyeznek, a Sony árai itt nekem túl magasak. LG-ből az LE4500, Samsungból pedig C5000QW. Szerintem ezt a kört magasan a Samsung nyerte, javítsatok ki, ha tévedek.

Alapvetően laikus vagyok, azt tudom, hogy a 100Hz fontos, a LED-ben már ennyire nem vagyok biztos. Melyik a legjobb választás vajon? Hozzáteszem, hogy ezeket lehet ám bővíteni, azért kerültek a listámra, mert ezeket találtam az elmúlt pár napban szimpatikusnak. Pont ezért írok, hogy megerősítse/cáfolja valaki a gondolatmenetemet.

Ja igen, még valami. Nem tudom, hogy mi a különbség a PVA, MVA ill. IPS panelek között. Ezt pár szóban ki tudná fejteni nekem valaki? :)

LG LD 550 - 104.000 huf
LG LD 650 - 125.000 huf
Samsung C650 - 132.000 huf
Sony EX500 - 131.000 huf
LG LE 4500 - 131.000 huf
Samsung C5000QW - 125.000 huf

A Sony és a Samsungok a legszebbek, ár/értékben szerintem az LD550 és a C5000 vannak fej-fej mellett. A cikk végére javult, de még mindig tanácstalan vagyok :)

Szerk.:

Annyit olvastam így ma este, hogy az LG-k felé erősen húz a szívem. Leszűkült a kör azért picit. Ha nem lesz pénzem, akkor LD550. Ha lesz, akkor még mindig ott az LD650 - EX500- C650 trió, ezek közül kéne választanom.

final update:

Sony EX-500 32" a verseny győztese, hogyha még nyár elején is lehet kapni, akkor ugrik a falra. Addig más élvez prioritást.

Hozzászólások

(#1) DEJVID


DEJVID
(őstag)

Én egy 40EX710-et fogok venni. Így az e-penisem is nagyobb lesz a tiednél.

(#2) hoffman_ válasza DEJVID (#1) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Köszönöm az érdemi hozzászólást, sokat segítettél.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3) vans?


vans?
(őstag)

Azert egy ilyennel mar muszaj lesz szep desket is viritanod teso. :D

(#4) k.


k.
(őstag)

Egy kérdés:
A Sony Bravia EX500at hol találtad 132k-ért?
Mert annyiért már igencsak gyerebe nekem:)

(#5) hoffman_ válasza vans? (#3) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Az biztos :D Lecsúsztam a versenyről... :( Még mindig nem 100-as a gépem, egy hulladék táp van benn kölcsönben, jövőhétre lesz kész a garim elvileg... De a Desk az több mint 3 hete ugyanaz, méltó a full HD-ra ;]

k.:

220 volt-ban és digitalko-ban is 131k :) De miért gyere be inkább mint például a fent említett LG-k vagy a Samsungok? Mert árban a legtöbb, tudásban pedig maximum ugyanaz, ahogy én tudom.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6) .bableWes


.bableWes
(őstag)

LG-t ajánlanék. nekünk LG tévénk van igaz, hogy nem ldc hanem egy sima 6-7 éves 72es crt tévé de napi 12orát megy heti 7napba és jol birja. samurol és sonyrol nem nyilatkoznék mert nem nem ismerem ilyen téren a két márkát. de biztos, hogy nem szarok.
kis poén: anyám akar venni egy lcd tv-t mert a mostani tul nagy, és valami <120colosat nézett. nem értette, hogy miért nincs 50000 alatt tévé:D

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#7) hoffman_ válasza .bableWes (#6) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Hát, sajnos az, hogy anno CRT-ben mit virított a márka nem jelent semmit. Ha ezt nézném, akkor tuti, hogy Blaupunkt, Pioneer, vagy Grundig TV-t veszek :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#8) Keldor papa válasza .bableWes (#6) üzenetére


Keldor papa
(Jómunkásember)

Nem bántásból, de most komolyan LG-t ajánlasz egy 6-7 éves CRT alapján, ami egyébként teljesen más technológia? Hát ez... :D

hoffman_: 1-2 hónap múlva veszek én is egy LCD-t, hasonló, vagy pont ebben a méretben. Kíváncsi leszek mit mondanak majd a többiek, és végül Te melyiket választod. Nekem az a Samsung LED nagyon tetszik, nálam eddig a felsoroltak közül erősen befutó.
Nálam egyébként még fontos az is, hogy legalább 3db HDMI legyen a TV-n.

[ Szerkesztve ]

AT-SLO-IT-FR-ES transit

(#9) hoffman_ válasza Keldor papa (#8) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Nekem HDMI-n egyelőre csak a gép fog csatlakozni, úgyhogy ezzel még nem foglalkoztam. Időközben gondolkodtam, és a net a TV-n egyáltalán nem szempont, tehát ezzel a Sony ki is esne, de annyira szép :D Az LG-k között csak a videó-lejtászó a különbség, ahogy én tudom, de ott is egy picit más a 650 külseje, és szebb is ezáltal, tehát megint bosszant egy kis apróság. A Samsungok között pedig nekem is a LED-es a tetszetősebb, de például nem tudom, hogy jobb-e mint a Sony. Még utánaolvasok ennek a LED témának. Lehet, hogy plazmát veszek, és pont :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#10) Keldor papa válasza hoffman_ (#9) üzenetére


Keldor papa
(Jómunkásember)

Nekem van egy 2007-es Panasonic LCD-m már megérett a cserére és sajnos csak 1db HDMI van rajta, ami marha kevés már.:(

AT-SLO-IT-FR-ES transit

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.