2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

sokadik TV kör [updated@solved]

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sokszor lejátszott kör, újratöltve.

42LK530 - 40D550 - 42S30

LG:

100Hz, IPS panel, ügyetlen médialejátszó, LCD (~100k)

Samsung:

50Hz, MVA/PVA panel, best médialejátszó, LCD (~96k)

Panasonic:

Hz/mozgóképmegjelenítés-bajnok, ügyetlen médialejátszó, plazma, "drága" (~118k)

- filmnézésre használva, számítógépről
- néha settopbox, ez t-home digitkábel
- nem tudom, hogy IPS/MVA+PVA/foszforcellák közül melyik tetszene a legjobban

Konklúzió: nehéz döntés, ötletem sincs. Talán hajlok a Panasonic plazma felé.

[update]

Ma voltam Saturnban. Az köztudott ugye, hogy ilyen helyeken minden kisebbnek hat. A 42-es tévék előtt is húztam a számat, hogy mmm, ezek se akkorák ám. Aztán megnéztem egy akkora monitort, mint amit elől most írok(20"), és akkora volt érzésre, mint a telefonom kijelzője. Erről ennyit, gondoltam magamban.

A tárgyra térve. Mind a 3 tévé kint volt. Külsőre talán a Pana a legszebb, a Samu dizájnja jó, de elnagyolt sajnos. A Samun nem volt képanyag, ezért a képét nem tudtam megnézni. Az LG-re elég szar forrás volt kötve, a Panasonic volt egyedül használható.

Viszont csalódtam benne. Mindazonáltal, mentségére legyen mondva, hogy pont egy 55VT30(tejóatyaúristen) és egy 50G30(neten 280k, Saturn 250k!) között volt kiállítva. Viszont a G30 is klasszisokkal jobb volt. A plazmának elvileg erőssége a fekete és a kontraszt, pont ez sántított az S30-nál. A D550 helyett meg tudtam nézni egy D503-at(egy 100 ezres, 40"-es LCD-ről beszélünk!), és esküszöm szebb feketéje volt. Pedig az elvilég még tovább butított, amúgy sem komoly LCD panel. tisztában vagyok vele, hogy az S30 belépőszint a fullHD plazmákhoz, de úgy érezem, hogy ezzel együtt is többet kellene nyújtson, mint egy alsó/középkategóriás LCD.

Az LG szar jele volt a környezetében lévő tévékre is kötve, azok se voltak túl jók, de mintha mégis szebbek lettek volna. Az LG-n volt egy 100Hz/standard bemutató is, motoGP-s élő anyaggal, és nagyon meglepődtem, mert a promo anyagon se vettem észre semmi különbséget. Hiába a 100Hz, valamiért az LG nagyon nem gyere be nekem.

Maradt tehát az S30, illetve a D550. Utóbbit ugye nem láttam, csak nagyjából tudom, milyen képe lehet, előbbi pedig pazar színekkel bírt, csak ugye a feketéjében csalódtam. Mivel pedig általában sötét szobában filmezek, aggódom, hogy ez még észrevehetőbb lesz. A mostani kis Samsungom(26B350) is szép képet ad az árához képest, amit leginkább este tapasztalok, az a túl szürkés/kékes feketéje.

Az eladók rendesen voltak most is, a Pana távirányítóját elkértem, had játsszak a menüben. A színekben elég sok lehetőség volt még, meg a tónusokban, de a feketét nem sikerült igazán előcsaljam. Mindezekkel együtt is az tetszik talán a legjobban.

A következő viszont probléma. Alapvetően normális filmezésre kell, HD anyaghoz, bár nézek azért vacak felbontást is. A baj az, hogy elég sok filmet nézek mostanság, aminek nem túl ideális a képaránya, és így kétoldalt egy szép nagy fekete csík van. Ez LCD-nél nem probléma, de plazmánál hosszútávon félek. Illetőleg ha mozizom valami komoly anyaggal, ott is sokszor van levágva fent/lent a kép, alias szélesvászon, ez megintcsak nem túl előnyös plazma szempontból. Előre leszögezem, hogy nem azzal akarom tölteni az adott 2-4 órás filmnézést, hogy zoomolgatok.

Erre jutottam ezidáig, most kicsit még tanácstalanabb lettem, pedig már azt hittem az S30 lesz a befutó.

témafüggetlen konklúzió:

A Sony tévék még mindig nagyon gyönyörűek, de azt kell mondjam, hogy utánuk talán a Panasonic plazmái tetszenek a legjobban. Volt néhány igazán szép LG és Philips is, és a Samsung szokás szerint villantott párat, de nagyátlagban akkor is Sony/Pana a befutó, külsőre, számomra.

végeredmény:

Panasonic 42S30 nyert, reméljük sikerült megcsípni.

Hozzászólások

(#1) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Philips tévéknek is nagyon szép képük van látom azokra nem gondoltál.

(#2) hoffman_ válasza Victoryus (#1) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Nope. Árban közel sem ilyen jók, illetőleg ahol a fenti árak érvényesek(jó esetben), ott nincs Philips. Egyébként meg a Panát esélytelen, hogy bármelyik megszorongassa ilyen téren.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3) Z86


Z86
(őstag)

Nem mintha különösebben értenék hozzá és sokat nyomna a latba a véleményem, de filmezésre úgy általában ill. ebben az esetben a plazma jobb választás. Gondolom én... :)

(#4) vans?


vans?
(őstag)

Koltsd valami ertelmesre a zsetont! ;]

(#5) F34R


F34R
(PH! kedvence)

Eldzsííí és vágj hozzá egy egy asus o playt már király is :C

(#6) hoffman_ válasza Z86 (#3) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Alapvetően tévézésre plazma, jól gondolod, csak mégse ennyire egyértelmű sajnos.

vans:

Áh nem, Fluor megmondta, ágyban filmezésre jönnek a csajok :D

F34R:

Az LG-t venném legutoljára, pedig papíron jobb mint a Samu :( Na de voltam ma Saturnba, mindjárt összedobom az ápdétet.

mod:

Ja, oplay nem kell, 24/7-ben megy a gép :DDD

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#7) vans? válasza hoffman_ (#6) üzenetére


vans?
(őstag)

Ja ertem, bocs, neki adni kell a szavara. :D ;]

(#8) hoffman_ válasza vans? (#7) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

HÁLENDÁ :DDD Haver bnője fárasztott ezzel, és beleragadt az agyamba -.-" Btw a hasznosabb terv egy kacifántos vasparipa, de arra nem tél elején érdemes beruházni :N

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9) vans? válasza hoffman_ (#8) üzenetére


vans?
(őstag)

Menjel tanulni, mert mindmeghalunk. :D

(#10) hoffman_ válasza vans? (#9) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Mára végeztem :D És bitang boldog vagyok, mert előre tanultam. Holnap megyek karszalagért, és ha túlélem a szerdai labort, akkor szerda este, péntek este, szombat este féktelen ivászat. Szereztem 3k-t, megállíthatatlan vagyok.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.