2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Reebok sucks

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Srácok, tippek?

Vettem egy Reebok cipőt, fél éve plusz 3 hete, pontosan. Elengedett az orra, és egy hét hordás után az egész első része kinyílt. Hulladék-szindróma. Megnéztem a garipapírt vasárnap, aznap jár le. Mondom zsír, lucky me, megyünk a Mammutba, office shoes. Most jött az email - három hetes bevizsgálási időszakot természetesen kihasználták teljes egészében - hogy a reklamáció nem megalapozott. NEM MEGALAPOZOTT, így, nagy betűkkel. Hát az én k*rvaanyám :D

Ha egy 30-40 ezres TBS cipőt viszek vissza, hogy itt, meg itt a varrás kicsit elengedett, kéne vissza a pénz, szó nélkül kapom, vagy legalábbis levásárolom. Itt meg egy 13 ezres vacaknál szívóznak? Most durva módon felment a pumpa, legszívesebben bemennék balhézni, de azzal nem lennék előbbre.

Kérdésem a következő: lehet ebből valahogy jól kijönni? Pénz nem kell, elég ha levásárolhatom, nekem cipő kell. Tipp?

Hozzászólások

(#1) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Hogy megjelenjen.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2) ittakary válasza hoffman_ (#1) üzenetére


ittakary
(PH! nagyúr)

Talán 1-1,5 éve vettem egy Skechers cipőt majdnem 20ezer forintért. Nem a képen láthatót, az enyémen nem volt ilyen rajos csillogós izé. Körbe volt egy zöld csík a peremén.

Az első héten (!!) lekopott a zöld csík, vittük is vissza, hogy hellomi? Szerinted mennyire szarták le az egészet? :U

Ekkor vettem utoljára cipőt, és most eléggé nagy a dilemma, hogy hol vásároljak, hogy ne kúrjanak át. Tisza cipőket nézegettem mostanában: náluk milyen a gariztatás ki mit tud róla?

(#3) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

fogyasztóvédelmet felhozni... ;)

office shoes-nál jártam én is úgy, hogy skechers-t vettem 10körül, pár hónap alatt szétment több helyen a varrásnál (mondjuk akkor melóztam raktárban és kapta az ívet), aztán szó nélkül bevizsgáltatták és levásárolhattam (a cserecipő azóta is jó: 2006 ősz óta és ez is skechers)

#2: adidas superstar :) 4évet bírt, majdnem mindennapos használattal (talpa lekopott és kilyukadt) ...10körül vettem akcióban (következő cipőm is tuti ilyen lesz)

ui: de a kedvencem... military shopban vett duplavarrású, magas szárú, csavaros betkós (angol gyalogsági mintájára... tisztára british steel, de sokkal strapabíróbb) ...20ezer volt (11éve)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) ittakary válasza mephi666 (#3) üzenetére


ittakary
(PH! nagyúr)

HOPPÁ! :D:D:D

(#5) darál0w


darál0w
(Jómunkásember)

volt hasonlo bejegyzésem bnő szandáljával. szintén office shoes. :)

fogy. véd. lett belőle, ahol szintén volt egy kisebb balhé, így törölni kellett a bejegyzés nagyját :D

lényeg...vásárlok könyve elkér. leírod benne a szitut, majd irány a fogy. véd.

remélem nem az a szitu lesz, mint nálunk és simán kimennek, majd döntenek, hogy lové vissza/levásárolhato ( nálunk is ez lett a vége egy kis huza-vona után )

részletekért pü-ben lehet érdeklődni :DDD

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#6) hoffman_ válasza mephi666 (#3) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Na de ez elvileg pont bevizsgálásról jött vissza, ugyanakkor szerintem jogosan adtam le nekik. No mindegy, ráérek, úgyis kell vennem cipőt, gatyát, mindent, ha ez elhúzódik, hát elhúzódik, ha lesz cipőm ebből, már csak az elégedett mosolyért megéri.

dara:

Köszi neked is, ez rémlett igen. Megy majd pü, csak összeszedem a gondolataim.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#7) mephi666 válasza hoffman_ (#6) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

elmondom a forgatókönyvet:

visszamégy, előadod a problémád, hogy garis volt a cipő és rendeltetésszerű használat mellett tropára ment, tehát hibás... cseréljék ki, vagy adják vissza az árát, esetleg le is vásárolnád, ha nincs más... (gari lejárta előtt ott voltál, tehát ha időközben lejárt ezzel ne mentegetőzzenek)
ha nem enged, kicsit emelj a hangodon (nem kell lealázni az eladót, mert nem ő a hibás általában ilyen esetben), hogy mások is hallják a problémád... említsd lassan a panaszkönyvet/fogyvédelmet, vagy kérd az üzletvezetőt... könnyen lehet, hogy neki kell a fogyvédelemmel jönni és ő 99.9%, hogy engedni fog... nem hiányzik nekik egy bejegyzés/kivizsgálás :B

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)

A címet elolvasva hirtelen azt hittem, hogy a WC mellé ültél véletlenül... :U

Az Office shoes, meg az összes többi ilyen gyűjtőbolt egyre szarabb, már a szarnál is szarabb az árujuk, valószínűleg a legalját kapják meg a készletnek. Még talán-talán a dedikált márkaboltok, de ott is meg kell nézni mit veszel, mert a java nyugatra megy.

Két lehetőséged van:

a) válogatsz, mint a fele, kiképezed magad alapvető anyagismeretből, és rászánsz 2 hónapot egy cipővásárlásra, megnézel vagy 10 boltot, mész utána, és rászánod egy igazán jó cipőre az általad gondolt ár dupláját, vagy

b) veszel valami extrém leolcsított random nike-t a hervisben, ha leárazzák az általad gondolt ár 70%-ára, csak egy helyen nézed meg, de ott kiválasztod a legstrapabíróbbat, és azt veszed meg. Ha tönkremegy, kisebb kár ér, és gyakrabban van új cipőd.

Én általában a)-t választom, annyira hogy képes voltam egy évig nem venni cipőt, mert nem találtam meg pontosan ugyanazt a modellt, amit kerestem (és ami előtte volt), kiderült hogy nem is gyártják már, de végül a Váci utcai salamanderben csak kerítettek egyet valamelyk bolt elfekvő készletéből. :D

[ Szerkesztve ]

(#9) hoffman_ válasza mephi666 (#7) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Valahogy így fog akkor kinézni, köszi szépen. Szeretem kötni az ebet a karóhoz, úgyhogy nem lesz ebből gond. Kíváncsi vagyok tényleg, hogy lesz-e ebből csere, és ha igen, akkor tortúra lesz, avagy sem. Holnap szerintem tudok menni érte, de még nem fix sajna.

DeFranco:

Az szép is lett volna :DDD

Én ezt úgy oldom meg, hogy TBS és Helly Hansen cipőket veszek, hajósboltban. A kedvenc TBS cipőm szerintem már 4 éves is múlt, és bár látszik rajta, de ilyen jellegű sérülések nincsenek rajta, közel sem. És kb 5x többet volt rajtam, arról nem is beszélve, hogy egy vékony "vacak" vászon az egész. Ha tehetem már csak ilyet veszek, de a fazon miatt ez nem mindig működik, és néha becsúszik egy-egy ilyen divatszar. De nem fogok Lacoste-ot se venni 30-40 ezerért, az se jobb, a burzsuj ismerősökön látom, hogy fél-egy év alatt szétmegy az is.

Ja igen, a bekezdésed végéhez. A cipő amit vettem, ebben a méretben az utolsó volt az országban, a raktárfigyelőjük szerint. Szóval ilyet amúgy ha akarnának se tudnának adni, ami mondjuk nem is baj. Nem értem miért bonyolítják. Így most én is szívózni fogok, ahelyett, hogy azt mondták volna, oké, szar a cipő, 13k, én hozzácsapok még 7-et, és veszek egy Cat-et. Túl egyszerű, ugye? :U

ui.:

Ha már itt veszek cipőt, illetve ezt majd esetleg le tudom vásárolni, akkor csakis Caterpillar cipőt veszek, ez nem kérdés.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#10) darál0w


darál0w
(Jómunkásember)

btw pont multhonapban vettem két cipőt így tavasz-nyár időszakra...

[link] - ez remélem többet is ki fog bírni, mint ez az időszak...jopár éve csak pumát veszek, aztán elég jol bírják ezek a bőrcipők :)...van még jopár darab, csak ugye meglátszik rajta az idő vasfoga. nem lyukas, vagy ilyesmi, de látszik rajta, hogy tulélt 1-2 vad ájszakát :DDD

a másik meg a tipikus egyszezonos :D

[link]

színösszeállítás is ugyan ez mindkettőnél :)

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.