2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

laptop dilemma [updated]

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

csak úgy magamnak, hogy lássam a pro-cont egymás mellett, hátha segít dönteni.

1. Asus N550JK (i5-4200h, 8gb ram, gtx 850m) = 255k +120gb ssd + rack ~ 280k

+ combosabb proci és vga, mindent megeszik
+ HDD és SSD együtt elfér benne
+ matt FHD IPS

- melegebb konstrukció
- üzemidő cca. 3,5 óra

(2 gyári plusz 1 év laptopszalon garancia)

2. Dell 7537 (i7-4500u, 8gb ram, gtx750m) = 285k + 250gb ssd + rack ~325k

+ jó hűtés, idle néma
+ üzemidő 6 óra+ akár

- csilivili touch FHD
- gyengébb hardver(bár elég az igényeimnek)
- SSD beépítése esetén a HDD kiesik külön rack-be
- plusz 45k

(3 év gyári garancia)

munkára és sikeres felvételi mellett külföldi msc-re kellene. utóbbiban a külföldi szót azért emelném ki, mert örülnék, ha nem kellene kint garanciával bajlódnom, tehát maximális megbízhatóságot várok. mind a két gépre adott a W8.1 Prof 64bit és mindkettőbe Samsung 840 Evo SSD kerülne, de a Dell-be kell a nagyobb. teljesítményigények a 3D CAD rajzolás zökkenőmentes kiszolgálása(minél halkabb működés mellett), és unalmas órákban némi játék(frissebb játékok FHD-ban, akár low settings-el, de min. 30-40fps mellett)

[update - 2014. június]

nos, úgy fest eldőlt a dolog. asszem benyelem, hogy kell egy külső rack a hdd-nek, a fényes tapics kijelzőt, és a gyengébb hardvert. nagyon sokat menne a gép terv szerint, így a halk működés és a jó hűtés együtt többet ér nekem. 250-es ssd-vel bőven elég lesz mindenre, cad-re és egyéb 3d dolgokra pedig még az u-s i7 cpu is elég a középmezőnyös gpu-val. a dell gari is nyom a latba, szóval ennyi :)

[update - 2015. július]

na most már tényleg révbe érek, úgy fest.

Dell 5450 a kiszemelt

- i5-4300u
- 8gb ddr3
- gt830m
- 14" 1080p
- 250gb ssd

360 a vége, 2kg alatt maradunk, 5-7 óra üzemidővel. perfekt.

Hozzászólások

(#1) ittakary


ittakary
(PH! nagyúr)

Nekem az SSD/HDD kombó együttese, a matt kijelző és az erős HW miatt nagyon szimpi az első

(#2) hoffman_ válasza ittakary (#1) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

nekem is, idáig oké :) kéne valami biztos infó, hogy mennyit bír átlagos használat mellett(pár tabos böngészés és word+pdf), illetve van-e hangja. ezen elég sok múlik - csak mert az idő 70-80%-ban nem komoly terhelés alatt fog menni.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindkettőről tudok pár mondatot... :)

Asus (ebből 2 ugyanilyenünk van) - szép meg minőségi érzetet ad a fémház, cserébe csavarhúzó nélkül egy akkut sem tudsz benne cserélni, plusz nekünk az egyiken a fülhallgató csatlakozója néhány hónap után egyszerűen beszakadt, szerencsére szó nélkül javították, futáros garancia, elvitték, visszahozták.

Dell (egy Inspiron 7xxx van, hirtelen nem tudom a típusát, de nem tapis*) - összességében nem rossz, de a duálGPU-s megoldásával folyamatos gond van, talán a driverek nem szeretik egymást, vagy a jóég tudja, de sokszor a nagyGPU nem kapcsolt be, még akkor se, ha külön megadtam az adott programot, időnként egyszerűen lefagyott, most talán találtam olyan driverkombót, amivel egy ideje jó.
a Dell világgarijáról tudni kell, hogy egy alkalommal megjavítják neked bárhol, de második alkalommal csak abban az országban, ahová be van jelentve, ez alapból a vásárlás országa, ha költözöl, akkor át kell jelentened, csak utána fogják felvenni a hibát. én két tabletPC-t jelentettem át UK/Németországból Magyarországra, nettó 6-8 hét(!) volt, mire Dellék méltóztatták átírni, addig meg az ügyfélszolgos droidok csak a vállukat vonogatják, szóval ezt ne akkor kezdd, amikor már megállt a hardver, mert akkor sokáig fogsz telefonról netezni...

* tapis noti: van egy érintőkijelzós Vaio gépünk, az első 6 percben érdekes, aztán rájössz, hogy mennyire elbaszott koncepció ez az egész, és többé nem nyomkodod. ezt csak azért mondom, hogy pontosan be tudd lőni a feature fontosságát a prioritási listádon :)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) hoffman_ válasza Lenry (#3) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

nagy vagy főnök, köszi a bőséges infókat :R

az Asus-al szimpatizálok alapesetben én is, csak tényleg nincs még adat arról, ami érdekel. mondjuk nem holnap akarom megvenni, szóval bőven ráérek, addig még fog jönni 23 teszt szerintem, amúgy is nagyon fel fogják kapni az N550-et ahogy nézem. a Dell gpu-s kellemetlenkedése mondjuk nem tetsző infó.

nem tudom, hogy ahol venném őket(laptopszalon) világgari jár-e hozzájuk. azt tudom, hogy a plusz egy év érvényesítéshez be kell vinni az alap időtartam lejárta előtt és egy párezer forintos szerviz után kapod meg az egy évet. ez alapvetően korrekt, csak annyi a baj, hogy ha épp 2345km-rel arrébb kéne zh-znom, akkor lehet, hogy nem fogom tudni pont hazahozni a gépet, márpedig az Asus esetében elvileg pont nem lennék itthon a két év lejárta előtti időszakban :D

a touch-ról laptophoz látatlanban is ez volt eddig a véleményem, azért van a negatívumoknál, ráadásul aláhúzva. mentségére legyen, hogy a kijelző minősége egyébként nem rossz, olvastam róla kellemes tapasztalatokat - bár az Asus egy kört ráver ebben.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5) Lenry válasza hoffman_ (#4) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a szegedi laptopszalonos srácokat ismerem személyesen, egyszer magyarázták ezt a kiterjesztett garis dolgot, de megmondom őszintén nem nagyon emlékszem már rá, de asszem ez az ő saját bizniszük, nem üti a Dell gyári gariját, azt mindenképp megkapod a Delltől.

próbálj utánakeresni a weboldalukon, vagy ha nagyon elakadsz, akkor szólj, és rákérdezek náluk.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6) hoffman_ válasza Lenry (#5) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

köszi a tippet. az ő garijuk plusz, ezt tudom, ezt minden márkához és típushoz adják, nem véletlenül szeretik őket. valószínűnek tartom, hogy amúgy gyári gari jár a gépekhez náluk is az alap évekhez, úgy éri meg nekik is.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#7) Lenry válasza hoffman_ (#4) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

csak tényleg nincs még adat arról, ami érdekel.

nem látom, hogy írtad volna, hogy mi érdekel (vagy csak én vagyok vak), de írd le, hátha tudok rá mondani valamit, bár tesztelni pont nem fogom tudni egyiket se, mert nincsenek itthon (promós, bemutatós gép mindegyik, aztán sokat utaznak :) )

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8) hoffman_ válasza Lenry (#7) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

kary-nak írtam a #2-ben, jogos, nem a cikkben van :)

az i5 procis konfig mindkettő? az mondjuk pont kapóra jönne! azt szeretném tudni, hogy az i7-es verizóhoz képest mennyit bírhat a gép alapon(pár tab chrome, yt, unoff, word és pdf doksik), illetve ezt a terhelést tudja-e hangtalanul hozni. az i7 verzió nem tud csöndben maradni, a Dell viszont igen, illetve az i7 N550 max 3-3,5 órát megy alapon az eddigi infóim szerint, abban bízom, hogy az i5 azért egy bő órával többet tud. bár az i7 4700hq egy kicsit combosabb, de a tdp ugyanaz, szóval félek, hogy nincs nagy diffi. a Dell 6 órás üzeme azért csábít.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9) merkucyo


merkucyo
(fanatikus tag)

Nekem az előző két gépem N szériás Asus volt ,N53 és N56 . Nagyon jó gépek voltak , de azért nem N550 lett a következő ,mert hordozható alternativa kellett .
Vettem is egy Dell ultrabookot , az valami ultragagyi volt ...
Szerencsémre visszavették mert nem volt hozzá billentyű világítás (pedig elméletileg kellett volna h legyen ) , és hozzácsaptam még egy kis pénzt és így lett Macbook air , ami olyan szinten van mint az N-es Asusok anyagminőségben ...

Az általad említett dell gépet nem ismerem , de az üzemidő és súly miatt ha a hordozhatóság is szempont lehet h jobban járnál vele...

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#10) Máté94 válasza Lenry (#3) üzenetére


Máté94
(PH! addikt)

Ne keverjük AMD-t az nVidia-val. :N

7537 előtt ülök, és nem igazán kell a Dell oldaláról se leszedni a drivereket, elég a hivatalos oldalakról begyűjteni, vagy amit a Windows magától feltesz. :DDD Szó nélkül megy a váltás. :)

「AA」- Apriori Acquit

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.